Türkiye Neden Kalkınamıyor? Türkiye Ekonomisinin Sorunu Ne?

preview_player
Показать описание
Ömer ile Yaşar bu hafta türkiye ekonomisini tartıştı. Türkiye ekonomisinin sorunları neler? Türkiye neden kalkınamıyor? Türkiye'de kalkınmanın önündeki engeller neler? Türkiye kalkınabilir mi? Türkiye ekonomisinin güçlü yanları neler? Türkiye ekonomisini gelecekte bekleyen tehlikeler neler? Türkiye ekonomisinin zayıf yanları neler? Sorularının ve daha fazlasının cevabı bu videoda.

00:00 Giriş
00:37 Demokrasi vs kalkınma
05:13 Türkiye'nin yapısal problemleri
11:40 Türkiye'nin kalkınamama sebepleri
12:49 Türkiye'nin kalkınması için çözümler
14:44 Z kuşağı: Yeni jenerasyonlar bir çözüm mü?
23:58 Kapanış

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:

Ya da aşağıdaki bağlantı üzerinden patronumuz olun.

Sosyal Medya:
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

"sen biraz duygusal bi çocuksun yaşar."

melikeler
Автор

Omer cevresine iyi insanlari toplamis, onlari da "bu jenerasyon" saniyor.

ahmetgunaydn
Автор

49W ekibinin siyaset okurları Fransa'ya gittikten sonra bıyık bırakmaya başlamış. Bıyık ve Fransa kombinasyonu Jön Türkleri çağrıştırmadı değil.

bonpourlorient
Автор

Yaşar'ın gülüşü efsane, tam kötü karakter olacakken akademiyi seçmiş gibi

ahmedolgun
Автор

Yeni jenerasyonun farklı olduğu kesin ama ben yine de dünyadaki yaşıtları ile karşılaştırıldığında yeni kuşakların overrated olduğunu düşünüyorum ki kendim de bir z'yim. Eleştirel düşünce seviyesi okuma oranları yine yerlerde, pisa sonuçları da ortada.Bu yeni gençlik bugünün ahlaksız iş dünyasını yarınlarına taşımakta geç kalmayacaktır bence.

efealptekin
Автор

yaşarın özgün fikirlerini dinlemek kafa açıyor. bu ikili tuttu, severek takip ediyoruz.
z kuşağı sırf muhalif diye şu an sürekli övülüyor ama alt kuşaktan iyi olmasına rağmen çok kaliteli olduğunu söyleyemeyiz. dünyayı toz pembe gören ve bedel ödemek istemeyen bir kuşağın var olduğunu düşünüyorum. iş ahlakını da yukarı çekmeyebilirler zira pandemide sınavlar onlineken biraz da ahlaki problemler ortaya çıktı xdxd

tayyib
Автор

Ömer'in yeni jenerasyona oynayıp puan toplamaya çalışması gözlerden kaçmadı. Ömer yeni kuşağı anlatırken sanki 68 kuşağını anlatıyor ama yeni jenerasyonun ortaya koyduğu nasıl bir protestlik var diye sorsak sokak röportajlarında konuşan gençlerden öte bir şey çıkmayacaktır.
her ne kadar durdukları yer çok zıt olmasa da bu videoda Yaşar'ın daha düzgün argümanlarla konuştuğunu düşünüyorum. skor: 1-1.

