ο Μπαταριομάχος Καλογεράκης δεν τα λέει καλά...

preview_player
Показать описание
Στις 7 Οκτωβρίου 2022, ο δημοσιογράφος Ιωσήφ Παπαδόπουλος ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο ο Μιχάλης Καλογεράκης υποδύθηκε τον... "Μπαταριομάχο", έτοιμος να κατατροπώσει τις σύγχρονες μπαταρίες που βασίζονται σε τεχνολογίες λιθίου, υπερασπιζόμενος την - απαρχαιωμένη πλέον - τεχνολογία μολύβδου. Στο βίντεο ακούστηκε ξανά και το όνομα μου, επομένως ένιωσα υποχρεωμένος να επανέλθω με αρκετές διορθώσεις προς τον... αλάθητο Μπαταριομάχο μας...

Για ποιο λόγο λοιπόν δημοσιεύω εγώ αυτό το τρίτο βίντεο - απάντηση στον Μιχάλη Καλογεράκη; Σαν διαχειριστής της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας Ηλεκτροκίνησης του Facebook, και βλέποντας πως αρκετά μέλη της ομάδας υιοθετούν τις λανθασμένες απόψεις του Καλογεράκη περί μπαταριών και... "Μπαταριοκίνησης", όπως ο ίδιος αποκαλεί τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα, αισθάνομαι υποχρέωση να προστατέψω όσο μπορώ την κοινότητα από λανθασμένες (στην καλύτερη περίπτωση) πληροφορίες, που θα μπορούσαν δυνητικά να καθυστερήσουν την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.

Τα άλλα δύο βίντεο της σειράς, μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω:

#Καλογεράκης #Ηλεκτροκίνηση #φόρτιση #φορτιστές #αποδοτικότητα #efficiency #LFP #μπαταρίες λιθίου #li-ion #ντεποζιτοκίνητα #ανακύκλωση

Το βίντεο στο οποίο απαντώ, μπορείτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο εδώ:

Το ντοκιμαντέρ "Who Killed the Electric Car", που αποκαλύπτει για ποιο λόγο η Ηλεκτροκίνηση δεν έχει ακόμη επικρατήσει, μπορείτε να το δείτε εδώ (έχει κατέβει από το YouTube, μετά από παρέμβαση της Government Motors):

Πολύ ενδιαφέρον ακόμη το παρακάτω βίντεο, που αναφέρεται στο τι προκαλεί μεγαλύτερη ρύπανση, τα θερμικά ή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα:

Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την Ηλεκτροκίνηση, επισκεφτείτε τη σελίδα μας και την ομάδα μας στο facebook, "Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα":

Εβδομαδιαία μέχρι πρότινος, πιο αραιά πλέον, το ζωντανό Podcast της ομάδας μας στο YouTube:

Εάν βρήκατε αυτό το video ενδιαφέρον, πατήστε "Μου αρέσει" και κάντε εγγραφή στο κανάλι, θα ακολουθήσουν σύντομα παρόμοια βίντεο.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Πόσο μάπα είναι η τεχνολογία λιθίου στις μπαταρίες; Πόσο μεγάλο λάθος κάνουν (σχεδόν) όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Πώς πρέπει να λέγονται; Ηλεκτροκίνητα ή Μπαταριοκίνητα; Αυτά και άλλα πολλά στο 3ο επεισόδιο της μάχης μου με τον μπαταριομάχο!

