Προσομοίωση 2020 - Νέα ύλη (Ν. Σιώμος)

preview_player
Показать описание
Τα δικά μου θέματα, για αυτή την ιδιαίτερη φετινή χρονιά...
Περιορισμένη ύλη, αλλά όχι απαραίτητα περιορισμένη δυσκολία.
Πολλοί περιμένουν εύκολα φέτος, αλλά η δυσκολία δεν έχει άμεση σχέση με την ύλη...

Τις εκφωνήσεις θα τις βρείτε εδώ:

Οι λύσεις εδώ:

Το τραγούδι είναι μία διασκευή (cover, όχι ακριβώς διασκευή) που βρήκα στο YouTube από ένα τραγούδι του χρήστη ChromeCelica00 και του γκρουπ του Deadtide. Ελπίζω να μη μου σβήσει το Youtube, γιατί είναι πάρα πολύ ωραίο!

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Θέμα Α: 3:04


Θέμα Β:
6:35 (Β1)
10:21 (Β2)
14:31 (Β3)
18:32 (Β4)
23:04 (Β5)


Θέμα Γ:
26:16 (Γ1)
27:47 (Γ2)
31:12 (Γ3)
33:45 (Γ4)
36:25 (Σχήμα)


Θέμα Δ:
40:05 (Δ1)
41:17 (Δ2)
49:38 (Δ3)
50:43 (Δ4)

siobaras
Автор

Εξαιρετικό Διαγώνισμα!! Μου άρεσε πολύ και το έλυσα!!

GIORGOS-yykv
Автор

Πολύ ωραία θεματα και αλά Σιώμου φυσικά. Θέλω να ξέρετε ότι πρώτη φορά βλέπω μαθηματική συνέπεια στο YouTube και χαίρομαι πολύ γι αυτό. Συνεχίστε την αξιόλογη προσπάθεια και άντε να δω τι θα γίνει του χρόνου που γράφω και εγώ με την σειρά μου....🙂

kostasvasilopoulos
Автор

Πολύ καλό διαγωνισμα σας ευχαριστουμε για τον κόπο σας κ όντως είχε καποια κομμάτια που δεν ήταν στα αναμενόμενα

vasiliskalogiros
Автор

Συνάδελφε μια πρόταση για το Β4 που ίσως διευκολύνει την εύρεση της αντίστροφης. Το 1-1 βγαίνει κατευθείαν για το ανοιχτό λόγω μονοτονίας και συνέχειας και το μηδέν κολλάει επιπλέον. Να βρούμε τα επιμέρους σύνολα τιμών για x=0, 0<x<=1, x>1 και για κάθε περίπτωση να λύσουμε την y=φ(x) γνωρίζοντας εκ των προτέρων τον αντίστοιχο τύπο για κάθε y του κάθε συνόλου τιμών {0}, [1, +άπειρο), (0, 1). Απλά είπα να κάνω την εξυπνάδα μου. Τα συγχαρητήριά μου για την εξαιρετική σου δουλειά είναι περιττά

vasilischatzipanagiotou
Автор

Στο 12:00 αναφέρατε πως το de hospital επιτρέπεται. Αυτό σημαίνει πως θα μπορώ να το χρησιμοποιώ απλα ως εργαλείο χωρίς να χάσω μοναδες;

spurosstathis
Автор

Κυριε Σιωμο συγχαρητήρια για το διαγωνισμα!! Ως προς το Δ4 αφου f'' ειναι συνεχης ειπα αντιστοιχα οτι ειναι γν αυξουσα ή γν φθίνουσα και κατέληξα σε ατοπο.Αν δεν αναφερθει η αποδειξη τι επιπτωση θα εχει στη βαθμολογηση??
Επισης ως προς το Γ3 αν παραστησω το γραφημα με τις τιμες της d και βρω τα κοινα σημεια της με την y=λ απευθείας, υπαρχει προβλημα ως την πληρη τεκμηριωση? Σας ευχαριστουμε !!

