30 gün boyunca her gün 22:22'de yattım! Kaliteli uyku için 10, 3, 2, 1, 0 kuralı

preview_player
Показать описание
---
Sabah uyandığınızda yorgun, dinlenememiş hissediyorsanız; bir kahve içmeden kendinize gelemiyorsanız, aldığınız uykunun kalitesini sorgulayın. Çünkü sağlığınız için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri, belki de birincisi iyi uyumak. Az ve kötü uyku sizi daha unutkan yapar. Daha zor öğrenirsiniz. Öğrendiklerinizi daha çabuk unutursunuz. Dikkatiniz dağılır, verimliliğiniz düşer.
İşte ben de 30 gün boyunca bunu daha kaliteli hale getirmek için neler yapabileceğimi araştırdım ve öğrendiklerimi kendi üzerimde uyguladım. Bunları bu videoda sizinle paylaşıyorum. Hem de somut, uygulanabilir, pratik adımlar şeklinde...
---
---
Videonun tüm metni ve kullanılan kaynaklar:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Kaliteli bir uyku için sizin kullandığınız çılgın teknikler var mı?

Автор

Şehir hayatı ve teknoloji bizi daha geç uyumaya yöneltti. Bir de akşam işten gelince kendimize daha çok vakit ayırma isteği oluşuyor. Yoksa rahat edemiyoruz anlaşılan. Çoğumuz belki de hepimiz köy kasaba gibi bir yere gitsek kesinlikle çok daha erken yatacağız.

egekaya
Автор

Gece saat 03:00 de bişeyler atıştırdıktan sonra uyumak için sizi izlemekle gerçekten kaliteli bir uykuya gireceğimi gösteriyor

ahmetelci
Автор

Sizin için geceyi bir örtü, uykuyu bir dinlenme, gündüzü de yeniden hayata uyanıp çalışmak üzere yeryüzünde dağılma vakti kılan O’dur.
Furkan / 47. Ayet

fratozdemir
Автор

Hayatın kaynağı diyebilirim. Son 6 yıldır 22:22'de yatıp 4:44'de kalkıyorum. Aylarca sürdürdüğüm seriler yaptım. Hayatımdaki en büyük sıçramaları yapmamı sağlamıştır. Sonra aylarca yapamayıp hadi bir sonraki gün, bir sonraki gün diye diye pişmanlıkla geçen günlerim de çok oldu. Süreklilik bu işin püf noktası. Beyniniz size her gün yeni bir oyun oynuyor. Her yeni oyunu not edip, denemeye devam etmeli ve kendinizi yenmelisiniz. Önemli olan bir başka şey kalktıktan sonra ne yapacağınız. Bunu da sürekli güncellemek, bir bütün olarak ustalaşmak gerekiyor.

DemirAydemir
Автор

Çok faydalı bir video olmuş, emeklerinize sağlık. Yalnız bazı sıkıntılar var. Pek çoğumuz akşam en erken 7de evde oluyoruz. Sosyalleşmeye, bir şeyler yapmaya vaktimiz olmuyor. sabah 7de kalkıp işe gidiyoruz ve bütün gün işte geçiyor. Böyle olunca akşam bir şeyler yapmak istiyor insan, ki hayattan bir nebze olsun tat alabilsin. Böyle olunca da uyku düzenini ayarlayamıyorsun maalesef. Sistem buna müsaade etmiyor. Rahat işi olan, çalışma saatleri kısa olan olanlar müstesna.

onurnalbant
Автор

Bizim dinimiz, “yatsıyı kılıp yatın sabah namazı seher vakti uyanık olun” derken; insan anatomisini ve fıtratını herkesten iyi bilen Rabb’im in öğütleri ile dolu..!

sumeyyetemel
Автор

Geçtiğimiz pazar günü biz de "Uyku"ile ilgili bir içerik hazırlamıştık. Ne güzel bir sürpriz 🎉🎉Uyku, belki de hayatımızın en önemli ihtiyacı... Keyifle takip ediyoruz ❤

kitaplar
Автор

10 saat önce kafeini kes, 3 saat önce yeme-içmeyi bitir, 2 saat önce çalışmayı bırak, 1 saat önce ekranları kapat, alarmı ise hiç kurma (0 kez kur/ertele). harika öneriler, her videoda ayrı bir aydınlanma yaşıyoruz.

Guzeldualar
Автор

36 yaşındayım kendimi bildim bileli uyku rutinlerime bağlıyımdır. 12 saat uyuyan biri değilimdir ama bana göre uygun olan 8 saat uykuyu uyumadığımda gün içinde çok zorlanırım bu yüzden gece onbir olmadan uyumaya çalışırım. Karanlık ve sessiz ortamda uyurum. Yastığık kılıfımın tertemiz olmasına özen gösteririm. Oğluşum 3, 5 yaşında onu da bu şekilde alıştırdım. Sessiz ve karanlık evde uyuruz. Saat onbir'de telefonum kendini rahatsız etme moduna alır. Uyurken telefonun internetini kapatırım ya da mümkünse evdeki modemin fişini çekerim. Sadece oğlumun doğduğu gece sabaha kadar uyuyamadım mutluluktan onu izlemekten onun dışında geceleri uyku modundayım tek sıkıntı 8 saati geçen uyku süreme rağmen gece içinde çok fazla uyandığım için kaliteli uykum 4 saati geçmiyor. Evladım büyüdüğünde onu da artırırız inşaallah.

hulyaturksen
Автор

Uyku düzeni gerçekten önemli. Neden uyudugumuz konusu benim için açik ve net.

