ΟΤΑΝ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ

preview_player
Показать описание
AMG Specialist Hellas Κέντρο επισκευής και συντήρησης Αυτοκινήτων.
Μωραΐτη Μιχαήλ 7 Νέο ψυχικό, 11525 Athens, Greece
Landline 210 67 77 202
Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο Instagram
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Κύριε Μάριε πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά το να αρχίσεις να διδάσκεις νέους μηχανικούς ( και όχι μόνο νέους.... ) Είστε καθηγητής στο αντικείμενο σας!

vagelis-skordilis
Автор

Eυγε...η συνεισφορά σου στην γνώση από την μέρα που ήρθες πίσω, είναι εξαιρετική!( Το παλιό εργαστηριακο πολυτεχνιακο μάτι!)

panagiotisharos
Автор

-Δεν μπορώ να φέρω γιατί δεν ξέρω αν θα αντέξει. -ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΕΧΕΙ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ;!;!;! Xχχαχαχαχαχα Σωστός ο Μάστορας!

georgiosomythos
Автор

Σε αυτο το καναλι χαιρεσαι πραγματικα να βλεπεις Renovation και πολυτιμη δωρεαν πληροφορια!!! Μαριε ο φιλος μου ο Νικος με το κορσα το αεριο απο ιταλια υπερ ευτυχισμενος να σαι παντα καλα!!!

alexandoschatzis
Автор

Εκτός από καταπληκτικός μάστορας-δασκαλος έχεις γίνει και στιλακι! Μπράβο για τα βίντεο που κάνεις και μας ανοίγεις τα ματια. Να είσαι καλά!

spyrosp
Автор

Βιντεο που πραγματικα δεν χαλας τον χρονο σου που καθεται καποιος να δει ! Μπραβο ...μονο γνωση μπραβο .

thomasrenia
Автор

Ωραίο επεξηγηματικό βίντεο και θα ήθελα να προσθέσω τα εξής: είναι προφανές ότι ο σχεδιαστής ήξερε να υπολογίσει την αντοχή σε στρεψη που απαιτεί ο συγκεκριμένος άξονας όπως επίσης ήξερε να κάνει τους υπολογισμούς σχετικά με την εγκοπή στην άκρη του στροφειου. Δεδομένου ότι εμφανίζεται αποκλειστικά σε 1-2 μοντέλα προφανώς σημαίνει ότι στη σύνδεση μεταξύ βολάν-μετατροπέα ροπής εμφανίζεται κάποιο κρουστικο φορτίο το οποίο πολλαπλασιάζεται στην εγκοπή. Γενικότερα οι εγκοπές είναι σχετικά απλό να υπολογιστούν σε αντοχή σε στατικά φορτία πχ στρεψη αλλά δυσκολεύουν την κατάσταση σε κρουστικα φορτία. Οι κατασκευαστές έχουν τα εργαλεία (μέθοδος πεπερασμένων στοιχείων κλπ) για να βρουν τη χαμηλότερη δυνατή διατομή (αρα βαρος) αλλά οι οριακές συνθήκες του προβλήματος δεν είναι πάντα οι ίδιες (πχ από μοντέλο σε μοντέλο). Άρα θα άξιζε ο κατασκευαστής (αν δεν το έχει κάνει ήδη) να ερευνήσει κάποια τυχόν ταλάντωση που μεταφέρεται από τη μετάδοση στον κινητήρα και αρα να διορθώσει την «πηγή» του προβλήματος που είναι η σύνδεση κινητήρα - μετάδοσης και όχι ο κινητήρας ο ίδιος. Σημαντική σημείωση όμως είναι και ο παράγοντας υλικά, που ενδεχομένως να έτυχαν ελαττωματικά σε κάποιες παρτίδες και αρα πιο ψαθυρα. Άρα θα άξιζε και η σύγκριση της ποιότητας του μετάλλου με φασματογραφο, μεταξύ ΟΕΜ στροφάλου διαφορετικών μοντέλων η μεταξύ ΟΕΜ-ιμιτασιόν

kingzis
Автор

Φοβερο βιντεο μαριε!
Τυχεροι οσοι δουλευουν μαζι σου για αυτα που θα μαθουν διπλα σου!

sakisziridis
Автор

Έχεις απόλυτο δίκιο! Ο κινητήρας(2, 7L) είναι όντως γέννημα θρέμμα της συνεργασίας Ford Europe/PSA με χώρα κατασκευής την Αγγλία! Αυτός ο κινητήρας σχεδιάστηκε σχεδόν αποκλειστικά για το περιβάλλον της Αφρικής!!

anestism
Автор

Μπράβο μάστορα, βαθιά νυχτωμένοι στις αντιπροσωπείες

Once_nerd
Автор

Το πιο πιθανό που συμβαίνει σχετικά με το Κινεζικό εργοστάσιο (αν γίνεται, δηλαδή, το ίδιο που γίνεται συνήθως με ηλεκτρολογικά προϊόντα και πλακέτες) είναι ότι κάποτε το εργοστάσιο είχε μιλήσει με την Jaguar Land Rover ή ακόμα είχε τρέξει και κάποιο production run, τελοσπάντων στα πλαίσια κάποιας συνεργασίας είχαν αποκτίσει πρόσβαση στις ακριβείς συνταγές, πλάνα παραγωγής και μίγματα. Έπειτα, αφού η παραγωγή τελείωσε και η συνεργασία έληξε, το Κινεζικό εργοστάσιο μη-περιοριζόμενο από Ευρωπαϊκούς copyright νόμους, κράτησε τη συνταγή, βελτίωσε με τους μηχανικούς της όπου μπορούσε, και συνέχισε την παραγωγή.

