Πως να διαχειριστείτε τις κρίσεις θυμού - Τριανταφυλλιά Γαροφαλάκη | Παιδοψυχίατρος.

preview_player
Показать описание
Πως να διαχειριστείτε τις κρίσεις θυμού.Οι εκρήξεις θυμού συμβαίνουν όταν τα παιδιά ξεχειλίζουν από έντονα συναισθήματα και χάνουν τον έλεγχο της συμπεριφοράς τους. Αυτές οι εκρήξεις συμβαίνουν κυρίως σε μικρά παιδιά και αποτελούν φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξής τους.
Στο σημερινό βίντεο θα μάθετε τι σημαίνει η κρίση θυμού για το παιδί σας και την οικογένειά σας και πως μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
🎁Για να λάβετε τον ΔΩΡΕΑΝ οδηγό μου για την διαχείριση των κρίσεων θυμού 🔥
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

❤️Για να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου
--------------------------------------------------------------------------------------
Αν σας αρέσουν τα θέματά μου, μπορείτε να κάνετε εγγραφή και να πατήσετε το καμπανάκι για να ενημερώνεστε κάθε φορά που ανεβάζω ένα νέο βίντεο.
Τριανταφυλλιά Γαροφαλάκη Παιδοψυχίατρος
-------------------------------------------------------------------------------------
Θέλεις να μάθεις πως να οργανώνεις καλύτερα τον χρόνο σου;
---------------------------------------------------------------------------------------
😃Στο διαδίκτυο θα με βρεις και εδώ:

👍Θέλεις να με ρωτήσεις κάτι ή να κλείσεις ραντεβού;

Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των βίντεο σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων βίντεο για οποιοδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το βίντεο. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια ό,που εντοπίζονται θα διαγράφονται.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

*Πως διαχειρίζεστε τις εκρήξεις του παιδιού σας;*

garofalakid
Автор

Είστε εξαιρετική, σας ευχαριστούμε πολύ! Ο γιος μου είναι 8χρονων, οι συμβουλές σας ισχύουν και για αυτές τις ηλικίες, σωστά;

ilia.
Автор

Ο γιος μου είναι σχεδόν 6 και εχει ακομη (εντονες) εκρήξεις θυμού. Το καλοκαίρι πήγαμε σε παιδοψυχίατρο, ο οποίος δεν διέγνωσε κάτι. Ομως για εμας τους γονείς είναι πολύ εντονο αυτο, ειδικά στην παριπτωσή μας η οποία διαρκεί εδω και 4 χρόνια. Ειδικά μετα τον ερχομό του 2ου γιου μας, οι εκρήξεις αυτές εγιναν πιο εντονες. Ερχονται στιγμές που απελπίζομαι...

vassilislabros
Автор

Γεια σας! Εμενα το μονο που βλεπω οτι βοηθά εκεινη την ωρα ειναι να το παρω αγκαλια και σιγα σιγα ηρεμεί μονο του.. ειναι αυτος ένας καλος τρόπος;

inainaki
Автор

Καλημερα σας.
Αγορι 10 στα 11 (προεφηβεια) .Ποτε ξεκιναει η αναγκη για Ερωτικη επαφη, & με ποιον τροπο τον βοηθαμε ??

ΔΗΜΖΑΝ
Автор

Όταν πρόκειται για την έφηβη κόρη σου όμως που όταν δεν τις πάνε όπως θέλει φωνάζει και λέει δεν με νοιάζει θα με ακούσεις φωνάζοντας και έχει συνέχεια νεύρα τι κάνεις εκεί;

tzinaloutai
Автор

Ενώ θέλεις να την ακούσεις όμως δεν δέχεται ότι κάτι δεν είναι εφικτό να γίνει επιμένει και λέει δεν με νοιάζει κατηγορεί εμάς τους γονείς της και λέει θα το κάνετε αυτό που θέλω θέλετε εεν θέλετε.

tzinaloutai
Автор

Θεωρητικά ωραία & εύκολα, στην πράξη όμως....

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-υτ
Автор

Συγνώμη για τα κατεβατά μια ερώτηση ακομη αν μου λέτε σε μια κρίση θυμού να μην το αφήνουμε μόνο το παιδί ενώ σε ένα άλλο βίντεο λέτε να απομακρυνομαστε από τον ίδιο χώρο πως το εννοείται ακριβως;

fanouriasirago
Автор

Έχω δυδυμα αγόρια 4χρονων ο ένας ξεσπάει πολύ γιατί δν θέλει να μοιράζετε τα παιχνίδια του και ότι είναι δικό του! Αλλά πρέπει να μοιράζονται γιατί ο πρώτος θέλει και αυτός να παίζει με τα παιχνίδια! Τι κάνω για να μν στενάχωρω και τους δύο!

