SECRETELE CARE TE ÎMBOGĂȚESC DIN IMOBILIARE - BOGDAN DINU - iTHINK cu IUSTI FUDULU

preview_player
Показать описание
SECRETELE CARE TE ÎMBOGĂȚESC DIN IMOBILIARE - BOGDAN DINU - iTHINK cu IUSTI FUDULU

„ASTA E CAPCANA LA PLATA ANTICIPATĂ A CREDITULUI”

Libertatea financiară ar trebui să fie unul din obiective oricărui tânăr care pornește la drum în viață. Totuși, cei mai mulți oameni nici măcar nu știu că așa ceva este posibil. De ce majoritatea oamenilor au o mentalitate greșită în privința banilor? De unde pleacă cele mai comune preconcepții despre bani și avere? Ce fac bogații diferit?
Cum ajung unii oameni să dețină cât mai multe proprietăți și cum reușesc să devină independeți financiar?

Care sunt cele mai bune investiții imobiliare? Care este orașul subevaluat care are cel mai mare potențial de creștere? Care este secretul dezvoltatorilor, cum să negociezi cu ei? Imobil nou sau vechi, care e cea mai bună investiție?

Care este legea care va schimba totul în piața imobiliara? Află pentru prima dată care este dezavantajul plății anticipate la credite?

Vine criza imobiliară? Unde au scăzut prețurile cu 90%? Cât durează un ciclu financiar? Pe urma căror țări este România din perspectiva evoluțiilor financiare?

Cum poți să devii independent financiar prin achiziția de apartamente? Urmărește interviul în emisiunea/podcast cu Bogdan Dinu, antreprenor și expert în investiții imobiliare vine la iTHINK cu Iusti Fudulu, dumincă de la 17:00, la Antena3 CNN.

👉 Nu uita să lasi un comentariu la acesta emisiune ! 🗣

🎤 Te aștept să interacționăm !
🔔 Aboneaza-te !

Și pe platformele de podcast:

🎬 O producție Getone pentru Antena3 CNN
Toate drepturile sunt rezervate.

* Dreptul de reproducere directă sau indirectă în presa scrisă a informațiilor este permis cu mențiunea sursei "iTHINK cu IUSTI FUDULU" și includerea link-ului către acest video.

* Reproducerea neautorizată reprezintă o încălcare a legilor aplicabile. Pentru a evita încălcarea drepturilor de autor, vă rugăm să nu încărcați acest conținut pe canalul dumneavoastră.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Este de apreciat ca omul e pozitiv, dar sunt analize din unghiul lui. Daca ai 50 de ani, si ai ca scop să-ți protejezi economiile, este ok să-ți achizitionezi un apartament cu banii jos, decat 3 cu credit pe 15 ani. Noi încă nu am vazut o criză ca cea din 1932, dar daca ea vine nu este exclusă o prabusire a pietei imobiliare cu 60% pentu 10-15 ani. Poate este mai putin probabil, dar nu este exclus. Sau varianta cu dai 30% din costul apartamenului iar diferenta o bagi in bursa. Oameni buni, bursa nu este pentru toți. Nimeni, dar chiar nimeni nu poate sti ce va fi la ziua de maine. Dar tine de apetitul fiecaruia in parte, riscul, adrenalina etc.
Alt aspect cu rambursarea anticipata. Daca cineva s-a împrumutat pe 30 de ani si rambursează principalul pentru primii 15 ani, sa zicem cu dobanda de 6% este mult mai ok si safety. Acum daca decidem sa investim la bursă pentru randamene mai bune ne trebuie aproximativ un profit de 20% anual si continuu. Atentie profitul de 7-8 la sută anual castigat la bursa este mai mic decat rambusarea anticipată de 6%, pentru ca avem taxe catre bugetul de stat la sanatate si imp. pe venit + comisioane broker + riscul ca bursa poate se duce in pierdere. Deci, calculele sunt de la om la om, si fiecare trebuie să-și găsească soluția potrivită. Succese!

GSMERETTIRSRL
Автор

Iusti, orice podcast sl tău este un pas înainte 😊👏🏻 Mulțumesc 🤝🙏

adrianamarin
Автор

Faptul ca jumatate din tranzactiile imobiliare se fac cu banii jos are legatura si cu acel 90% rata a proprietarlor. Lumea vinde si cumpara ceva mai bun/mare si completeaza diferenta.

