Derhal Tahliye Etmek Mümkün ! (Altyazılı)

preview_player
Показать описание
İstinaf Edilmeden Kesinleşen Tahliye Kararı !
İstinaf Edilmeden Kesinleşen Tahliye Kararı alınmasının mümkün olduğunu söylemem, ilginizi çeker mi ? O halde, buyrun lütfen...
Kıymetli Dostlar merhaba, Ben Avukat Ahmet Burak YALÇIN.
Tahliye davalarının uzun sürmesinden mütevellit, son dönemde değerli okurlarımız ve takipçelerimizden en sık duyduğumuz soru, "istinaf edilmeden kesinleşen tahliye kararı var mı ?" yönündeydi.
Her ne kadar bu soruya daha evvel "Hayır, istinaf edilmeden kesinleşen mahkeme kararı yok" şeklinde cevap vermiş isek de, bu kaidenin bir istisnası mevcut ve buna dair tecrübemizi sizlerle paylaşmak isterim.
Takipçilerimizin bildiği üzere, kural olarak, yerel mahkemece verilen tahliye kararının, taraflarca istinaf edilmesi mümkündür. Borçlu kiracı, kararı tehiri icra talepli istinaf ettiğine dair derkenar alarak ve 3 aylık kira bedeli tutarını İcra Dairesine teminat olarak yatırarak, aleyhine verilen tahliye kararını İstinaf İncelemesi sonuna kadar durdurabilir.
Ekranın sağ üst köşesinden ve içeriğimizin sonundaki pencerelerden ulaşabileceğiniz "Kiracının İcra Takibi Yolu İle Tahliyesi" başlıklı içeriğimizde, kiracının icra takibi yolu ile tahliyesi konusu incelemiş, "İtirazın Kaldırılması ve Tahliye" davasının detaylarını sizlerin ilgisine sunmuştuk.
İstinaf edilmeden kesinleşen tahliye kararı yönünden, yolumuz yine "İtirazın Kaldırılması ve Tahliye Davası" ile kesişiyor ve bazı koşulları haiz tahliye davaları, yerel mahkeme safhasında kesinleşerek, istinaf incelemesini beklemeden, kiralananın derhal tahliyesine imkan sağlıyor.
Bizatihi vekilliğini yürüttüğümüz bir kısım tahliye davalarında tecrübe ettiğimiz bu deneyimin en günceli olanı, 19 Eylül 2023 tarihli bir mahkeme kararında, "miktar yönüyle kesin olmak üzere" tahliyeye karar verildiği dikkatimizi çekti.
Derhal tahliyeye imkan sağlayan bu dava türü, "İtirazın Kaldırılması ve Tahliye Davası" ile kira alacağı konu edilmeden, yalnızca tahliyeye yönelik "Tahliye" davalarıdır.
"Kiracının İcra Takibi Yolu İle Tahliyesi" başlıklı içeriğimizde ifade ettiğimiz üzere, az evvel zikrettiğimiz bu iki dava türü, münhasıran İcra Hukuk Mahkemesinde ikame edilebilen davalardır.
Kaynağını İcra ve İflas Kanunu 363. maddeden alan bu kurala göre, 2023 yılı itibariyle hukuk mahkemelerindeki istinaf sınırı, 41.710-TL olarak belirlenmiş durumda.
Kira alacağınızın 41.710-TL'nin altında kaldığı "İtirazın Kaldırılması ve Tahliye" davalarında veya az evvel belirttiğimiz gibi, yazılı kira kontratı temelli, yalnızca tahliyeye ilişkin olan ve yıllık kira bedeli toplamının 41.710-TL'nin altında kaldığı tahliye davalarında, kesin hükümdeki yerel mahkeme kararı ile, derhal tahliye imkanına kavuşmak mümkün!
Günümüzde tahliye davalarının çoğu kira bedelinin rayicin altında kalması nedeniyle, kira bedelini iyileştirmek maksadı ile açıldığı nazara alındığında, halihazırda, aylık kira bedeli, aylık ortalama 3.475-TL'nin altında kalan kiralananlar yönünden zikrettiğimiz bu tahliye yolunun, derhal tahliye imkanı sunması bakımından, son derece cazip hale geldiği kuşkusuz.
Zaman zaman meslektaşlarımızdan ve danışanlarımızdan, bu denli kıymetli bilgileri neden bilabedel, ücretsiz olarak paylaştığımız sorusuna maruz kalıyoruz.
Kıymetli dostlar, tüm samimiyetimiz ve tevazumuzla ifade etmek isteriz ki, kanalımız üzerinden paylaştığımız bu bilgiler, inanın ki bildiklerimizin ancak zekatı kabilinde. Hal böyleyken, bilgilerimizi paylaşmaktan çoğunlukla herhangi bir beis görmüyoruz.
Bu ücretsiz bilgilere rağmen, sizlerle ücretsiz olarak paylaşamadığımız en önemli unsur, hukuk muhakemesi. Çoğu meslektaşımızın bile yıllarca edinmeye gayret gösterdiği bu meziyet, son derece hassas ve yıllar süren incelikli araştırmaları zorunlu kılıyor. Gerekli gayretin gösterilmemesi halinde, bir çok dava, istenilen neticeye kavuşamıyor veya kavuşması maalesef ki uzun yıllara mal oluyor.
Sözlerimi Birleşik Krallık Eski Başkanı, Winston Churchill'in vecihi bir sözü ile sonlandırmak isterim.
"Ben doktoruma ne ödüyorsam, avukatıma iki katını öderim. Çünkü; doktora ne anlatırsam anlatayım, bana bir reçete yazar; ağrıyı, sızıyı, acıyı tek başıma çekerim. Oysa avukatıma ne anlatırsam, yanından rahatlamış bir şekilde çıkarım, tüm dertlerim artık onun derdi haline gelir."
Ucu bucağı olmayan hukuk ilminde, kendi başınıza hareket etmemenizi, çoğu kez tek bir hamle hakkınız olan hukuki işlerde, liyakatine ve sadakatine güvendiğiniz bir hukukçuya danışarak, mümkün mertebe, profesyonel destek alarak hukuki işlerinizi yürütmenizi, para, zaman ve itibar kaybetmemek adına, tüm saygımız ve nezaketimizle, hatırlatmak isteriz.
Hukuki konularda güncel ve temel bilgi sahibi olmak için, takipte kalın !

