7 Obiceiuri Financiare care Te Mentin SARAC (NU MAI FACE ASTA!)

preview_player
Показать описание

🤝PARTENERI:

*Instrucțiuni: După ce te înregistrezi și îți activezi contul, completează codul OVIDIU în secțiunea Promo Code în aplicația web/mobilă. Odată ce ai făcut asta, o ACȚIUNE GRATUITĂ va fi repartizată în mod automat în contul tău de investiții în decurs de 3 zile lucrătoare.

** Bonusul va fi plătit la două luni după deschiderea contului.

Când vine vorba de bani, majoritatea lucrurilor pe care le facem cu ei sunt executate pe pilot automat.

De-a lungul timpului ți-ai creat niște obiceiuri legat de modul în care-ți gestionezi banii și le repeți lună de lună, an de an. Câteodată fără să-ți dai seama că sunt obiceiuri.

Însă, din păcate, o parte din ele sunt dăunătoare. Obiceiurile respective te mențin sărac și te împiedică să prosperi și să-ți îmbunătățești situația financiară.

Cele 7 obiceiuri sunt:
Te plătești pe tine ULTIMUL
Nu-ți monitorizezi cheltuielile
Finanțele tale Personale sunt dezorganizate
Încerci să pari bogat, în loc să te concentrezi pe a deveni bogat
Îți cumperi lucruri în rate cu dobândă zero
Te concentrezi doar pe economii
Nu ești curios să înveți despre bani

E posibil să fi realizat că tu ai mai multe din obiceiurile prezentate în cadrul videoclipului. Și, din entuziasm s-ar putea să vrei să le înlocuiești pe toate deodată.

Recomandarea mea ar fi să o iei pe rând. Începe prin a înlocui câte unul sau două din vechile obiceiuri, și observă rezultatele obținute. Pentru că, dacă începi să vezi schimbări pozitive, vei fi mult mai motivat să te ții de treabă.

⏲️ TIMESTAMPS ⏲️
00:00 Intro
01:00 Obiceiul nesănătos 1: Te plătești pe tine ULTIMUL
02:50 Obiceiul nesănătos 2: Nu-ți monitorizezi cheltuielile
04:40 Obiceiul nesănătos 3: Finanțele tale Personale sunt dezorganizate
06:33 Obiceiul nesănătos 4: Încerci să pari bogat, în loc să te concentrezi pe a deveni bogat
08:29 Obiceiul nesănătos 5: Îți cumperi lucruri în rate cu dobândă zero
11:09 Obiceiul nesănătos 6: Te concentrezi doar pe economii
12:43 Obiceiul nesănătos 7: Nu ești curios să înveți despre bani

📢RECOMANDATE PENTRU TINE:

🔺DISCLAIMER 1: Unele link-uri din această descriere reprezintă link-uri de afiliere de la partenerii cu care lucrez. Dacă folosești aceste link-uri pentru a cumpăra produse de la ei, vei susține canalul meu de YouTube prin faptul că eu voi fi recompensat cu un mic comision. Însă acest lucru nu presupune nici un cost adițional pentru tine.

🔺DISCLAIMER 2: Videoclipurile publicate pe acest canal de YouTube au scop EDUCATIV și NU REPREZINTĂ recomandări de investiții. Dacă anumite companii sau ETF-uri sunt menționate în cadrul videoclipurilor ele au doar titlul de EXEMPLU.

Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există riscul chiar să pierzi bani. Instrumentele financiare de tip CFD, sunt foarte riscante. De aceea trebuie să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bine punctate obiceiurile nesanatoase, intamplator le-am evitat pe toate de-a lungul vietii desi am peste 50 ani.Lunar am considerat ca am de platit, ,o rata" pentru ceva si am economisit nu 25% dar peste 10% lunar si au fost luni cand am depasit si 25%.Nu am facut niciodata un credit bancar, nu mi-am cumparat nimic din ceea ce nu-mi permiteam financiar, lozinca, ,rate cu dobanda 0" e paguboasa chiar si numai pentru timpul pierdut pentru a-mi plati ratele lunar(timpul costa bani), ma folosesc de cardul de cumparaturi pentru care primesc puncte bonus, pot economisi mai usor, ma folosesc de bani fara dobanda 55 de zile timp in care banii mei sunt economisiti, dar am grija sa depun toata suma inainte de scadenta(nu doar suma minima), asa am si un control al cheltuielilor lunare.Cand imi cumpar un produs economisesc pana mi-l permit integral, nu mi-am cumparat niciodata haine, ,de firma", am gasit haine foarte calitative, din materiale excelente la preturi bune fara sa platesc si, ,taxa de brand".Am intotdeauna un, ,fond de urgenta" ~2 salarii medii pe economie pentru situatii neprevazute (ex::defectiuni aparute la obiectele casnice, probleme de sanatate, defectiuni auto...).As adauga o a opta regula:nu imprumut bani, mai bine fac un act de caritate.Aplicand aceste metode am progresat financiar la un nivel suficient incat sa nu am insomnii.
E nevoie de educatie financiara in Romania.Din 30 de elevi cati eram in clasa la 14 ani, eu eram singura care avea economii la CEC in perioada comunista.
Imi place mult ceea ce faceti!

cicadablue
Автор

Salut, Ovidiu! Felicitări pentru video! Niște obiceiuri de bun simț, aparent simple dar care produc efecte mari pe termen lung. Mi-ar placea o analiză în care sa fie puse în balanță un credit ipotecar pe 30 de ani sau statul în chirie și investiții pe bursa preponderent în acțiuni. Am mai lăsat un comentariu mai detaliat la celălalt videoclip postat de tine. Zi faina!

yonutz
Автор

Genial videoclipul! Mulțumim din suflet pentru informații! 🙂

VEZI.poza.MEA.de.profil.
Автор

Mi-ar placea un video despre Overdraft.

Ajuta scorul Fico precum un card de credit?
Poate fi folosit ca un fond de urgenta si atunci nu mai trebuie sa tinem fondul de urgenta departe de investitii?
Parca l-ai mentionat, sau ai mentionat carduri de credit in metoda velocity banking.

Super bune video-urile tale. De incredere, fara sponsorizari dubioase.

sabinj
Автор

Salut, Ovidiu. Poate o idee de videoclip în care să prezinți avantajele și dezavantajele contractării unui credit ipotecar în euro, mai ales în viitorul apropiat când, atât robor, cât și ircc sunt pe pantă ascendentă. În orice caz, foarte bun videoclip :).

catalingabor
Автор

Cred ca obiceiul nr4 este cel mai comun in toate tarile, oamenii vor sa para ceea ce nu sunt

milkandhoney
Автор

Salut, un video va rog despre piata imobiliara.

victormamaliga
Автор

Poti sa imi recomanzi o aplicatie de management finante personale cu care pot sa import tranzactiile mele de pe cont curent/ card de credit de la banci romanesti? (BT, Unicredit, BCR, etc).

budgettravelmovies
Автор

Bv, imi plac informatiile tale, dat am o intrebare? Ce te face sa dai astfel de informatii pretioase?

tmovi
Автор

Cum ne protejam de inflatie ...?
In ce investim si cum diversificam ?

cosminson
Автор

Buna ziua, va rog o părere despre fondul Erste Stock Tehno de la BCR. Comisionul de subscriere este de 4% iar de administrare este de 1, 8. Merita sa investesc?

danabazso
Автор

Ratele nu sunt pt dorinte de moment. Pe mine ma ajuta sa economisesc

the.blue.raven
Автор

Pai si daca rate+taxe+facturi=tot venitul tau. Cum faci sa pui 25% pt tine :))) asta e un imbold pt rauplatnici sa nu si plateasca datoriile.

JudyJay
Автор

Salut! Îmi spui te rog numele aplicației de monitorizare? Multumesc!

x-manager