Eu sunt extrem de sceptic cu imobiliarele ca activ principal in care sa investesti — si asta dintr-un principiu simplu economic: afacerile nu merg bine cand toti agentii economici au aceeasi idee de afacere. E o chestie de cerere si oferta pana la urma.

DariusTulbure
Автор

Mulțumesc mult pentru informații ❤. Foarte buna emisiunea ! FELICITARI !

lesagabi
Автор

Plata anticipata e avantajoasa atunci cand dai tot creditul. Daca ai un credit de 30 de ani si dupa 5 ani dai tot creditul, practic nu ai mai platit dobanda pentru 25 ani.

andreiionescu
Автор

Ce nu ni se spune pe nicaieri, desi in treaca a mentionat Bogdan Dinu dar nu a insistat pe masura importantei, este efectul psihologic al avantajului platii anticipate. Faptul ca ai reusit ca, dupa 2 ani de eforturi de plati anticipate, sa ramai cu doar 6 ani de plati din aia 25 initiali, si cu un sfert din soldul initial, iti aduce un confort psihic incredibil, un somn mai bun noaptea, un nivel de stres mai scazut si unul de incredere mai accentuat. Asta e ceva ce matematica aia, ca ai fi castigat mai mult pe bursa sau in alt fel, ca nu ai castigat procentual cat te asteptai tu etc, nu ne spune.

O alta mentiune e sa nu tragi orbeste pt a plati creditul in perioada minima. Nu iti lua de la gura, nu refuza un concediu, nu renunta la lucruri care te relaxeaza doar pt a platit totul rapid. Dupa ce perioada aia se reduce substantial, o poti lasa mai moale, fiindca rata aia va reprezenta tot mai putin din venitul tau in anii care urmeaza. Salariile cresc, inflatia e prezenta, o rata de 1000 lei azi poate reprezinta 25% din castigul tau, dar peste 5 ani poate va fi doar 15%, deci devine mai suportabila. Daca te uiti in trecut, teoria asta se verifica.

alexandrumitroi
Автор

L-am mai văzut pe nenea acesta și are aceeași placa peste tot. Tot încearcă sa ne convingă ca preturile sunt bune! Le-au calculat ei si din acest motiv trebuie sa fie atât de mari. Atât trebuie sa fie, va permiteți, de ce nu cumpărați ?!?! Trebuie sa fie procent din venitul mediu. De ce sa creștem bunăstarea din banii câștigați suplimentar? Trebuie dați dezvoltatorilor și sa trăiți la fel ca în 2013 😂

ma
Автор

O resursă că o binecuvântare...mulțumim frumos...va ascult cu mare interes !

elenamunteanu
Автор

Foarte interesant, doar ca bancile nu traiesc din diferenta de dobanda dintre credit si depozit. Ele pe baza rezervei fractionate au nevoie de 10 RON depuși la Banca Națională pt a da 100 RON credit. Chiar daca dau cu 5%, la 10 RON ai bănci, castiga 5 RON, adica 50%.

danbucur
Автор

Vad o gramada de comentarii la adresa lui Bogdan si ale calculelor lui. Nu toata lumea e de acord cu ceea ce a spus despre plata anticipata a creditelor sau despre faptul ca imobiliarele sunt subevaluate in RO.

Eu am obiceiul sa nu intru in conflicte pe internet, sa fiu smerit si sa incerc sa sustrag inormatii valoroase. Sa imi pun mereu intrebarea: "Dar daca nu am inteles eu ceva ? "

Prea mult se arunca cu noroi gratuit. Eu zic sa va puneti intrebarea: Oare cine e mai informat despre un anumit domeniu si mai capabil sa sustina o discutie lunga despre un subiect anume, el sau eu ?

Revenind la plata anticipata, doar d.p.d.v matematic nu psihologic, daca platesti anticipat principalul dintr-o rata de 2000 lei, o sa economisesti dobanda aia mare din rata urmatoare. Teoretic economisesti acea suma.
Doar ca luna urmatoare, si urmatoare, tu tot 2000 lei platesti rata . Economia e doar pe hartie.

Daca luna urmatoare, efectiv nu ai plati-o, sa zicem ca in februarie platesti 2000 lei + un principal, in martie nu mai platesti nimic si in aprilie platesti din nou rata de 2000 lei, atunci perioada nu se schimba si banii economisiti sunt cei de acum, din luna martie. Cu inflatia de acum, la valoarea de acum.

In realitate nu e asa. In realitate cand platesti un principal, perioada scade cu o luna. Desi economisesti dobanda de acum, tu de fapt nu mai platesti ultima luna din credit. Deci dobanda de acum, de fapt e o valoare care trebuie calculata la sf creditului .