abdulvahidgezer
Автор

Bu video nasıl gözümden kaçmış ya. Yaşar net almış bu sefer, Ömer'in gençlerden bu kadar ümitli olması tuhaf. Bireyselliğe bu kadar önem vermeleri onları bu ülke için iyi bir kaynak yapmıyor hepsi istisnasız kaçmak istiyor bu sebeple haklı olarak. Üni öğrencisi olarak söylüyorum ki herkes bir ideoloji, güzel laf öğrenip hatta ezberleyip kendini aydın sanıyor, herkes diğerini cahillikle suçluyor ama okumuş cahillerin sayısı azımsanmayacak kadar çok. Gerçek anlamda sorgulayan ve eleştiren az genç var. Hepimiz instada yabanci gençlerin nasıl yaşadığını görünce kafayı yiyoruz, bizim üst nesil bu kadar bilmiyordu yurtdışındaki sosyal yaşamı bence. Yaşar'ın demokrasi, siyaset burada gelişti lafı da tuhaf bence bu olmadı cidden burada Ömer'in tepkisi haklıydı. Yaşar aslında doğru şeyler söylüyor ama arada bir iki aşırı tuhaf hatta ütopik fikir atınca Ömer oradan giriyor, bunu bir videoda falan içinde tutsa Ömer'i parçalar. Ah be Ömer, hiç tahmin etmezdim birilerinin bir tartışmada seni eleyeceğini.

ilay
Автор

Valla TV'de boş boş tartışan adamların yerine sizi çıkartsalar hem topluma hem siyasete çok daha faydası olur. :D

I_saw_that.
Автор

Ömer'in kafa tam benimki gibi çalışıyor. Retoriği iyi yapıyor. Karşı tarafı sık sık kesiyor. Duygusal tarafa hitap eden argümanlarla geliyor. Text'e döksen Yaşar alacak gibi ama Ömer tartışma yeteneğiyle reelde kazanıyor. İyi siyasetçi olur Ömer'den. Halkı temsil ediyor. Yaşar da 90'lar solcusu. Ama kafa açan argümanları var. Güzel muhabbet.

enesasa
Автор

Abi biraz saçma gelebilir ama izlerken kendi düşüncem oldu bu tamamen. Mesela eski videolarda da ibrahim abiyi falan da izlerken çok severdim ama genellikle yorumlarda hep Ömer abi şöyle iyi yaptın, ömer anlatsın sabaha kadar anlatırım minvalinde yorumlar olurdu. Yorumlar kötü yada Ömer kötü anlamında demiyorum ama Ömer abi de aslında bu siyasette sesi diğer siyasetçilerden çok çıktığı, sağa sola çok sataştığı için sevilen siyasetçiler gibi ve yorumlarda da Ömer abi çok seviliyor :D. .Burdan bile aslında kuşaklar arasındaki düşünce farkının çok olmadığını çıkarabiliriz gibi geldiBizde her zaman normal ses tonunda dolaylı yoldan açıklayıp mantıklı konuşan değil, sesi mantıklı olmasa da çok çıkan sevilmiştir(burda ömer'e atıfta bulunmuyorum yanlış anlaşılmasın genel bir durumdan bahsediyordum :D ). Çünkü insanımız sadece düşünmekte bile dediğiniz gibi kısa yolu arıyor, adam bir şey demiş dur şunu düşüneyim bi ne diyor demek yerine sağ tarafta ulan pu senin yapcağın işi diye kızan insanı daha çok seviyor. Genellikle güdülmeyi seviyoruz yani, kendimiz bir şeyler ortaya koymak yerine.Evet hepimiz önceki kuşağın yaptığı şeyleri çok onaylamıyoruz vs. ama yine de onların olduğu yerden geliyoruz bu yüzden bazı şeyler yine de değişmiyor gibi :D. Evet bu kuşak(ki ben de ortasından kafalama giriyorum) her şeyin daha çok farkında olabilir, ama hepimiz bu berbat eğitim sisteminden çıkmış insanlarız, hepimiz etrafımızda nefret yağmuruyla büyümüş insanlarız, linç kültürüyle büyümüşüz ki bir yanlış söyleyeni bir daha sesi çıkmayana kadar gömüyoruz ki bu da pek güzel bir şey değil gibi

delikdonto
Автор

Çok iyi konu seçimi bu konsept devam etsin ya

eserylmaz
Автор

Ben böyle samimi, böyle güzel sohbet görmedim. Arkadaş ortamındaki muhabbet kadar samimi ve güzel. Zihin açıcı, umut verici.👌

muzafferkarakan
Автор

Yaşar bey çok farklı açılardan bakıyor, bunu seviyorum. Ama bazen boş yapıyor, yapmasın.

