Ali Nesin- 0! (Sıfır Faktöriyel) Neden 1'e Eşittir

preview_player
Показать описание
Matematikte çok tartışılan konular üzerine Ali Nesin'den çok güzel bir açıklama. 0 ile yapılan işlemlerle ilgili merak ettiklerinize cevaplar bulabileceğiniz bu videoyu, Ali Nesin ricamız üzerine konu dışı olmasına rağmen özel olarak anlatmıştır. Teşekkür ederiz.
Umarım beğenirsiniz. İyi seyirler

Sınavlara yönelik dersler için diğer kanalımı da takip edebilirsiniz.
Haluk Hoca ile Ponçik Matematik:

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

25 yaşındayım, 17 yillik egitim hayatim var hala da devam ediyor, biraz önce ilk kez matematik gördüm.

adamdemir
Автор

Tüm sınıflar bu şekilde farklı ortamlar olsa okullardaki hocalarda böyle işinin ehli insanlar olsan ülkede matematiği sevmeyen kalmaz, ülke olarak azât olurduk

arifakcam
Автор

Aradığım kanal. Yıllarca matematik formüllerini sorgulayıp herkesten "öyle işte karıştırma" cevabını aldığımdan matematikten hep kaçtım.

fekzszw
Автор

Bu video nun 1, 6 milyon kisi tarafindan seyretmesi beni memleket adina umutlandirdi

mustafasaricoglu
Автор

Keşke tüm matematik öğretmenleri böyle olsa. Bizimkiler neydi? Ön sıradaki çalışkan çocuk anladıysa arkadakinin anlamasına gerek yok derse devam ediliyordu. Matematikte problem yaşıyorsak bunun tek sorumlusu problem yaşayan öğrenci değildir!

saturndenseyma
Автор

Kendisiyle tanışma imkanım oldu. Çok saygın, çok naif biriydi. Herkesi tek tek dinledi. Ülkemizin böyle aydınlara ihtiyacı var.

duru
Автор

Cevabı öğrenip çıkıyim dedim yanlışlıkla tüm dersi izleyesim geldi bize niye böyle anlatmiyorlar

barsyigit
Автор

İşte aradığım adam, matematik böyle anlatılmalı anlayacaksa insan böyle anlamalı yoksa kalıplaşmış ezbere dayalı sistemle biz neyi niye öğrendiğimizi sorar dururuz kendi kendimize, sonra da bizden niye teknoloji çıkmıyor diye dövünürüz. Elalem bilimi ilerletmek için matematiği kullanır ve kendi işine yarayan kısmını alır, bizse matematiği sanki kendi başına keşfedilmeyi bekleyen bir bilimmiş gibi formüllere boğarız ve aslında öğrencinin sorduğu asıl soruya yani bunlar bizim ne işimize yarayacak sorusuna cevap vermek yerine alaya alıp; ''hıh sen bunları bi öğrende ilerde görürsün ne işe yarayacağını!'' diye aşağılayarak geçiştirmeyi yeğleriz... Hocamızın ağzına ve bu konulara kafa patlatanların emeğine sağlık, çabalaranız daim olduğu sürece karşılık bulacaktır eminim.

ali
Автор

Matematik bile işine geldiği gibi davranıyor

sudeseker
Автор

29 yaşında bir mühendisim, bu işlemleri belki binlerce kez yapmışımdır ama 0 faktöriyelin 1'e neden eşit olduğunu şimdi anladım.

BekirNiyaz
Автор

Eğer Ali Nesin'den ders almak istiyorsanız, Nesin Matematik Köyüne gidebilirsiniz. Daha önce orada bulunmuştum, çok değerli matematikçilerden ders alma şansına sahip oldum. Sadece matematiği anlamıyorsunuz, düşünme yeteneğiniz gelişiyor ve hayata karşı bakış açınız da değişiyor.
Ayrıca videonun çekildiği yer 2 katlı bir kütüphane ve aynı zamanda derslik. Matematiğin ve mantığın bütün konularını kapsayan envai çeşit kitaplar, cebirden tutun bilgisayar programlamaya kadar İngilizce, Türkçe kaynaklar ve kitaplar mevcut.
Doğayla iç içe, teknolojik aletlerin olmadığı adı gibi çok şirin bir yerde, Şirince'de. Eğer durumunuz yoksa burs da verebiliyorlar. Matematiğe ilgiliyseniz kesinlikle gitmenizi öneririm.

amanwiththesharpsunglasses
Автор

10.sınıfa geçtim ve bu konuyu direkt tanımlayıp geçmişlerdi. Bana sıkıcı gelmişti ama sizden dinleyince sorguladım ve bu çok büyük bir zevkti. Tebrik ederim öğretmenim, keşke tüm öğretmenler sizin gibi anlatsa da direkt tanım verip geçmeseler.

helinuzun
Автор

Öğretmen : 0!=1 dir.
Öğrenci: Hocam neden 0!=1 dir.
Öğretmen: Öğrenipte ne yapacaksın bil yeter.
İşte eğitim anlayışımız bu Nedenlere, sorgulamalara yer yok. Direk işlenmiş ortaya konulmuş bilgi.

MYlmaz-vjez
Автор

10. Sınıftayım. İlk defa bir Matematik Öğretmeni ile tanıştım.

resmenrezalet
Автор

1)Tanım gereği, 2)işimize geliyor, 3)biz belirdiğimiz için…👏👏👏 matematiğin en gerçekçi yanı bunlar olsa gerek

yusufdemirci
Автор

youtube'dan video izleyerek bir şey öğrendim. çok enteresan.

gelasiusturk
Автор

Çarpma işaretini "." ile koymayınca garipsedim bir an

hurriyetperver
Автор

Özet: Hiç tane sayının çarpımının tanımı, dört işlemde etkisiz olacak şekilde tanımlanır.
Örnek: Çarpmada etkisiz olan 1, toplamada etkisiz olan ise 0'dır.

ahmetkortak
Автор

Lisede bu soruyu hocama sordugumda hocam ve tum sinif benimle dalga gecmisti

mehmetcx
Автор

Her derste " neden" diye sorduğumda hocalarıma "Öyle işte. Sorgulama, sadece sınav için öğren çünkü MEB senden bunu istiyor." ya da " Hiç bilmiyorum. Bize üniversitede bunu anlatıp geçtiler. Sonraları da hiç niye böyle diye sorgulamadim." cevaplarini verdirten, benim 12 yilimi boş bir eğitimle harcayan milli eğitim sistemimizin ve ego kasmaktan başka derdi olmayan sorgulamayan ve sorgulatmayan boş üniversite öğretim görevlilerinin buradan sülalesine selamlar
Hep Ali Nesin gibi insanlarla tanışıp onlardan ders almak istemisimdir.
Bilime yaptığınız katkılar için teşekkürler.
Sizinle matematik daha anlamlı geliyor.

brnygtg