#TahliyeKararı #İstinaf #İcraTakibi #İtirazınKaldırılması #HukukMahkemesi #AvukatAhmetBurakYALÇIN #KiraDavaları #HukukiBilgi #ProfesyonelDestek #Hukukİlmi #DavaTürleri
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

4 yıldır avukat yüzünden evim tarla yatırımına dönüştü. Ben kiracıyım o ev sahibi. Ağzınıza sağlık teşekkür.

mustafakoc
Автор

Ev yikilirsa, kiraciyi evden cikarabilirsiniz.

borabora
Автор

sanırım bu dava turu bana uymuyor 7.700 alıyordum enflasyona göre konuştuk eve girerken ağustos 15 de yapmıyorum dedi 30 yaptı 10 bin sözünde durmadı aylık geliri 90 bin kiracımın ben kiradan geçiniyorum evin sıçanla değeri 20 üstü aldığım 10 binin icinde kira vergisi damga vergisi var emlak vergisi saymıyorum evin masrafını kombi petek masrafını çık bisey kalmıyor ev bedavaya yıpranıyor kiracılar mağdur olabilir ama su an ev sahibi olarak ben mağdurum

KaNaL-l
Автор

Sayın avukat bey kiracım 5 senedir oturuyor.Biz her sene kira yeniliyoruz 2022 de kira sözlesmesi yaptık en son.Malum kiralar yükseldi.Benim kira çok asağıda kaldı.İlk giriş tarihi 2019 ama 2022 de yeniledik kira tespit davası açabilir miyim açsam kazanır mıyım

HarunYILMAZ-zjpq
Автор

Kiracim 5 yılı doldurdu ve zam isteyice çıkmak istedi. 1 ay önce bildirmeme rağmen kontrat bittikten sonra 17 gün geçti . 17 günlük kirq bedelini eski kiradan öder yeni belirlenecek kira uzerinden mi

aydin
Автор

İstanbulda emsalleri 25- 30 olan sitede 4.yila girmek uzere olup 6 bin tlye oturan kiraciya hangi dava açilabilir?Davalarin
3 -4 yil sürdüğü, kazanilsa bile avukat masraflarinin kiracidan tahsil edilmedigi doğru mu?

kalem
Автор

Merhaba.iyi çalışmalar dilerim. Kiracimız (kontratı yapan kişi)evden ayrılıp gitmiş evi başkaları kullaniyor. şimdiye kadar sorun yasamadiğımız için sorun çıkmadı.Şimdi evi kullananlar " biz %25 zamdan fazlasını kabul etmeyiz" diyorlar.Bunu kabul etmiyorum.Yani kira artışı konusunda anlaşamıyoruz.Bu kiracıyı nasıl çıkartabilirim.Hangi yolu takip etmem lazım.

enker-
Автор

Ahmet bey sorum şu ev sahibi elınde kıra kontratı İle aynı tarıhlı ama bosaltma tarıhım bos taahhutnameyi avukat yolu ile 5 gun once bana ulastı. Bende itiraz ettim buna süreç nasıl olur elındekı tahliye kagıdının bır hukmu varmıdır.

