Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού

preview_player
Показать описание
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λοιπόν έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού

Νομίζω ότι ήταν κατέστη σαφές από το γράφημα ότι μιλάμε για την ανάπτυξη των τραπεζών, ξεκάθαρο. Δηλαδή, ο πολίτης δεν υπάρχει πουθενά. Όταν μιλούν για ανάπτυξη και επενδύσεις, εγώ δεν έχω δει μία επένδυση.
Μου λένε για το ελληνικό. Αλλά το ελληνικό, η επένδυση είναι ποιανού. Ενός ανθρώπου που του δώσαμε ένα φιλέτο, τον δώσαμε και δάνειο να χτίσει σπίτια όπου θα πάρουν δάνειο οι Έλληνες πολίτες για να πάνε να τα αγοράσουν.
Ποιος κέρδισε από αυτόν. Πήρε τζάμπα σπίτια ο Έλληνας πολίτης. Όταν μου λένε για επένδυση το ξεπούλημα της Λάρκο, του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου εξόρυξης Χαλκού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βγάζουμε αυτή τη στιγμή το 33% του Χαλκού που χρησιμοποιεί η γερμανική βιομηχανία. Είναι προϊόν δικό μας. Άρα όταν μιλάμε για ανάπτυξη, μιλάμε για την ανάπτυξη των τραπεζών.
Και για να το αποδείξω για άλλη μια φορά, το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια, όχι ότι είχαμε βγει και ποτέ, αλλά στη νέα εποχή μνημονίων, βγήκαμε από την προηγούμενη για 75 χρόνια, τώρα μπήκαμε για 99, σύμβαση Κούπερ τότε, 38-45 είναι ο νόμος, ο πρώτος σήμερα με τις τρομοκράτες του, ορίστηκε και δημιουργήθηκε ένας μηχανισμός που λέγεται ΤΧΣ, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Πού είναι ο όρος οικονομία στον τίτλο αυτό. Είναι ταμείο, όχι οικονομικής ανάπτυξης ή οικονομικής σταθερότητας, είναι ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Δηλαδή, ταμείο που θα σταθεροποιήσει τις τράπεζες, όχι τον πολίτη. Ο πολίτης και το συμφέρον της χώρας δεν είναι πουθενά, λοιπόν. Απουσιάζουν.
Απουσιάζουν και μάλιστα με την δημιουργία του ΤΧΣ, όπου, να κάνω μια μικρή παρένθεση, γιατί αυτά πρέπει να αναφέρονται, ο πρόεδρος μας ο Αρτέμης Σώρρας είχε κάνει προσφορά για εξαγορά του διπλάσια από αυτή που τελικώς υπήρξε. Δηλαδή, 49,9 δισεκατομμύρια ευρώ εξαγοράσθηκε. Και ο πρόεδρος μας επίσημα έχει καταθέσει για 100 δισεκατομμύρια.
Και στις δίκες τις οποίες έγιναν που ο κόσμος δεν έμαθε το αποτέλεσμα, για αυτήν την πράξη έχει αθωωθεί. Τι σημαίνει; Ότι δεν υπήρχε δόλος διότι το ποσό ήταν υπαρκτό. Άρα, αντιλαμβανόμενοι ότι το ΤΑΧΣ τι έκανε, έκανε εξαγόρασε τα χρέη των συστημικών τραπεζών, εξαγόρασε τα χρέη των τραπεζών που υπήρχαν τότε, βλέπε, αγροτική, βλέπε, τράπεζα εργασίας κτλ. Και τι τα έκανε; Τα πήρε επί πινακίου φακής και τα έκανε δώρο πάλι πίσω.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λοιπόν έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού, μπήκε ο Έλληνας πολίτης εγγύηση, και σήμερα που μιλάμε το ΤΧΣ, γράφει ένα άρθρο, νομίζω πριν από δύο εβδομάδες ήταν, πανηγυρίζουνε, λέει, την αποδέσμευση του ΤΧΣ που την τράπεζα πήρε ως. Δηλαδή, τους τα κάναμε δώρο. Αυτό που λένε οι πολίτες που τα κάναμε γιάμα, γιατί, ποιανού ήταν αυτά και ποιος πήρε την απόφαση και εφόσον ανακεφαλαιοποιήσαμε τα χρέη τους.
Αυτό κάναμε εμείς, δηλαδή, χρηματοδοτήσαμε τη χασούρα. Ποια ήταν η χασούρα; Τα 182 δισεκατομμύρια που χρώσταγαν οι Έλληνες πολίτες σε δάνεια.
Τα είχαν έξω οι τράπεζες αυτά. Αφού εμείς τα πληρώσαμε αυτά, δώσαμε στην τράπεζα το δικαίωμα, να μας δώσει στο ΤΧΣ τους πρώτους τίτλους, δηλαδή το δικό μου το δάνειο, το δικό σας το οποιοδήποτε, και τους δώσαμε πίσω λεφτά. Πήραμε τα ομόλογα.
Σήμερα, ποιο fund είναι αυτό που σίγουρα δεν έχει τον τίτλο, που πήγε και εξαγόρασε στο 3, 4, 5, 7% το δικό μου το δάνειο, το δικό σας το δάνειο του οποιοδήποτε, που είναι ήδη πληρωμένα, και δεν μου δόθηκε εμένα η δυνατότητα σε ένα περιβάλλον ευνομούμενου κράτους να έρθω εγώ να διαπραγματευθώ το δικό μου το δάνειο. Άρα βλέπετε ότι ξεκάθαρα είναι αυτή η πολιτική η οποία ασκείται είναι υπέρ των τραπεζών και μόνο.
Ουσιαστικά θα λέγαμε ότι κυβερνούν οι τράπεζες.
Ξεκάθαρα. Είναι ξεκάθαρο αυτό και το Υπουργείο Οικονομικών είναι ένας τίτλος όπως είχα πει και στην προηγούμενη εκπομπή είναι απλά για να τρυπώνει τη συνείδηση των ανθρώπων. Δεν υπάρχει τέτοιο Υπουργείο.
Θα μπορούσαμε δηλαδή να το χαρακτηρίσουμε κάπως άλλος. Όχι σίγουρα οικονομικών ή οικονομικές πολιτικές. Θα μπορούσαμε να το ορίσουμε ως Υπουργείο Χρηματοπιστωτικής Ανάπτυξης και Σταθερότητας.
Γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη του πολίτη, δεν υπάρχει ανάπτυξη της χώρας. Είπαμε στο γράφημα πριν ότι όσο ανεβαίνει το χρέος με αυτή την πολιτική η οποία ασκείται, με αυτή την μεθόδευση τόσο κατακεραυνώνεται η οικονομία της Ελλάδος.

#ελλήνωνσυνέλευσισ #ελληνωνσυνελευσισ #πολιτική #πολιτικη #υποψήφιοιβουλευτές #υποψηφιοιβουλευτες #εθνοσυνέλευση #εθνοσυνελευση #ελλήνωνσυνέλευσις #ελληνωνσυνελευσις #ελληνων_συνελευσισ #αρτέμησσώρρασ #αρτεμησσωρρασ #αρτεμησ_σωρρασ
Рекомендации по теме