Mobiliteit: hoe reizen we in 2030 van deur tot deur?

preview_player
Показать описание
We zijn graag onderweg, zowel zakelijk als privé. De manier waarop we dat doen hangt samen met hoe we wonen, werken en onze vrije tijd doorbrengen. Mobiliteit is ook verbonden met hoe we Nederland inrichten en de gevolgen voor het milieu, onze economie en de leefbaarheid in onze omgeving. Om ons ook in de toekomst op een prettige manier en snel te kunnen verplaatsen, moeten er nu beslissingen genomen worden over de aanleg van rails, (fiets)wegen, stations maar ook het aantal parkeerplaatsen in een wijk of de bestelling van nieuwe treinstellen.

Maar welke beslissingen zijn de juiste? Bouwend Nederland heeft de Argumentenfabriek gevraagd alle ontwikkelingen systematisch met deskundigen in samenhang te doordenken. Deze verkenning, gebaseerd op de analyse van trends, ontwikkelingen en de inzichten van vele experts, is nu beschikbaar en leidt tot vier mobiliteitscenario’s voor 2030. Doel van deze verkenning is om de beslissingen van nu beter onderbouwd te kunnen nemen. De verkenning geeft inzicht in hoe de wereld van mobiliteit er in 2030 uit zou kunnen zien – nog los van de wenselijkheid – en scherpt zo het oordeel van degenen die nu beslissingen moeten nemen.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Mobiliteit is belangrijk, daar zijn we het allemaal wel over eens, een groot punt van zorg is de mobiliteit van ouderen, niet alleen in de randstad maar vooral ook in de buiten gebieden. Naarmate mensen ouder worden hebben ze steeds meer behoefte aan hulp bij hun mobiliteit. Mobiliteit in hun leefomgeving maar juist ook in de mobiliteit die nodig is om aangesloten te blijven bij de samenleving. Hoe? dit is een onderbelicht punt in de mobiliteitsvraag, echter een punt dat steeds meer aandacht zal vragen. Mobiliteit die economisch gedreven wordt is zeer belangrijk, maar de leefbaarheid speciaal voor ouderen is van essentieel belang. Nu en in de toekomst

plusflevoland