"Sizin için geceyi bir örtü, uykuyu bir dinlenme, gündüzü de yeniden hayata uyanıp çalışmak üzere yeryüzünde dağılma vakti kılan O’dur"
Furkan Suresi / 47. Ayet.

Geciyodum.Ugradim
Автор

Yurtlarda kalan öğrenciler için uyku ayarlaması gerçekten çok zor oluyor . Videoda Barış Abi’nin uyku süresine baktığı kısımda kendi verilerime baktım ve dün geceki uyku süremin 3 saat 54 dakika olduğunu gördüm . Aylık ortalamam ise 5 saat 36 dakika . Ancak bunu arttırmaya çalıssam bile bir odada 4 kişi kaldığımız için anlaşmazlığa düşebiliyoruz . Akşam erken uyuyup sabah erken kalkmayı ben de gün içi çalışmalar için çok verimli buluyorum ancak başta da bahsettiğim gibi ülke içindeki çoğu yurtta kalan insanlar için - ülkenin gençleri - bu durum imkansız .

minervassowl
Автор

Sen harika bir adamsın üstün körü bilgiler değil araştırarak ve kesin kaynaklardan bilgi veriyorsun teşekkürler güzel insan ❤

emreguven
Автор

Barış tek eksik olan elekromanyetik alanın en aza indirilmesi. Yani tüm wifi, gsm, bluedot vs. kapatılmalı (Çamaşır makinelerinde bile WiFi var) uyunacak alanda ve yakınlarında. Gecen seneler Ardahan da 20 gün kadar dağ başında kaldım hergün fix 22:00 de uyuyup sabah 05:00 de uyandım. İstanbulda yıllardır sabah 05:00 de uyuyorum. Manyetik alanın olduğu yerde sıkıntı çok büyük.

ReksaBilisim
Автор

Video, uyku kalitesini artırmak ve verimliliği iyileştirmek amacıyla 30 gün boyunca her gün aynı saatte yatmanın (22:22'de) etkilerini ele alıyor. Video içeriğinde, uyku süresi ve kalitesinin önemine, uyku döngülerine, REM ve derin uykunun faydalarına, uyku kalitesini iyileştirmek için önerilen 10-3-2-1-0 kuralına ve uyku ölçümleri ve izlemesi için kullanılan teknolojik cihazlara (Samsung Galaxy Watch 6 Classic ve Samsung Galaxy ZFold5) değiniliyor. (İş birliği)

10-3-2-1-0 kuralı, uykudan önceki saatlerde belirli aktiviteleri bırakmayı içerir:

10 saat önce kafein almayı bırak,
3 saat önce yemeyi ve içmeyi bırak,
2 saat önce çalışmayı bırak,
1 saat önce ekranları kapat,
0, alarmı ertelememe veya mümkünse alarm kurmadan uyanmayı temsil eder.
Video, uyku kalitesinin öğrenme, hafıza ve genel sağlık üzerindeki etkilerini ve uyku kalitesini iyileştirmek için yapılabilecek pratik değişiklikleri tartışıyor. Ayrıca, uyku döngülerinin ve uyku aşamalarının (REM ve derin uyku) insan vücudu ve beyni üzerindeki olumlu etkilerini ve uyku ile ilgili çeşitli araştırma bulgularını ve teorileri ele alıyor.

AyhanSipahi
Автор

Yatsıyı kıl yat sabah namazına kalk zaten rabbim düzene sokmuş ama insanoğlu kendine kendine zarar veriyor

alexsandrodelpi
Автор

sponsor yada her hangi bir şey olsun ben Barış ÖZCAN bey kadar zekice bir içeriğe o reklamı çok iyi entegre edeni görmedim. Video faydalı mı? Evet. Bilgilendirici mi? Evet. İzlerken keyif alıyor musun? Evet. Öğretici veya Eğitici mi? Evet. 15 dakika video ama bana 2-3 dakika gibi geldi çok ilginç çok başarılı taktir etmemek mümkün değil. Emeğine sağlık Barış abi eminim bir gün videolarında ihtiyacım olan bir şey olacaktır...

Menntalist
Автор

Yine izleyip kendime çekin düzen vermeye karar verdiğim bir video. Barış abi iyi ki varsın 🙏🏻

ayse
Автор

hocam rol yaptığınız yerler çok güzel olmuş videoya sözüm yok zaten elinize sağlık <3

Ferhelm
Автор

Çocukluğum da lakabım "tavuk"du :) :) 50 yaşıma geldim.Bizim zamanımız da "adile naşit'in uykudan önce " diye bir programı vardı.biter bitmez uyurdum.sabah erken kalkar ders çalışırdım. Erken kalktığım için de akşam erken yatardım.Allaha şükür iyi bir kariyerim oldu.gece kuşu arkadaş ve akrabalarıma göre..tavuk mühendisin .öğretmen bir eşi plastik cerrah büyük oğlu tıp öğrencisi küçük oğlu oldu.

cetinozturk