Τα άλλα δύο βίντεο της σειράς, μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω:

Το βίντεο στο οποίο απαντώ, μπορείτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο εδώ:

Το ντοκιμαντέρ "Who Killed the Electric Car", που αποκαλύπτει για ποιο λόγο η Ηλεκτροκίνηση δεν έχει ακόμη επικρατήσει, μπορείτε να το δείτε εδώ (έχει κατέβει από το YouTube, μετά από παρέμβαση της Government Motors):

Πολύ ενδιαφέρον ακόμη το παρακάτω βίντεο, που αναφέρεται στο τι προκαλεί μεγαλύτερη ρύπανση, τα θερμικά ή τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα:

Για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την Ηλεκτροκίνηση, επισκεφτείτε τη σελίδα μας και την ομάδα μας στο facebook, "Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα":

Εβδομαδιαία μέχρι πρότινος, πιο αραιά πλέον, το ζωντανό Podcast της ομάδας μας στο YouTube:

Εάν βρήκατε αυτό το video ενδιαφέρον, πατήστε "Μου αρέσει" και κάντε εγγραφή στο κανάλι, θα ακολουθήσουν σύντομα παρόμοια βίντεο.

ThanosSustainable
Автор

Η ζήλια μπορεί να χαρακτηριστεί ως συναίσθημα που εμφανίζεται όταν ένα άτομο υστερεί απέναντι σε κάποιο άλλο, από πλευράς πλούτου, ικανοτήτων, ή ταλέντου, ή επιθυμεί διακαώς κάτι που κάποιος άλλος έχει στην κατοχή του.Σε αυτήν την περίπτωση η ζήλια εκδηλώνεται ως η επιμονή του ανθρώπου να αποκτήσει κάτι που έχει ο συνάνθρωπός του, ή, αν δε μπορεί να το αποκτήσει ο ίδιος, εύχεται (και συνήθως προσπαθεί να καταφέρει) να μην το έχει ούτε ο συνάνθρωπός του. Άλλοτε προσπαθεί να αποδείξει σαν απαξία την αξία του άλλου ατόμου σε κάποιον τομέα, ώστε να νιώσει επαρκής.Το συναίσθημα αυτό αρκετά συχνά αγγίζει τα όρια της εμμονής.Παρά το γεγονός ότι σε αυτούς που ζηλεύουν, η ένταση και ο θυμός είναι στο επίκεντρο, η ζήλια, συνήθως, πηγάζει από αίσθημα αδυναμίας και όχι ισχύος. Καταστάσεις, οι οποίες προκαλούν ζήλια είναι πιθανό να οδηγήσουν και σε φθόνο. Ο φθόνος χαρακτηρίζεται από συναισθήματα κατωτερότητας, λαχτάρας, δυσαρέσκειας και αποδοκιμασίας του συναισθήματος. Η ζήλια χαρακτηρίζεται από φόβο απώλειας, δυσπιστία, άγχος και θυμό. Η ζήλια μπορεί να δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες συννεφιασμένης συνύπαρξης στους εργασιακούς και οικογενειακούς χώρους και δεν είναι πάντοτε εύκολο να αντιμετωπιστεί.

TheMinerR
Автор

Καλησπέρα σας ο μηχαλης ποτέ δεν είπε όχι στα ηλεκτρικά απλά υποστηρίζει ότι δεν είναι αξιόπιστα για πολλούς λόγους... Σε πολλά βίντεο του έχει αναφέρει ότι θέλει να κατασκευάζει συστήματα για μια ζωή και δεν το απασχολεί ο όγκος και το βάρος γιαυτό είναι κάθετος με αυτή την τεχνολογία συγκεκριμένου χρόνου ζωής... Όπως και ότι η μόνη απόσβεση που θα κάνεις και το ανέφερες και εσύ είναι η ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.. Δεν μιλάμε να σου βγάλει ζημιά εκτός εγγυήσεις κλαφτα... Και κάτι τελευταίο στο τελευταίο συνέδριο g7 δώσανε παράταση στα θερμικά εφόσον θα καίνε βιοκαύσιμα οπότε κάτι βλέπουν αυτή που δεν ξέρουμε εμείς.... Και μην μπερδεύεται το κόσμο πολλές μεγάλες αυτόβιομηχανίες είναι δυστακτικες με τα ηλςκτεοκινητα και μια απ αυτές είναι εταιρίες με super/hyper car... Και πόσες ακόμα... Όλοι η κομπίνα γίνετε εν μέρη στην Ευρώπη για τους ευρό πέους

kostasmihailidis
Автор

Σε ένα σημείο του βίντεο (08:02) αναφέρεσαι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως BEV. Πώς μεταφράζεται αυτό;

ΔΗΜΗΤΡΗΣΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥΔΗΣ-ιμ
Автор

Οταν μιλας βγαλε το γυαλί προσδίδει ψεμα πρώτη ενσταση, δευτερον εκοψες κομμάτι απο την αρχη του βίντεο οτι ειναι υπερμαχος στην αποψη να λες την αποψη σου, δειξε μα ς το εργαστήριο σου? Ενας ταπεινος υδραυλικός είμαι..

sotiristatsis
Автор

Κρατα το τιμόνι.... Και ασε την φιλοσοφία..

ΘΑΝΑΣΗΣΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ
Автор

Στα λόγια πολλοί αντιμάχονται τον Καλογεράκη στην πράξη πόσοι ..??

lybikos
Автор

Εχω δει αυτοκίνητα ηλεκτρικά να φλέγονται την ώρα της φόρτισης ! Σχετικά με αυτο τι λέμε;

michaelioannidis
Автор

Η ενέργεια που θα χρειαστεί να γίνει μια μπαταρία ηλεκτρκου αυτοκινη ποση είναι ;;;;και στο τέλος της η μπαταρία τι γίνεται ;;;πχ μια λιθίου ;;; ανακυκλώνεται ;;και αν παρει φωτιά η μπαταρία λιθίου ενός ηλεκτρονικού αυτοκινήτου τι γίνεται ;;;ποια η μόλυνση που φεύγει στην ατμόσφαιρα;;; Ποια η δυσκολία ελεγχου μιας τέτοιας πυρκαγιάς ;;τελικά ποιο το κερδος ενος ηλεκτρονικού κινητήρα οπως τον γνωρίζουμε σήμερα;;;

peterbellianitis
Автор

Πέτρος Ζωγραφος .Αυτη ειναι η λυση.Ο Καλογερακης βεβαίως εχει δίκιο..

giannisstamos
Автор

Xα χαχα! Ααα ρε Θάνο έχεις φάση. Έχω ηλεκτρικό σκούτερ 4.300 χλμ έχω κάνει η μπαταρία είναι πάνω από 92% σίγουρα, δεν έχω χάλασει ούτε ένα ευρώ για σέρβις. Ο Θάνος έχει απόλυτο δίκιο.

solarpowerforever
Автор

Ο νόμος του χιουμπκερτ πως τον λένε αυτόν δεν ξέρω, ισχύει και για τις μπαταρίες μολύβδου τζελ ?

solarpowerforever
Автор

Να μην παρεξηγηθεί το σχόλιό μου παρακαλώ :) Απλώς επειδή η ηλεκτρονική είναι το πάθος μου, θέλω να πω για μια φράση που χρησιμοποίησες "το ρεύμα μεταφέρεται μέσα από τα καλώδια". Αυτό είναι πρακτικά λάθος.

Το ρεύμα ούτε "μεταφέρειται", αλλά ούτε τα ηλεκτρόνια πηγαίνουν από μια πηγή προς κατανάλωση.

Ναι, τα καλώδια χρειάζονται, αλλά όχι για αυτόν τον λόγο. Άλλωστε, αν η ενέργεια μεταφέρεται στην πράξη από τα καλώδια, τότε πως μεταφέρεται όταν παρεμβάλλεται ένα πηνίο; Εκεί στην ουσία το καλώδιο "κόβεται".

