DIABET: 4 Lucruri Pe Care Trebuie Să Le Știi

preview_player
Показать описание
Afli care sunt cele 4 lucruri pe care trebuie sa le faci daca ai diabet de tip 1 si vrei sa nu te confrunti cu probleme dificile.

Mai avem alte si materiale interesante despre diabet, iata linkurile:

Te afli pe canalul Pacientul 2.0, locul unde toate informatiile sunt validate de medici. Daca vrei sa fii un pacient informat corect, aboneaza-te chiar acum. Daca ai prieteni sau colegi pentru care video-urile noastre ar fi utile, te rugam sa le trimiti si lor.

Diabetul de tip 1 apare atunci cand pancreasul nu mai produce insulina, hormonul care ajuta glucoza - substantele nutritive - sa intre in celule. In lipsa insulinei, organismul nu mai poate asigura un echilibru al nivelului de glucide din organism, motiv pentru care sunt necesare injectiile cu insulina suplimentara.

De exemplu, dacă n-ai probleme cu secretia de insulina si mananci un bol de afine, glucoza din acestea s-ar împrăștia prin sange în organism, ar patrunde in celule si ar fi transformata în energie. Daca organismul tau nu secreta suficienta insulina, glucoza din aceste fructe ramane in sange si nu se mai transforma in energie. De aceea, diabetul de tip 1 este asociat cu stari generale de oboseala - pana la urma, substantele care ar trebui sa produca energie nu mai ajung in celule, nu?

Pe canalul nostru găsești un alte materiale video despre glicemie si diabet, inclusiv 2 interviuri cu doamna doctor Mihaela Vlaiculescu, un in diabet si mai ales in cel de tip 1, care in care iti povesteste inclusiv despre tehnologiile care te ajuta sa-ti monitorizezi boala.

Sa traiesti cu diabetul de tip 1 poate fi mai putin complicat decat iti inchipui. Si asta pentru ca este o afectiune pe care o poti tine sub control daca respecti cateva reguli de baza:

1. Ai grija sa mentii glicemia in limite normale.

Respecta tratamentul cu insulina si planul alimentar recomandat de medicul specialist.
Asigura-te ca reusesti sa faci miscare de cateva ori pe saptamana.
Si, foarte important, programeaza-ti vizite regulate la medicul specialist.

2. Ca sa te asiguri ca glicemia ramane in limitele normale, dar si ca inveti in ce momente valorile acesteia se schimba, iti recomandam sa-ti instalezi o aplicatie de mobil care sa-ti salveze informațiile relevante. Cum gasesti o aplicatie pe care te poti baza?

In primul rand, asigura-te ca are multe recenzii si un scor cat mai mare. De asemenea, e important sa aiba si un design care sa-ti placa. De exemplu, pentru ca eu inteleg totul mai bine daca e pus intr-un grafic, mi-as alege Glucosio sau Diabetes Diary.

3. Acum, chiar daca sunt multe site-uri si aplicatii care iti dau idei de retete pentru diabet, unele dintre ele dezvoltate chiar de medici specialisti, noi iti recomandam sa iti cauti un medic diabetolog la care sa mergi constant.

E cat se poate de important ca medicul sa-ti cunoasca istoricul medical si sa deveniti o echipa in lupta cu diabetul. Iar asta se aplica si in discutiile cu antrenorul tau fizic.

4. Probabil stii deja ca sportul este sanatos, mai ales pentru ca duce la o stabilitate a nivelului insulinei. Adica atunci cand faci sport iti ajuti organismul sa mentina glicemia in limite normale. Dar, pentru a te asigura ca nu alegi exercitii sau planuri de antrenament periculoase, e bine sa discut cu un specialist, care sa iti cunoasca istoricul medical si conditia ta fizica.

Pentru a vedea cum influenteaza miscarea nivelul zaharului din sange, masoara-ti glicemia inainte, in timpul si dupa un antrenament, apoi stabileste impreuna cu medicul un plan de exercitii care ti se potriveste intr-adevar.