TevfikToprak-nwqu
Автор

Bende bir kiracı var evimi satmak istiyorum evden çıkmıyor müşteri buluyorum evi göstermiyor evi alacak kişiyi eve sokmuyor İstanbul gibi bir yerde 3000 TL'ye oturuyor zam yapmıyor ne yapmam gerek

avciliksanatlari
Автор

Merhaba evıme ıhtıyacım var yazlıkta yasıyoruz saglık sorunlarımız var kıracıma çıkın dedık 7 ay oldu cıkacagız dıyorlar kötü olmak istemedım ne yapmalyım teşekkür ederim

FatmaTokmer
Автор

Allah razı olsun çok güzel bilgi verdiniz işiniz rast gitsin takipteyim

Anneysenişçok
Автор

Avukat Bey; merhaba! Yeni almayı düşündüğümüz bir gayrimenkul de bulunduğu lokasyona göre çok düşük bir kira bedeli ile oturan ve eski mülk sahibi ile Ekim 2023 itibari ile mecburen kontratı devam ettirilmek zorunda kalınan bir gayrimenkul ( mesken) var. Bu gayrimenkul İstanbul’da, ben Ankara’da yaşıyorum. Benim Ankara’da adıma kayıtlı bir gayrimenkulüm var, İstanbul’daki bu daireyi alacak olsam, içindeki mevcut kiracıyı tahliye edebilme veya kirasını mevcut kira seviyesine güncelleyebilme şansım olabilir mi? Saygılar, iyi çalışmalar.

nevaCcTr
Автор

Mrb avukat bey, Kiracımla belirli süreli olarak 5 yıllık sözleşme yaptım..TBK 347 ye göre sözmeşmenin 10 yıllık uzama süresi 5.yılın sonunda başlayıp 15 yıla tamamlanırmı yoksa 1+10 yıl seklindemi olur

BrnnnBrnn
Автор

Merhabalar kiracımın 1 yıllık sözleşmesi var yaklaşık 4 aydır oturuyor ihtiyaç durumunda sözleşme bitmeden sözleşme nasıl feshedebilirim ? Ancak 3 ay onceden bildiremedim kiracımın bulunduğu ile tayinim çıktığı için.Sözleşmeyi feshedip kaç gün içinde çıkarabilirim ?

erenklc
Автор

Merhaba ben kiracıyım 2020 ocak ayında kiracı sıfatıyla evime geçtim, normalde 2025 te 5.yılım doluyor ancak geçen yıl hatrı sayılır bir zam ile yeni tarihli yeni tutarlı ve daha önce ben ve eşim olarak düzenlediğimiz kontratı sadece kendi adıma düzenledim kefil istendi onu da gösterdim yapılan bu son sözleşme -yeni kontrat ile 5 yıllık sürecimin başlangıcı 2023 den mi başlar ?

esradal
Автор

“ Artık benim derdim onun derdi ” lafınıza çok güldüm.Telefonları açmama, duruşmalara katılmama, karşı tarafla gizli anlaşmalar…..

sedatisci
Автор

Merhaba Avukat bey, Kiracımız 17 yıldır oturuyor.Kendisine Borçlar kanunu 347. maddesi gereğince protesto çekiyoruz.Protesto sonrasında istinaf olmadan tahliye kararı çıkar mı ? Kiracı 17 yıl önce 1000 YTL ye kiralmış ve şu anda 6000 TL ye oturuyor.

ibrahimgullu
Автор

Ahmet bey merhabalar efendim şimdi bizimde yaşadığımız üç katlı evimizde alt katta oturan kiracımız bu ay ki sözleşmeyi kabul etmedi 3500 e kaldığı evden 7 binden yukarı vermem diyor 15 temmuz da sözleşmemiz bitiyor evler babamın üzerinde ben bu kiracıyı en kısa sürede hangi yolla çıkarabilirim evin boş kalması bile önemli değil kendimizin de yaşadığımız bu üç katlı evde huzurumuz yoktur. Sizden ne yapacağım konusunda bilgileriniz arz ederim.

mahmutsahin
Автор

03:15 Ahmet Burak Bey, Kesinleşen tahliye kararı istinafa sadece belirtilen meblağın altında olduğu için mi götürülüyor? Neticede malik de kötü niyetli olabiliyor. Teşekkürler

qunesh_
Автор

Kıymetli bilgileriniz ve tevazunuz için teşekkür ederim. Ben geçen yıl tahliye taah. Dayalı dava açtım. Son Kira bedeli yıllık 36 bin idi. Davayı açtığım ay %25 zam yaptı 3750 yaptı kirasını. Şimdi hangi tutar üzerinden değerlendirilir miktar yönünden kesin tahliye? Teşekkür ederim

nihalalbayrak