stellagkiouleka
Автор

Όταν δε σταματάει το κλάμα Α" δημοτικού για να περάσει το δικό του πχ θέλει κινητό η δε τρώει θέλει μόνο γλυκά η τρώει μια 2 μπουκιες κ είναι μεσημέρι έχεις ρίξει κ δουλειά 3 με 3 το μεσημέρι λόγω αρτοποιείου δεν έχεις φάει δεν έχεις κάνει μπάνιο π ς το λύνεις αυτό;

opel-Astra-j
Автор

Δυστυχώς αυτό που περιγράφετε μοιάζει με πολύ ήπια περίπτωση σε σχέση με αυτό που ψάχνω και δεν είμαι σίγουρος αν οι συμβουλές σας ταιριάζουν σε αυτό που βίωσα.
Είμαι συγγενής δύο κοριτσιών όπου το μεγαλύτερο ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιδί από την ώρα που γεννήθηκε μέχρι και σήμερα.
Ξέρω ότι ο πατέρας τους δεν επιτρέπει καμία συζήτηση για το θέμα της μεγάλης του κόρης, περίπου δέκα ετών, όπως επίσης ξέρω ότι σε κάθε επικοινωνία μας κάθε φορά θα μου πει ότι το μεγάλο του παιδί είναι δύσκολο.Γνωρίζω ότι πολλές φορές χρειάστηκε να πάει να το πάρει από το σχολείο, ότι αναγκάστηκε να αλλάξει τους τρόπους που ταξιδεύουν σαν οικογένεια, πλέον μόνο οδικώς με δικό τους μέσο, ξέρω επίσης ότι έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει την εικόνα του παιδιού.

Μέχρι .... που βρέθηκα πρόσφατα μάρτυρας σε κάτι που οι λέξεις βίαιο, επιθετικό, επικίνδυνο ακαριαίο ξέσπασμα δεν δίνουν ούτε κατ ελάχιστον μια περιγραφή του συμβάντος. Είμαι μεσήλικας και πότε στην ζωή μου σε ότι έχω περάσει δεν ξαναείδα κάτι τέτοιο και έχω βρεθεί πολλές φορές σε ακραίες και βίαιες καταστάσεις.
Αν προσπαθούσα να το περιγράψω, θα έλεγα ότι έμοιαζε σαν σε ένα ήρεμο σπίτι μπήκε μέσα ένας ποινικός δραπέτης φυλακών έτοιμος να κάνει κακό σε όποιον βρει μπροστά του, δημιουργώντας ένα σοκ. Μάλιστα η εικόνα του μικρού κοριτσιού να μιλάει σαν νταλικέρης του Πειραιά, να ουρλιάζει, να επιτίθεται με μανία στην αδερφή της προσπαθώντας να την πνίξει μπροστά στα μάτια όλων μας ήταν τόσο σουρεαλιστικά τρομακτική που ενώ έβλεπα με τα μάτια μου στο ένα μέτρο να γίνεται απόπειρα πνιγμού, κανονικού φόνου, δεν προλάβαινε το μυαλό μου να επεξεργαστεί όλη αυτή την πληροφορία γιατί κάθε επικίνδυνη περίπτωση που είχα βιώσει, είχε μία λογική σειρά γεγονότων που επέτρεπαν στο μυαλό να υποθέσει το χειρότερο.

Το χαρούμενο παιχνίδι των δύο κοριτσιών, ξαφνικά έγινε μία ακατανόητη φράση του στυλ, η μικρή μου αδερφή πρέπει να πάψει να είναι τοξικός άνθρωπος, και στο επόμενο δευτερόλεπτο ένα πυρηνικό μανιτάρι είχε καλύψει το δωμάτιο όλο .... μέρες μετά δυσκολεύομαι να κοιμηθώ γιατί πέρα από το σοκαροστικό γεγονός, δεν γίνεται να μην σκεφτώ τις προεκτάσεις που έχει για όλη την οικογένεια και το μέλλον της.

Γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο σε παρόμοιο βαθμό συμβαίνει και στο σχολείο κάνοντας τον πατέρα να παρατάει την εργασία του και να τρέχει, είμαι σίγουρος ότι έχουν γίνει επισκέψεις σε γιατρούς και έχουν δοθεί φάρμακα, τα οποία, φοβάμαι, ότι ο γονιός με δική του επιλογή δεν τα δίνει στο παιδί.Το σχολείο ενδέχεται να δείχνει ελαστικότητα λόγο θέσης του πατέρα στο υπουργείο παιδείας Έμαθα για το ΚεΔΔυ, αλλά το ερώτημα μου είναι, πώς προσεγγίζουμε έναν τέτοιο πατέρα που πρακτικά έχει μία προαναγγελθείσα τραγωδία κάτω από την ηγεμονία του και τι θα πρέπει να γίνει με το ίδιο το παιδί έστω τώρα...

mepanousispanousis