ΣΤΡΕΣ – ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ...‘ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΥΛΙΚΟ ΑΥΛΑΚΙ’

preview_player
Показать описание
Το αυτόματο νευρικό σύστημα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί ελέγχει ασυναίσθητα όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας. Δηλαδή δεν επιλέγεις συνειδητά να αναπνεύσεις ή να χωνέψεις φαγητό ή να παλέψεις το μικρόβιο μέσα στον οργανισμό. ‘Ολα γίνονται αυτόματα υπό τον έλεγχο του αυτόνομου νευρικού συστήματος το οποίο έχει δύο βασικά τμήματα. Το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό.
Το συμπαθητικό σύστημα ενεργοποιείται όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο κίνδυνο ή δύσκολη πρόκληση και όταν πρέπει να πάρουμε μία αμυντική στάση. Δίνει εντολή για την παραγωγή αδρεναλίνης και κορτιζόλης τα οποία είναι ορμόνες του στρες. Με την παραγωγή αδρεναλίνης αυξάνεται η πίεση αίματος, ο παλμός, η συχνότητα αναπνοής και μυική ένταση του σώματος και είμαστε στην κατάσταση άμυνας ή εγρήγορσης.
Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση στρες το ανοσοποιητικό, πεπτικό και αναπαραγωγικά συστήματα βρίσκονται σε αναμονή ή σε καταπίεση γιατί ελέγχονται από το άλλο τμήμα του αυτονομού νευρικού συστήματος, το παρασυμπαθητικό. Δηλαδη όταν υπερλειτουργεί το συμπαθητικό σύστημα, υπολειτουργεί το παρασυμπαθητικό σύστημα και αντίστροφα.
Πολλά προβλήματα υγείας δημιουργούνται εφόσον αυτά τα δύο συστήματα είναι εκτός ισορροπίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για αυτό το λόγο κάθε χρόνο γίνεται περισσότερο επιστημονικά αποδεκτό ότι το στρες είναι μεγάλη αιτία πολλών παθήσεων.

Ένας βασικός σκοπός που έχουμε στην ολιστική χειροπρακτική είναι να φέρουμε μία ισορροπία μεταξύ του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού σύστηματος για να λειτουργήσει καλύτερα το αυτόνομο νευρικό σύστημα. Όταν υπάρχει χρόνιο συσσωρευμένο στρες μέσα στο σώμα και το παρασυμπαθητικό σύστημα είναι για χρόνια καταπιεσμένο, το αποτέλεσμα είναι πάντα μία σωματική και ψυχολογική εξάντληση.
Το βίντεο δείχνει μία τεχνική που χρησιμοποιούμε για να γίνει μία επανεκκίνηση με το αυτόνομο νευρικό σύστημα.
Η χειροπρακτική τεχνική γίνεται μπαίνοντας στο ‘παρασπονδυλικό αυλάκι’ το οποίο είναι ακριβώς δίπλα στη σπονδυλική στήλη σε βάθος ένα με δύο πόντους. Εκεί έχουμε πρόσβαση στους βαθύς παρασπονδυλικούς μυες που είναι υπό τον έλεγχο του συμπαθητικού και παρασυμπαθητικού συστήματος.
Η σπονδυλική στήλη γίνεται σαν αποθήκη για συσσωρευμένες αμυντικές αντιδράσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της ζωής μας, από τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε και στα παιδικά μας χρόνια.
Η τεχνική που δείχνεται στο βίντεο βοηθάει το σώμα να αποβάλλει αυτή τη συσσωρευμένη εντάση μέσα από τη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να γίνετε μία επανεκκίνηση και στα διάφορα συστήματα του σώματος.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Μέχρι σε ποια ηλικία μπορούμε να το κάνουμε

zaxos