Beyindeki Ödül Yolu (Psikoloji / Davranış) (Sağlık Bilgisi ve Tıp)

preview_player
Показать описание

Matematikten sanat tarihine, ekonomiden fen bilimlerine, basit toplamadan diferansiyel denklemlere, ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine binlerce ücretsiz ders videosu, konu anlatımı, interaktif alıştırma ve daha fazlası Khan Academy’de.

Khan Academy Türkçe
Eğitimde fırsat eşitliği için herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim.

Dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu Khan Academy’nin İngilizce ve diğer dillerdeki dersleri için:

Reward pathway in the brain:

#KhanAcademyTürkçe #sağlık #psikoloji #uzaktaneğitim #eğitim #okul #ders #onlineeğitim #khanacademy
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Hmm bu harika bir videoydu. Hadi bir sonrakine geçelim

Nothingmatters
Автор

Bu oldukça keyifli bir histi, bundan oldukça zevk aldım.

ronaldinhoho
Автор

bir video izleyince bir tane daha izleyesim geliyor. ödül sistemimi ele geçirdin khan academy :D

berkcerkezler
Автор

Hımm çok güzelmiş, hadi bir daha yapalım!

Sobito
Автор

Ya gerçekten bulunmaz hazine..
Çok teşekkürlerimi sunuyorum, gerçekten çok teşvik edici.bir suru insan böyle şevke gelip, hayatını kendini keşfetmeye adamıştır bence..💗💗🌺

fvdgefccshev
Автор

ÇOOOKKK ETKİLEYİCİ BİR ANLATIM DİNLERKEN BEYNİM DOPAMİN SALGILADI

imstruggling
Автор

Detaylı ve güzel bir video teşekkürler.

asimcannn
Автор

Dopamin hayatın temel maddesi gibi bir şey. Eksikliğinde, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu meydana gelir.

kokovable
Автор

Terminatör Arnold un seslendiricisi :)

hakancendik
Автор

SORU

Dopamin uyku halinde mi salgılanırsa bizim için daha iyi olur yoksa uyanık halinde mi? Aslında şöyle açıklayayım. Okuduğuma göre Sirkadiyen Ritimde bildiğim kadarıyla saat 21.00 gibi dopamin salgılaması başlıyor. Yani saat 21.00 gibi uyuyor olmak mı daha iyi yoksa uyanık olmak mı?

Saygılarımla,

hiranurtazan
Автор

Peki bu sistemi zevksiz, sıkıcı olarak adlandırdığımız işler için kullanabilirmiyiz zevkli olarak adlandırdığımız işleri zevksiz, sıkıcı işlerle yer değişimi yapabilirmiyiz ? (Bilimsel, akla mantığa olarak)

efexyoutube
Автор

O kadar güzel anlatıyorsunuz ki anlatamam 😂😂

serhatersahin
Автор

Madde bağımlılığınj anlatırken . Çizdiği adam Freud a ne kadarda çok benziyor

muhammedalyuz
Автор

şu anda her gün yaptığım ama bu sefer 4 gündür yapmadığım bir bağımlılıktaki yoksunluktan dolayı bacaklarım titriyor(bilmiyom) kaygılı(amigdala) ve odak bozukluğu (prefrontal korteks) hissediyorum ve bir şeyleri aklımda tutmamda azaldı (hipotalamus) . Bırakıcam bu illeti yeter

erdemcelik
Автор

HĞĞMM Bu çok lgüzeldi hadi bir daha yapalım :D:D

TheRichClub.
Автор

Ön tavan bölgesinden kasıt ''epifiz bezi'' olsa gerek.

