TOP 7 greseli in investitii pe care le fac incepatorii

preview_player
Показать описание

🤝PARTENERI:

*Instrucțiuni: După ce te înregistrezi și îți activezi contul, completează codul OVIDIU în secțiunea Promo Code în aplicația web/mobilă. Odată ce ai făcut asta, o ACȚIUNE GRATUITĂ va fi repartizată în mod automat în contul tău de investiții în decurs de 3 zile lucrătoare.

** Bonusul va fi plătit la două luni după deschiderea contului.

Una din cele mai mari greșeli financiare pe care o fac oamenii este faptul că nu investesc. Datorită inflației valoarea banilor păstrați în conturi de economii și depozite bancare scade de la an la an.

Să economisești bani nu mai este demult suficient ca să-ți asiguri Independența Financiară. În prezent, să te bazezi exclusiv pe economii ca să strângi bani pentru retragerea din activitate este sinonim cu a încerca să urci la etaj pe o scară rulantă care coboară. În cel mai bun caz o să rămâi pe loc.

Pentru a evita situația dezolantă în care banii tăi stau degeaba și se devalorizează de la an la an trebuie să investești. Însă, dacă ești la început și nu ești foarte atent, s-ar putea să faci niște greșeli destul de costisitoare.

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac investitorii începători sunt:
1. Nu-și constituie un Fond de Urgență înainte să înceapă să investească
2. Investesc bani pe care nu-și permit să-i piardă
3. Confundă investițiile cu speculațiile
4. Așteaptă prea mult ca să investească
5. Investesc prea mulți bani o dată
6. Nu investesc suficient
7. Nu iau în calcul taxele

Sper că informațiile prezentate în cadrul videoclipului te vor ajuta să le eviți astfel încât
activitatea ta de investitor să fie cât mai profitabilă.

⏲️ TIMESTAMPS ⏲️
00:00 - Intro
1:24 - Greșeala 1
3:06 - Greșeala 2
4:45 - Greșeala 3
5:58 - Greșeala 4
7:27 - Greșeala 5
9:09 - Greșeala 6
10:21 - Greșeala 7
11:11 - Cuvinte de încheiere

📢RECOMANDATE PENTRU TINE:

🔺DISCLAIMER 1: Unele link-uri din această descriere reprezintă link-uri de afiliere de la partenerii cu care lucrez. Dacă folosești aceste link-uri pentru a cumpăra produse de la ei, vei susține canalul meu de YouTube prin faptul că eu voi fi recompensat cu un mic comision. Însă acest lucru nu presupune nici un cost adițional pentru tine.

🔺DISCLAIMER 2: Videoclipurile publicate pe acest canal de YouTube au scop EDUCATIV și NU REPREZINTĂ recomandări de investiții. Dacă anumite companii sau ETF-uri sunt menționate în cadrul videoclipurilor ele au doar titlul de EXEMPLU.

Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există riscul chiar să pierzi bani. Instrumentele financiare de tip CFD, sunt foarte riscante. De aceea trebuie să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Cel mai bun video al tău de pana acum
, Îți mulțumesc Ovidiu pentru acest video excepțional.

GeoGeodezul
Автор

Acest video merita cel puțin 1000 de like-uri . Un video perfect

GeoGeodezul
Автор

Alte câteva greșeli foarte comune (din sfera psihologiei de data asta):

1. "Instrumentul respectiv a scăzut suficient de mult. Acum a venit vremea să mai și crească, nu?" Nu neapărat. Și inversul: "Instrumentul respectiv a crescut suficient, acum "simt" că e momentul să înceapă o corecție." Din nou, nu neapărat. Asta e mentalitatea persoanei care joacă jocuri de noroc și interpretează greșit un șir de aruncări ale unui zar. Faptul că ai dat "6" de 4 ori consecutiv nu înseamnă nici faptul că a 5-a oară va fi tot 6, dar nici că nu va fi, deoarece fiecare aruncare este independentă și are propria sa probabilitate. Soluție: conștientizarea faptului că multe intrumente pot să urmeze un trend (ascendent sau descendent) pentru o perioadă lungă de timp fără a avea parte de corecții majore.