Για να μην τα πολυλογώ, η απόδειξη αναλύεται πολύ ωραία στο παρακάτω άρθρο. Με λίγα λόγια:

"Energy Flow: When there is a combination of an electric field and magnetic field at 90 degrees to each other, energy is transmitted through the fields along and outside the wire (it sure is a disco party). These electromagnetic fields conducting energy is the electricity! You can’t see it, and nothing is physically traveling."

apapam
Автор

Στο 7:00, η ενέργεια για ένα βενζινοκίνητο όχημα δεν βρίσκεται στο ντεπόζιτο, βρίσκεται στην βενζίνη.... Στο ηλεκτρικό στην μπαταρία, άρα μπαταριοκινητό

littlereptilian
Автор

Καλησπερα σημείωση για τον καλογερακι.Για οτι μα οτι μιλας μεσα στο βιντεο τα ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ νομίζω οποτε λες σε εναν κατασκευαστή πως κανει λαθος, σωστα καταλαβαινω?

CHARISKARAS
Автор

Μόλις πληρώσεις τις μπαταρίες όταν χαλάσουν αυτές Έλα να μας τα ξαναπείς.

kostaspapatrexas
Автор

Gia pes mas an aykshthei o plythismos twn hlektrikwn autokinhtwn tha ftanei h energeia

zafos
Автор

γεια σας!!!πραγματικα γελασα πολυ με το βιντεο...για μενα προσωπικα ναι ο ηλεκτρισμος ειναι ενα τεραστιο δωρο που κατεχουμε την τεχνογνωσια του αλλα αυτη η λογικη κουκουναρας με ξεπερναει...οπως ολα τα πραγματα εχουν τον ρολο τους ετσι και εδω τα ηλεκτικα αυτοκινητα εχουν το δικο τους...δηλαδη...θα εμπιστευοσουν να εχεις ενα ηλεκτρικο ασθενοφορο την συμερον ημερα???δεν το νομιζω...δεν μιλαω για την αυτονομια δυναμη κτλπ αλλα για την χρησημοτητα...ετσι πρεπει να μιλαμε...οχι τρεξτε παρτε δεν εχει μεγαλο κοστος σερβις και τριχες κατσαρες...ναι ενα 40% μπορει να το χρησημοπειει (γιατι κατα κυριο λογο γινεται ασκοπη χρηση που θα μπορουσε να γινει και με αλλο τροπο)αλλα γι αυτο τον λογο δεν πρεπει να ξεγραψουμε και ολα τα αλλα...οπως μεταφορες αμεση αναγκη μεγαλες αποστασεις σε μικρο χρονο και παρα πολλα αλλα

euresitexnion
Автор

Ο καλογεράκης απλά διαχώρησε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το τρένο ή το τρόλευ για το γεγονός ότι είναι με μπαταρία αντί της συνεχόμενης παροχής ρεύματος με καλώδιο. Ακριβώς έτσι κάνουμε και με ηλεκτρική οικιακή συσκευή όπως η σκούπα, όπου αποκαλούμε ηλεκτρική σκούπα, αυτήν με το καλώδιο που μπαίνει στην παροχή ρεύματος ενώ την αυτόνομη φορητή σκούπα (συνήθως σκουπάκι) αποκαλούμε σκουπάκι μπαταρίας. Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα εκεί, ούτε πρέπει να μειώνει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ηλεκτρικό μπαταρίας. Και λοιπόν; Μπορεί κάλλιστα στο μέλλον να βγούν και αυτοκίνητα με συνεχόμενη παροχή ρεύματος όπως το τρόλευ. Ισως τότε να έχει μεγαλύτερη αξία ο διαχωρισμός βέβαια. Εμένα πάντως δεν μου ακούγεται αρνητικός ο όρος. Τώρα για τα υπόλοιπα με σύγκριση μπαταριών μολύβδου ας μην τα έλεγε καλύτερα. Καμία βάση προφανώς. Το καταλαβαίνει ο καθένας.

giannis
Автор

Αφού αυτά που κινούνται με μπαταρίες είναι μάπα τότε έχουμε και τα μαποκινητα ...χαχαχα

gvasilios