filmov
tv
Νευροεπιστήμη και Εκπαίδευση - Β Μέρος

Показать описание
Ανακαλύψτε την πραγματική δύναμη της νοημοσύνης σας μέσα από τα πιο ενδιαφέροντα δωρεάν IQ test. Παίξτε online απολαυστικά και δωρεάν στρατηγικά παιχνίδια όπως σκάκι, γκο, hex, ντάμες, reversi και πολλά άλλα, ενισχύοντας τις νευρικές συνδέσεις του εγκεφάλου σας. Λύστε συναρπαστικούς γρίφους και προκλήσεις λογικής που θα αναπτύξουν την κριτική σας σκέψη και τη δημιουργικότητά σας. Αναβαθμίστε τις ικανότητες του εγκεφάλου σας και απογειώστε την απόδοσή σας στη ζωή και την εργασία. Εμπλουτίστε το μυαλό σας με το blogμας, που καλύπτει μια πληθώρα συναρπαστικών θεμάτων: ψυχολογία, νευροεπιστήμη, χαρισματικότητα, μάθηση και εκπαίδευση, λογική, αυτογνωσία. Μεταμορφώστε τη ζωή σας μέσα από την απόκτηση νέων γνώσεων & την εμπειρία προσωπικής ανάπτυξης και αποκτήστε προβάδισμα στον κόσμο της γνώσης.
Ανακαλύψτε το απίστευτο δυναμικό του εγκεφάλου σας, όπου η σύγχρονη επιστήμη έχει αποκαλύψει τη μοναδική πλαστικότητά του. Μέσω γνωστικών ερεθισμάτων, ο εγκέφαλός σας δημιουργεί νέες δομές, προσαρμόζεται και αναπτύσσεται. Εμπλουτίστε τη ζωή σας αποκτώντας νέες γνώσεις και εκμεταλλευτείτε την εξέλιξη του εγκεφάλου σας. Ο εγκέφαλος αποτελείται από περίπου 86 δισεκατομμύρια νευρώνες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν με άλλους νευρώνες, δημιουργώντας τρισεκατομμύρια συνδέσεις! Αυτή η ασύλληπτη πολυπλοκότητα είναι το αποτέλεσμα της εξέλιξης και αποδεικνύει τον απεριόριστο δυναμισμό του εγκεφάλου μας.
Όλες οι ανθρώπινες έννοιες είναι προβολές του ανθρώπινου πνεύματος γι' αυτό σε τελική ανάλυση πολλές φορές είναι απατηλές. Δεν βλέπουμε την πραγματικότητα, την αντιλαμβανόμαστε (όπως νομίζουμε εμείς πως είναι). Ό,τι βλέπουμε είναι μια ερμηνεία της πραγματικότητας, που βασίζεται σε υποκειμενικά, ελαττωματικά ή προκατειλημμένα παραδείγματα. Αυτό έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο πώς καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά και πώς καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους... Όταν κάποτε ρώτησαν τον Ηράκλειτο πώς γνωρίζει όσα γνωρίζει απάντησε: «ερεύνησα τον εαυτό μου». Όμως δεν αρκεί μόνο η αυτογνωσία χρειάζεται και η εμπάθεια, διότι υπάρχω εγώ επειδή υπάρχεις εσύ... O Σωκράτης, μέσω της μεθόδου διαλόγου που είχε αναπτύξει, εκμαίευε (εξ ου και Μαιευτική Μέθοδος) από τον συνομιλητή του την αλήθεια/γνώση που είχε μέσα του αλλά δεν γνώριζε. Ο άνθρωπος δε μπορεί να αναζητά αυτό που δε γνωρίζει γιατί τότε δεν ξέρει τί να αναζητήσει αλλά ούτε αυτό που γνωρίζει μπορεί να αναζητά γιατί το ξέρει ήδη. Ο άνθρωπος τίποτε νέο δε μαθαίνει, παρά μόνο παίρνει συνείδηση των όσων ήδη γνωρίζει. Η γνώση (μάθηση) είναι ανάμνηση (ενθύμιση), υπάρχει λοιπόν η ανάμνηση μέσα μας... Η σύγχρονη επιστήμη απέδειξε ότι ο εγκέφαλος μας τροποποιείται καθημερινά τόσο ανατομικά όσο και λειτουργικά ως απάντηση στα ερεθίσματα που δέχεται από το περιβάλλον. Κάθε νέα πρόκληση για τον εγκέφαλο έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων συνάψεων μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου. Γινόμαστε αυτό που κάνουμε - η τελειότητα έτσι, δεν είναι μια πράξη αλλά μια συνήθεια...