2. FOMO (Fear of Missing Out) - teama de a nu rata oportunități, graba cu care cineva intră într-o tranzacție din teamă de a nu-i scăpa șansa - percepută deseori ca unică (determinând intrarea într-o tranzacție fără a analiza suficient plusurile și minusurile investiției/tranzacției respective). Soluția: conștientizarea faptului că majoritatea brokerilor oferă sute dacă nu mii de instrumente, așa că oportunități există la fiecare pas, ele vin și trec - și nu trebuie să ne agățăm de fiecare în parte.

3. Incapacitatea de a accepta realitatea faptului că o tranzacție a mers prost și încercarea disperată de a recupera banii pentru a fi din nou pe plus. Dar: două rele nu fac una bună. Aviz pentru oamenii care tot coboară stop-loss-ul (sau îl urcă în cazul pozițiilor short) pentru a mai da "încă o șansă" de recuperare a banilor. Soluția: disciplină și rigurozitate. A avea un plan și pentru situațiile care merg altfel decât ai anticipat.

alexnox
Автор

Apreciez cat de mult a crescut calitatea continutului in ultima vreme. Muult mai buna intonatia, scriptul si felul de a prezenta informatiile. Felicitari si sper sa ajungi la 100k de subscriberi.

alextilica
Автор

clar, pe intelesul tuturor....prima data pe acest canal...am dat direct sub si like....

mitich
Автор

Esti cel mai tare si esxplici foarte bine, multumesc.

MFC
Автор

Foarte bine punctat Ovidiu! O parte din aceste greseli le-am facut eu..dar pe o platforma demonstrativa de investitii..din fericire. Iar pe "platforma reala" am gresit ca nu am investit deloc...inca.

contraprostilor
Автор

Foarte informativ conținutul, mulțumesc! Legat de sumele investite, este clar că valoarea acestora depinde de obiectivele pe care le setăm. Ar fi foarte util dacă ați putea crea un videoclip cu "use case"-urile de zi cu zi (de exemplu, profilul unei familii cu venit mediu fără copii, profilul cu venit peste salariul mediu, fără copii etc.) în care să se prezinte diverse exemple de obiective, precum și sumele generale recomandate pentru investiție în acele cazuri specifice.

ana-mariachiper
Автор

Bravo pentru acest conținut! Informații utile!

lidiatanasescu
Автор

Un clip excelent. De lunea aceasta m-am apucat și eu sa cumpăr acțiuni prin trading 212 la etfuri(s&p500, aur și argint) în urma videoclipurilor tale. Pentru moment am ales sa bag 100 lei(sper pe luna)-momentan atât am curaj sa investesc ca să si pot dormi liniștit.

laurentiuvalentin
Автор

Salut
Prima mea investitie in bursa am făcut-o in aprilie anul acesta.
As putea investi mai mult dar cu trecerea timpului probabil o sa am rezultate pozitive si acest lucru ma va ajuta sa prind incredere si sa investesc mai mult.

Multumim de informatii.

negrilaciprian
Автор

Poti fi si investitor activ la bursa, asta insemnand nu tranzactionare activa ci management activ al valorilor mobiliare pe care le detii, cum ar fi sa monitorizezi preturile in raport cu valoarea intrinesca la fiecare quarter, sa reanalizezi anual companiile etc. Ce-i drept asta implica un numar relativ mic de companii, cei care fac asta cu 30-40 sau chiar 100 pierd si timp si bani pe termen lung.

horiaapostol
Автор

Salut, ce recomandați investiții pe termen lung-mediu sau swingtrade?

ionutburada
Автор

Imi place conținutul tău! Kiyosaki ar fi mândru de tine. 😁

ionutoceanu
Автор

Salut!Poti face un video si despre Roth IRA?

codreacristian
Автор

Foarte bine explicat, dar acum m-am panicat putin. Aproape ca mi-am deschis un cont la Bt pentru a tranzactiona, dar cred ca voi abandona. Eu ma gandeam sa investesc lunar cate 100 de lei...

lavi
Автор

Din cauza inflatiei, nu datorita.
Nu sunt chiar sinonime

iordachealexandru
Автор

Buna! In ce moneda ai cumpara un etf, Euro sau dolar? Multumesc!

alexandrafiricel
Автор

Interessant, dar inca am nevoie sa stiu cum si unde sa investesc pasiv fara greseli care sa ma distruga

schnirmariana
Автор

Am vazut si eu, dobanda la termen in euro, i ff putin la banci! Apoi nu stiu cum este si cu actiunile, vb te rog de actiuni la firme sunt rentabile cât de cat, pe termen lung evident,

monicatoderean