Σε ηλεκτρολογικά προϊόντα πληροφορικής το βλέπουμε πολύ συχνά αυτό. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να ισχύει και το ίδιο εδώ.

DimitrisSfounis
Автор

Μάριε συνεχίζεις να μοιράζεις γνώση και από την Ευρωπαϊκή ήπειρο!!!! Πάντα γερός και δυνατός σου εύχομαι!

giorgoskonto
Автор

Πολύ ψαγμένος αφου αναφέρεις ότι το πρόβλημα είναι στα Rover λόγω του βάρους και τετρακίνησης transfer box, και στην οικονομία κλίμακος λόγω επανχρησιμοποίησης του εν λόγω μοτέρ δεν παρουσιάζει αστοχίες στα άλλα μοντέλα. Σε ορισμένα parts η Κίνα ορισμένα εργοστάσια δίνουν το κάτι παραπάνω απο τους υπόλοιπους. Το είδα πρόσφατα σε ενα intercooler που προμηθεύτηκα. Δεν είναι όλα τα προϊόντα OEM ίδια. Μπράβο Μανώλη που αφιερώνεις χρόνο για τέτοιες σημαντικές λεπτομέρειες.

nikosfunk
Автор

φιλε μου εσυ αδυνατισες παρα πολυ...μπραβο σου παντως πανω απ ολα η υγεια

tomastromeros
Автор

Μάριε, με έστειλες με το ράδιο!! Ράδιο έκτου fillet radius!! Πιο κακό σχεδιασμό δεν έχω δεί. Ο στρόφαλος φορτίζεται σε κάμψη και στρέψη, το Kt του grove είναι σχεδόν 3, δηλαδή κλαφτα Χαράλαμπε. Μου έκανε εντύπωση που έσπασε στη μέση του κουζινετου και όχι στο ράδιο!!!😂

Μου έτυχε ακριβός ίδιο σχεδιασμός σε βάση Ραντερ ελικόπτερο που ήμουν υπεύθυνος όλου του ουριαιου. Ευτυχώς το ελικόπτερο έκανε τεστ πτήση και ήταν χαμηλά. Έσπασε το Ραντερ και άρχισε να στριφογυρίζει το ελικόπτερο σαν τρελό. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα.

Όταν πιάνεις τέτοιες λεπτομέρειες, δείχνεις πραγματικά τις γνώσεις σου. Μπράβο φίλε.

ioannisvlachogiannis
Автор

1)Κατευθείαν like πριν το βίντεο
2)Κύριε Μάριε άμα συνεχίσετε σε αυτόν τον ρυθμό, θα αρχίσουν οι διατροφολόγοι να πηγαίνουν σε ψυχολόγους
3)Κι άλλο βίντεο, μας κακο-μαθαινεις
4)Τα βίντεο έχουν βελτιωθεί πολύ σε ποιότητα, μπράβο συνέχισε έτσι ❤

petrosvalavanis
Автор

Γνωστικό και εμπειρικό επίπεδο πολύ υψηλό!!!
Συγχαρητήρια για το βίντεο.
Σαν παρατήρηση θα πω ότι ήταν μεγάλο σε διάρκεια. Θα μπορούσαν όλα να ειπωθούν και σε λιγότερο από 15 λεπτά ώστε να μην κουραστεί ο ακροατής.

leonidasbekyras
Автор

Service Manual από Daewoo Korando;!!! Πόσο πίσω με πηγές μάστορα!!! Υπήρξα προ δεκαετίας μηχανικός της Daewoo. Τα βίντεο σου είναι πάντα ενδιαφέροντα, πραγματικά συγχαρητήρια!!!

theoemenidis
Автор

ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΜΑΡΙΕ!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ ΚΑΘΕ ΒΊΝΤΕΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΊΣ... ΜΆΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΆ!!ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΕ ΕΜΑΣ!!ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ

billtsamadias
Автор

Πολύ ωραίο βίντεο με καλή πληροφορία.
Όσον αφορά τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης οικογένειας κινητήρων, σύμφωνα με αυτά που ξέρω πρέπει να είναι της Ford. Γύρω στο 2003-2004, η Ford και η PSA συνεργάστηκαν για τις καινούργιες γενιές κινητηρων😢. Η PSA σχέδιο σχεδίασε τα μικρότερα μοτέρ που ήταν οι κινητήρες DV οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν στα περισσότερα μοντέλα της PSA, ford, Volvo μέχρι περίπου το 2018 και γενικά αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αξιόπιστοι, ενω οι κινητήρες από 2 λίτρα και πάνω ήταν ευθύνη της. Ford. Βέβαια στο τελικό προϊόν υπήρχαν διαφορετικές επιλογές μεταξύ των κατασκευαστων όσον αφορά την διαμόρφωση και συνεπώς απόδοση (π.χ. 2 τούρμπο η jlr, 1 η Peugeot στον αρχικό 2.7lt) .

sotirislabrou