Tolgabyr
Автор

Hocam ben şunu merak ediyorum.Acaba günümüz dünyasında bu ödül merkezini çok mu sık devreye sokuyoruz.Mesela içtiğimiz sigara yediğimiz çoğu şeyde ki şeker mastürbasyon alkol ve daha bi cok şey.Ben şöyle bi düşünce geliştirdim.Ödül merkezimizi cok sık devreye soktuğumuz için bu da günlük hayattan artık haz alamama yani hayattan zevk almama günümüz dünyasının boş gelmesi olarak geri dönüyor.Mesela bende bu şöyle gerçekleşti.Arkadaşlar hadi mangala gidelim diyor bende hemen tmm bende bi rakı alırım yanına diyorum.Ya da parkta oturalım diyor bende içimden iyi bende orda bi sigara içerim diyorum.Kafeye gidelim diyorlar bende hemen orda bi bira sallarım diyorum.Yani gördüğünüz gibi bu dediklerimi yapmasam o mangaldan o parkta oturmaktan ya da o kafeden zevk alamıyorum.Ve son 1 aydır ne sigara ne alkol içiyorum şekeride tamamen kestim 1 aydır şeker tüketmiyorum.İnanırmısınız şimdi gidiyorum parka yalnız başıma saatlerce oturuyorum ve zevkte alıyorum.Gittiğim mangalda muhabbet ediyorum etimi yiyorum ve yine zevk alıyorum.Ruh halim cok daha stabil.Kısacası hayat artık cok daha güzel ve anlamlı.Yani hayatımdaki ödül merkezimi böyle sık sık devreye sokan herşeyi çıkardım.Kısacası beynimi tüm bağımlılıklarımdan kurtardım ve bence cok da iyi yaptım.Peki sizin düşünceleriniz nedir bu konu hakkında cevap verirseniz sevinirim.

Darkangel-dtym
Автор

Ve aklımda şu soru var.Acaba beynimiz bağımlılıkların vs (sorumluluk almadan çaba göstermediğimiz halde aldığımız hazda) sonucunda oluşan hazzı daha çok sevdiğinden bizi kandırıyor olabilir mi?Bunu yapabilme imkanına sahip mi?Çünkü kendimi iyi kandırabiliyorum.Mesela ders çalışırken benim dikkatim aynı oranda olmaz, bazen az olur bazen çok...Ve dikkatim az olduğunda bilgi sorularını  anlıyorum ancak problem, paragraf çözemem. Dikkatim orta veya çok olduğunda ise paragraf, problem veya matematik yapabiliyorum ama bu miktar dışında bunlara odaklanamam.Bunlar benim için hep yaşadığım ve kesin olan şeylerdir.Ki ben bunu bilsem de programima tek yönlü şeyler yazmışım, sadece konu anlatımı ya da sadece soru gibi ama verim olmasi icin o programin çeşitli olması lazım bunu biliyorum ve yine de öyle yazmışım. Tabi sonuç olarak odaklanamadigimda kendime kizdim ve bunun zaten normal olduğunu ve programın yanlış olduğu sonradan aklıma geldi. Veya başka bir örnek verirsem ben Yotube da derslere bakamam çünkü illa ki benim hoşuma giden şeyleri youtube ortaya çıkarıyor ve benim bağımlılığım varken ben derslere bakmam tehlikeli.Bu da benim için kesindir ancak sabahtan beri youtub un algoritmasını derslere yoğunlaştıracak şekilde ayarlamaya çalıştım ancak bu durumda dahi olmayacağını ben gayet net biliyorum.Ama bu benim saatler sonra aklıma geldi, benim için kesin olan bu bilgiyi unutmuşum. Bence beynim bilerek bana engel oluyor, çok kurnaz.Benim emin olduğum şeylere rağmen tam tersini yapmam ve yaptığım sırada ise her seferinde bu emin olduğum şeyleri unutmam ve saatlerdir boş şeylere zamanimi harcamam bu yüzden bence.Ki benim verimimi düşüren şeyleri bilsem dahi tam tersini yapıyorum ve yaptığım bunu yaptığım sırada sonradan fark edip sonradan hatırlıyorum.

sailormoon
Автор

Elini çatala götür derken kurabiye canavarı gibi konuştunuz😊😀

qp
Автор

Hocam SLC6A3 Gen mutasyonu parkinsonizm distonia infantil tip 1 ile ilgili bilginiz var mı

mustafakayaoglu