Vezi? Diabetul de tip 1 nu este neaparat o condamnare la o viata complicata. Tot ceea ce se schimba este ca trebuie sa acorzi mai multa atentie modului in care te simti si, desigur, iti cere sa fii un pic mai organizat. Daca ai alte neclaritati sau nelamuriri, le asteptam in comentarii mai jos

---

Bun venit pe canalul #Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm saptamanal despre sanatate pe subiecte cum ar fi nutritie, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.

#sanatate #diabet #romania
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Acest video inspiră să ai grijă de sănătatea ta. Folosesc Dialos și îl sfătuiesc pe toți cei care au diabet. Îmi place foarte mult compoziția naturală a acestui produs și faptul că ajută cu adevărat să faci față simptomelor diabetului. Datorită acestui produs, am mult mai multă energie pentru activitățile zilnice și exercițiile fizice.

henzerlia
Автор

Informatii utile si explicate pe intelesul tuturor. Felicitari! 👏

angelicaangelica
Автор

Felicitari pentru acest canal!Respect!

mioarabuse
Автор

Ușor de zis să iei glicemia de 3 ori pe zi. Fiindcă testerele sunt f. scumpe iar salariile foarte mici.

Megastaru
Автор

Am diabet de tip 2, dar videoclipul a fost în totuși util. Pentru mine, cel mai potrivit produs este Inspicure. Ajută la menținerea controlului asupra zahărului, iar eu mă simt și mai energic. Naturalitatea compoziției este un alt avantaj. Recomand celor care caută un remediu eficient pentru diabet.

reddragon
Автор

Buna ziua . Eu am glicemie in urma analizelor 365, ce imi recokamdati? Multumesc, zi buna di multa sanatate

deliamariaalice
Автор

Buna am glcemia 127 e bună va multumesc

Cati-sf
Автор

Buna dimineata o glicemie din deget dimineata pe stomagul gol 108-106 a iesit si 115 ca am facut 3 teste e mare am 24 ani si 84 kg

nitaionut
Автор

Eu am diabet tip 2.Pemtru noi nu aveti un said.Multumesc mult.

luciatidula
Автор

Dacă am hemoglobina glicata normala și dimineața îmi iese glicemia în deget între 116-133, am diabet?

marianamarin
Автор

Domnule Dr as vrea sa stiu ce Doamne am eu : atunci cand mi rau si beau apa cu zahar si cafea cu zahar sant bine .Multumesc poate primesc un sfat ce sa fac?

sandaacatrinei
Автор

Buna ziua azi meam măsurat glicemia aveam 282 dupa 4 ore meam loto ear aveam 180 nu iu medicamete ca nu am știut ca am mam simțit rau si asa am aflat

DoinaSzabo-rd
Автор

Isus te iubește, vino la El până nu e prea târziu

vasiaceva
Автор

Buna ziua. Luati in calcul ca sunt multe persoane în vârstă, pensionare sau nu, care locuiesc în mediul rural și depun un efort fizic pe durata întregii zile la treburile gospodaresti. Cum sa știe care efort e benefic si care nu si in ce masura trebuie facut? Caz concret, mama mea e pensionară, locuieste in mediu rural, are diabet, depinde de insulina si depune efort fizic zilnic cu treburile gospodăriei. Este cert si testat ca efortul fizic îi face bine.

alincristea
Автор

Dar dacă ai diabet tip 2 cum să procedăm casăl ținem sub control

vasyvasy
Автор

De la cât ai diabet eu miam făcut testul și am avut 108 dar am mâncat înainte de test 2 prăjituri și am băut și o cafea dulce?

pavelmihai
Автор

Va rog ce simtome are diabetul ? (testare .consum de apa -sete )multumesc anticipat.

elenavasiliu
Автор

Daca ai glicemie mare dar nu diabet, ce alimente poti sa iei ca sa scazi glicemia, ?

alinamihaeladorobantu
Автор

buna ziua da mama mea are diabet si va multumesc frumos pt. toate explicatiile ma cam tem ca nu functioneaza . Si va pun o intrebare el se poate vindeca?
varog raspundeti!

danielpopica
Автор

Buna seara am diabet tip 2 si ma doare tălpile si degetele la picioare le simt numai amorțite si ma dor

gesicay