untitledunt
Автор

Καλησπερα κυριε Σιομο, στο θεμα Β και εν προκειμενου το Β5, οι δυο συνθεσεις δεν εχουν ιδιο τυπο.Η g•f^-1 εχει τυπο x^-1/2 και 2/χ+1 ενω η f^-1•g^-1 εχει τυπο x^-1/2 και χ+1/2χ.

mariusalexe
Автор

Στο Δ1, θα ήθελε κανονικά να το πω λίγο πιο αναλυτικά, π.χ. κάτι τέτοιο: "Αφού είναι γνησίως φθίνουσα, πριν το x1 είναι παραπάνω και μετά το x1 είναι παρακάτω, άρα δεν έχει εκεί κάποιο ακρότατο". Την πρώτη φορά που έγραψα σε βίντεο το θέμα Δ έτσι το είχα πει, αλλά είχε κολλήσει το αριστερά παράθυρο word με τις λύσεις και δεν το είχα πάρει χαμπάρι... Τη δεύτερη φορά βγήκε 2 λεπτά λιγότερο, άρα κάποια τα είπα πολύ πιο γρήγορα!

siobaras
Автор

Καλησπέρα, μια γρήγορη ερώτηση: χρειάζεται να δείχνουμε όλα τα όρια που υπολογίζουμε (πχ στο σύνολο τιμών...) Ή μπορούμε απλά στο πρόχειρο;;

PerseusNemesis
Автор

Για το Δ4 :
•Δείχνουμε ότι f'(x)>=0 στο (α, β)
•Επομένως τα f'(x1)=f'(x2)=0 είναι ελάχιστα της f', οπότε από θεώρημα Fermat: f''(x1)=f"(x2)=0 και x1#x2 αφού x1<x2
Αρα η f" δεν είναι 1-1.

MrTopG-ebym
Автор

Μία απόδειξη για το Δ4 χωρίς να χρησιμοποιήσουμε την συνέχεια της f'' θα ηταν να πάρουμε ξ1 στο (χ1, χ2) ώστε f'(ξ1)<0 ( πρέπει να υπάρχει αφού f γνησίως φθίνουσα) και κ1 στο (α, χ1) τέτοιο ώστε f'(k1)>f'(ξ1) (η ύπαρξη τέτοιου αριθμού θέλει λιγη εξήγηση αλλά βγαίνει ) και στην συνέχεια να εκμεταλλευτούμε την πρόταση πως όταν f γνησίως φθίνουσα f'<=0 στο ανοικτό (με απόδειξη ) και να διακρίναμε περιπτώσεις . 1) Αν f'(k1)=0 ρολ στα κ1, χ1 και χ1, χ2 και θα ειχαμε το ζητούμενο.2) αν f'(k1)<0 τότε θετ στα χ1, ξ1 και ξ1, χ2 που θα μας εδιναν κ2, κ3 με f'(k2)=f'(k3)=f'(k1) απο όπου πάλι επεται το ζητούμενο με ρολ. Συγγνωμη που δεν γράφω τις λεπτομέρειες της λύσης αλλά πως σας φαίνεται η ιδέα? Πάντως εξαιρετικό διαγώνισμα σας ευχαριστούμε πολύ.

ΚώσταςΤσίρκας-πσ
Автор

Χωρίς να έχω δει λύσεις...
Στο Δ4 από ΘΜΤ για την f ' στο [χ1, χ2] προκύπτει ότι υπάρχει 1 τουλάχιστον ξ1 στο (χ1, χ2) τέτοιο ώστε
f"(ξ1) = (f'(x2) - f'(x1)) /(x2-x1) =0
f"(ξ) =f"(ξ1)=0 άρα η f" δεν είναι 1-1

Κωνσταντίνος-ξμ
Автор

Οπως ενημερωθηκα η συνθεση δικλαδων δεν ειναι εντος υλης.

Stelizz