backatleden
Автор

"Türkiye gelişmekte olan bir ülke ama her zaman gelişmekte olan bir ülke olarak kalacak."

randomjaponovucu
Автор

Videolarınızı bir kısa süredir seyrediyorum takip ediyorum. Yaşınızı da esas alınca gerçekten sevinç yaşadım. Ben 35 yaşındayım. Ne genç ne yaşlı ortalamayım. Birçok hususta makul düşünce ve ortak tepkiyi gördüm siz ile kendim aramda. Bunları konuşunca linç yememek mümkün değil fakat siz buna rağmen buradasınız. Sürdürün bu işi. Tespitleriniz ortak aklın tezahürü. Bir de sizden umgum şudur ki tespitlerden sonra önerileri de arttırın.

Tokmakchishahap
Автор

Farkli goruslerin tartismasi. Cok iyi bu format

HilalKayadibi
Автор

Yaşar hocanın dediği şey gibi
‘Bi ülke nası gelişire’
1-halktan = ömer (gelince daha kalıcı zor gelir)
2-yukardan = yaşar (kolay gelir ama zor kalıcı)

smith_wnston
Автор

Ömer'in yeni jenerasyona olan inancı beni şaşırttı. Her kesimden 16-25 yaş arası twitter muhabbetlerini okuyunca ben şahsen kanser oluyorum. Çoğu zaten kapağı yurt dışına atma derdinde memlekete olan inancımı sağlam tutacak bir manzara göremiyorum malesef :'(

aysenur
Автор

Öncelikle video için teşekkürler. Daha çok tartışma videosu bekliyoruz. Jenerasyonun durumu hakkında birkaç fikir söylemek istiyorum. Evet, üst jenerasyonların bizi içine attığı durum sayesinde 2000 sonrası kuşak olarak hukuka daha bağlı, saçma sapan tarihi/siyasi/dini problemlerle uğraşmak istemeyen ve görece daha az fanatik bir nesil olduk diyebiliriz. Zor zamanlar güçlü insanlar sarmalında başa dönüyoruz yine. Ama gerek kendi hayatımda gerekse de sosyal medyada birçok sosyoekonomik çevreden insanla yaptığım tartışma ve konuşmalar sonrası gençlerin dahi hâlen bir kahraman aradıklarını görüyorum. O üst jenerasyonların bıraktığı siyasi kültürden çoğu anlamda kurtulmuş ama hâlen yapılara ve planlara değil liderlere bağlı bir seçmen kitlesi olduğunu gözlemliyorum gençlerde. Hâlen objektiflikten uzak, popülist manipülasyonun kurbanı olmaya hazır/olan ve sadece kendi görüşünü yansıtan haber sayfalarını takip ederek kimi zamanlar doğrulara ulaşamayan büyük bir kitle söz konusu. Ki araştırma yapmadığımda bazı konularda, ben de kendimi bu kitlenin içerisinde buluyorum ve sonradan fark ediyorum. Bunda iktidarın yarattığı kutuplaştırma siyasetinin etkisi çok büyük. Evet, belki AKP iktidarı kaybedecek ancak en iyi aday bile seçilse onu putlaştırmadan gereken her an tarafsız biçimde eleştirebilmeli ve gerekirse vazgeçebilmeliyiz. Ne yazık ki milliyetçilik ya da dini eksende bir nebze kurtulduğumuz fanatizmden kişi bazında hâlen kurtulamıyoruz gençler olarak. Toplumun iliklerine işlemiş. Liderlerin değil, belirli zamana hapsolmayan vizyonların hakim olduğu bir siyasete evrilmemiz yeni seçmen kitlemizle bile zor gözüküyor.

kaanyrd