De asta zice Bogdan ca, din punct de vedere investitional, pe termen lung, si doar matematic, nu este o idee buna sa platesti anticipat.

danfloroiu
Автор

Sunt de-acord cu ce zice Bogdan, sunt date factuale, concrete, ok, nu poti sa contrazici asta.

Insa eu nu înțeleg un lucru.
DE CE trebuie ajungem si noi ca Germania, Franța etc, DE CE trebuie sa fie o NORMALITATE faptul ca nu iti permiti o casa decat prin credit?

De ce e o problema faptul ca avem putere de cumparare?
Adica mi se pare o situație uluitoare...a, ia uite, ne permitem un apartament cu banii jos (fara credit)...a, pai nu se poate asa ceva, suntem tara bananiera, trebuie sa ne dezvoltam si sa fim sclavii creditelor sau mai rau, sa nu te poti atinge macar de un apartament.

IluSsIoNnN
Автор

Dragă balaro, mai inti o investiție in imobile, casă sau apartament este o investiție in viitor. Deci un fel de pariu sau speranță ca n-o sa avem un război c-n Ucraina, calamitate naturală etc.si atunci făcând socoteala cu inflația hai sa zicem 5%anual face in 10 ani 50%+X.deci dacă cumpăr o locuință cu 100.000€ in București peste 10 ani va costa 150.000+X .in acelas timp valoarea apartamentului meu, considerând ca l-am cumparat nou, intr-un cartier bun a crascut și el cu 50%..dacă locuiesc in apartament as fi economisit chiria lunară sau dacă-l dau in chirie am un venit fain in fiecare luna.Deci chiar si in situația cea mai nasoală posibila oricum aveți numai de castig câștigat .Și in 20 sau in 50 de ani oamenii in București vor sta in case, sau apartamente nu va faceți griji, fiți optimiști si investiti.Im pare rau astăzi ca n-an facut-o in trecut, cu bani dela banca....ca cu bani cash poate oricine!!!

peterschuster
Автор

Eu am investit in Tenerife unde este mult mai rentabil decat in Mamaia Nord avond in vedere ca este sezon tot anul.

luciancojocaru
Автор

Separat, ai avut invitat si pe Dinu si pe Guda .... sunt curios cum ar fi sa ii ai invitati amandoi odata ...

dgddgd
Автор

Imi pare tot timpul ca sunt terminate prea repede acest podcast și informațiile ar mai fi de spus

VideoNuntaMures
Автор

Baiatu' asta a venit sa ne certe de ce nu facem credite la banci si de ce platim anticipat? Primesti bani de la banci?
Majoritatea tranzactiilor sunt cash ptr ca creditul e in alta țară mai bolundule.
Eu am doua credite in alta tara cu care am platit "cash" 2 locuințe in Romania.
De ce credit in alta țară? Ptr ca sunt dobanizi mult mult mai mici oricat ar incerca ptronache asta sa mintã si sa zica altceva.

Victorious
Автор

Intrebati-l pe Răzvan Raț de investiile imobiliare din Donetk Ucraina .... doamne fereste sa pice Odessa ca il vedem pe rus pe bratul Chilia .... pana nu vad incheiat conflictul as fi reticent cu imobiliarele ...

dgddgd
Автор

eu unul nu mai cred nimic din ce zice bogdan. acum catva ani i-am cumparat cursul lui de etf-uri si am investit(dupa ce mi-am facut temele) in sp500. apoi l-am vazut la Adrian asoltanie spunand ca el vede sp500 intre 2800 si 3600! acum nah, daca Bogdan Dinu, om cu experienta zice ca vade sp-ul asa jos, m-am cam speriat si am vandut! mare greșeală! azi sp500 este la 5680!! ...si creste
lectia invatata, nu mai aplec urechea la parerea altora pe banii mei

edw_criss
Автор

Idea finală a acestui videoclip: băncile au dobânzi mici dar un volum mare de tranzacționare si de aici câștigă bani (😂 la un credit de 1000 de euro trebuie să plătești înapoi băncii 1400 de euro intr un an), imobiliarele sunt surse sigure ( piața din România o urmează pe cea din SUA cu un decalaj de un an, iar acum in SUA este jale) etc
Doar reclamă....

emiemi
Автор

informatiile au fost acceptabile pana la partea cu plata anticipata. Aberatii mai mari nu am auzit niciodată.

alecsandrucormos