1 YIL Boyunca Geliştirdiğim Tüm Uygulamalar | Mobil Uygulama Geliştirme | EmrApp Software

preview_player
Показать описание
Bugünün tarihi 22.02.23 yani kuruluşumuzun 1. yıldönümü. O tarihten bugüne neler yaptık, kendimizi nasıl geliştirdik. Sizlerle bu videoda bunu konuşacağız. Şimdiden İyi seyirler…

Merhaba, Ben Emre Kaptan. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisiyim. Kendimi Mobil Programlama sektöründe geliştirmek istiyorum. Bu videoda yaptığım uygulamaları, geliştirmekte olduğum projeleri, işime yarayan programları ve başıma gelen olayları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Zikirmatik sayacı ile başlayalım. En başta söylemek gerekirse ne doğru düzgün Yazılım bilgim vardı nede özgün bir fikir. Sadece içimden gelen bir “program geliştirme” hevesi vardı. Nasıl olacak nasıl bitecek derken kodular io adlı bi web sayfası ile karşılaştım. Burada aranan tek nitelik algoritma bilgisiydi ve ben bu eğitimi bu sene içinde almıştım. Tamam geliştirme ortamı hazır. Peki ya fikir ? Olabildiğince basit, az kontrole sahip bir fikir gerekiyordu. Daha basit daha basit derken kararı vermiş oldum.

EmrApp Kronometre, Başlat Durdur ve Sıfırla butonlarının bulunduğu yine basit bir çalışma olduğunu söyleyebilirim... Beni en çok zorlayan kısım sayaç başladığında 01 şeklinde artmasını beklerken sayacın 1 şeklinde artması, görüntü açısından hoş olmuyordu. Onu da sol tarafta bulunan sıfırları sürekli mevcut kalacak şekilde ayarladım. Fakat bu sefer de 2 basamaklı sayılara geldiğimizde benim eklediğim sıfır ile 3 basamaklı bir görüntü ortaya çıktı. Bu sorunu da çözmenin yolu if metodu ile oldu. Eğer sayaç 10 u geçerse benim sol tarafa eklediğim sıfırın görünürlüğünü devre dışı kalmasını sağladım. Bu sayede tek basamaklı sayılar varken sıfır görünür, 2 basamaklı sayılarda da görünmez olup tam istediğim görüntü oluştu. Evet çok basit bir uygulama olabilir ama bana bu tarz problemlerin çıkarması ile çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Size de tavsiyem uygulama geliştirme sürecinde karşınıza çıkan problemlerden dolayı kesinlikle karamsarlığa düşmeyin. Çıkan her problem, bize yeni bilgiler öğrenmenizi, yeni yollar keşfetmemizi, farklı bakış açıları görmemizi sağlıyor. Belki süreç uzuyor olabilir ama kesinlikle bizlerin yararına olduğunu söyleyebilirim.

Bomb Time!, yaptığım ilk oyun olduğunu söyleyebilirim. Kurallar basit...1 dakika içerisinde patlayacak bir bombanın, 4 basamaklı şifresini tahmin etmeniz gerekiyor. Nasıl çalıştığı hakkında konuşmak gerekirse, herkesin bildiği sayı tahmin oyunu altyapısına sahip. Bilmeyenler için 4 basamaklı sayı tahmin ederek başlıyorsunuz. Bilgisayar 1000 ile 9999 arasında bir sayı belirliyor ve bulunduğunuz tahminler, belirlenen sayıdan farklı ise daha büyük veya daha küçük şeklinde sizleri yönlendirme sağlıyor. En sonunda verdiğiniz tahmin ile bilgisayarın belirlediği sayı aynı ise "Tebrikler ! Bombayı Çözdünüz." şeklinde oyunu kazanmış oluyorsunuz. Bunun dışında size verilen 1 dakika süre içerisinde doğru tahmini yapmak zorundasınız. Aksi takdirde bomba patlamış oluyor ve yeniden başlamanız gerekiyor. En açıklayıcı şekilde oyun bu şekilde...

Interactive Football, Yüksek seviyede senaryo içinde barındıran, verdiğiniz kararların senaryoya etkisi olacak şekilde kariyerinizin her zaman yükseliş ve düşüşe geçebilme ihtimalini göz önünde bulundurmanız gereken bir futbolcu kariyer oyunudur. Maç içinden, maç dışına size bir hayat senaryosu aktarılır ve size en uygun yaşam şekli ile alakalı kararlar vermenizi ister. Verdiğiniz kararlar sonucunda mükafat veya bedeller ödemeniz gerekebilir. Seçim yaparken iki kez düşünmenizi tavsiye ederiz :)

Word Storage, içinde başta ingilizce olmak üzere istediğiniz kelime veya açıklamaları ekleyerek ezber yapmayı kolaylaştıracak bir dil uygulamasıdır. Öncelikle "Kelime Ekle" butonuna tıklayarak, kelimenin kendisi ve manasını ilgili boşluğa doldurun. Ardından "Soru Çöz" butonuna tıklayarak, Random (Rastgele) şekilde soruların size sorulmasını sağlayın. Her gün kelime eklemesi ve soru çözümü yaparak bol tekrarlı, verimli bir çalışma gerçekleştirebilirsiniz.

Vize ve Final Hesaplama, %40 vize puanı %60 final puanı olmak üzere notları bir araya getiren ve total bir sonuç elde etmenizi sağlayan bir programdır. Sürekli final sınavından kaç almanız gerektiğini hesaplayan biri iseniz bu uygulama tam size göre :)

Soru Çöz, Soru sorup, sorularınıza cevap bulabileceğiniz; çeşitli kategorilerde arama yaparak soru pratiği kazanabileceğiniz bir ders uygulamasıdır. Uygulama içinde edindiğiniz paralarla da çeşitli kırtasiye alışverişlerinizi yapabilmenizi hedefliyoruz.

Puan Hesapla, Tüm eğitim - öğretim hayatı boyunca karşınıza gelecek olacak sınav ve denemelerinizde elde ettiğiniz sonuçları hesaplayabilmeniz için bir mobil uygulaması geliştiriyorum. Şuan için TYT, AYT, DGS, KPSS, ALES sınavları için uygun bölümler oluşturdum. Fakat ilerleyen dönemlerde daha çok sınavı uygulamamıza entegre etmeyi hedefliyorum.

Kıyava, Proje olarak ismini “Kıyafet” ve “Hava” kelimelerinden alan bir giyim-asistan uygulaması üzerinde çalışıyorum.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Tavsiye ve Eleştirilerinizi bekliyorum 🙋‍♂️

emrappsoftware
welcome to shbcf.ru