οι αρχαίοι Έλληνες ...στις Ινδίες από το 327πΧ Μέρος Α' ~Σέλευκος, ελέφαντες, Τσαντραγκούπτα, Ασόκα

preview_player
Показать описание
Ο ιατρός Βασίλης Ε. Τριτάκης μελετώντας επί 43 χρόνια την αρχαία Ελληνική Ιατρική τών Βοτάνων, η οποία θριαμβεύει στην Ασία και συνεχίζει να υπάρχει εκεί από το 328-327 πΧ που πάτησαν το πόδι τους οι Έλληνες με τον Μέγα Αλέξανδρο, και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά μέχρι σήμερα, σώζοντας τρισεκατομμύρια ζωές με την χρήση τών Βοτάνων και άλλων φυσικών πρακτικών !!! (διδάσκεται σε πολλά πανεπιστήμια και υπάρχουν παντού νοσοκομεία που εφαρμόζουν την ελληνική Ιατρική –- οι ντόπιοι την λένε Unani Medicine).
Ο Βασ. Τριτάκης σχεδόν όλο το 2021 δουλεύει μεθοδικά πάνω σε δύο ταινίες – για τους Έλληνες που βρέθηκαν και έζησαν στις Ινδίες (Περσία, Βακτριανή, Ινδοκαύκασο, Πενταποταμία, Ιμαλάϊα) …και έπρεπε εκεί να επικρατήσουν μαζί με την σοφή Ιατρική τους… Είναι γνωστοί από τα νομίσματά τους 52 Έλληνες Βασιλείς και Βασίλισσες που παρέμειναν εκεί σαν κατακτητές πάνω από 350 χρόνια…!!!
Το να πάνε εκστρατεία μέχρι τον Ινδό ποταμό 32 χιλιάδες ελλαδίτες …και να παραμείνουν εκεί επικυρίαρχοι μέσα σε εκατομμύρια ξένων ανθρώπων …είναι σχεδόν αδύνατον έως ακατόρθωτο, …εκτός εάν αποδείξουν ότι αξίζουν να παραμείνουν εκεί και να φανούν χρήσιμοι και αγαπητοί σε αρκετά εκατομμύρια γηγενών ανθρώπων….!!!!
Το πρώτο μεγάλο κατόρθωμα τών Ελλήνων ήταν ότι νίκησαν και διέλυσαν την Μηδική – Περσική αυτοκρατορία – μια τεράστια πολεμική δύναμη που αποδείχθηκε εύθραυστη και ευάλωτη…
Αλλά το δεύτερο και μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν : ότι 32 χιλιάδες Έλληνες κουβαλούσαν μαζί ~ και τους Φιλοσόφους τους ~ και έφεραν μαζί την σοφή Ιατρική τους, διασκορπίστηκαν από λίγοι σε τόσα τετραγωνικά χιλιόμετρα κατακτημένης γής - σε τόσες απομακρυσμένες κομβικές πόλεις, αλλά με εξυπνάδα και διορατικότητα κατάφεραν να γίνουν φίλοι με όσους τους θεωρούσαν χρήσιμους ~ και κατάφεραν να διοικήσουν με ανώτερο πολιτισμό και αρχές , γεγονός που άρεσε σε μία πλειάδα κατακτημένων λαών , οι οποίοι δυσαρεστημένοι από τους πρώην δυνάστες Πέρσες και τους ινδούς Βραχμάνους με τις 4 Κάστες , προτίμησαν να συμπλεύσουν και να συνταχθούν με τους Έλληνες για πάνω από 350 χρόνια…!!!! …και δημιούργησαν αντάμα πολλές χρυσές εποχές Ευημερίας, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Τέχνης και Ιατρικής Επιστήμης…!!!

Οι δύο ταινίες (οι Έλληνες …στις Ινδίες) που εξιστορούν μερικά κομβικά γεγονότα και αναφέρουν μερικά άτομα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις σχέσεις με τους εχθρικούς λαούς που συνάντησαν, προετοιμάζουν το έδαφος για μία τρίτη ταινία που ακολουθεί με τίτλο : «η αρχαία Ελληνική Ιατρική …διδάχθηκε στο Θιβέτ».
Διότι θα φαίνεται περίεργο στους ελλαδίτες που δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ στην Ασία (Περσία, Πακιστάν, Ινδία, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Ιμαλάϊα, Καρακορούμ, Ινδοκαύκασο) …Πώς είναι δυνατόν να καλέσουν στο Θιβέτ → Έλληνες φημισμένους γιατρούς (μαζί με κινέζους και ινδούς γιατρούς) γύρω στο 650 μΧ ώστε να συμβουλεύσουν και να καθοδηγήσουν → την επανίδρυση και την ανάπτυξη τής νέας Θιβετανικής Ιατρικής…??
Αυτό έγινε πανεύκολα, διότι απλώς το ελληνικό κράτος από το 327πΧ είχα σύνορα τα Ιμαλάϊα, και είχε γειτονικό κράτος → το κράτος τού Θιβέτ…!!! Οι Έλληνες ήταν γείτονες με τους Θιβετάνους…!!!

Ο ιατρός Βασίλης Τριτάκης είχε αρχίσει «τυχαία» να ταξιδεύει στις Ινδίες από το 1979, και «έπεφτε» συνεχώς σε ελληνική παρουσία σε όλα τα κράτη τής Ασίας, σε ελληνικές φυλές, σε ελληνο-βουδιστική τέχνη, σε ιστορίες τών ντόπιων που εξυμνούσαν τις χρυσές εποχές τής σοφής κυριαρχίας τών Ελλήνων στα μέρη τους …οπότε από νωρίς τού ξεκίνησε το ενδιαφέρον, να μελετήσει όλη αυτή την πλευρά τής Ιστορίας …που λίγα πράγματα διδασκόταν τότε στα ελληνικά σχολεία… και ακόμη τώρα, ελάχιστα πράγματα γνωρίζει ο απλός κόσμος στην Ελλάδα…
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Για άλλη μια φορά είστε θησαυρός γνώσεων, ευχαριστούμε για όσα μοιράζεστε μαζί μας

hmitheablue
Автор

Βασίλη, είναι καταπληκτικές οι ταινίες σου. Επιτέλους να μάθουμε πράγματα για τον Ελληνισμό της Ασίας. Οι δικοί μου πρόγονοι ήταν από την Μικρά Ασία αλλά αυτά που ξέρουμε είναι μόνο από τις 5 τελευταίες γενιές. Ασχολούντο με το μετάξι, οι παλιότεροι με το εμπόριο και οι νεότεροι με την παραγωγή υφασμάτων. Έτσι παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τις δικές σου πληροφορίες για τους δρόμους του μεταξιού. Να είσαι καλά, περιμένω με αγωνία τα επόμενα βίντεο.

aetmek
Автор

Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εκπληκτικές γνώσεις για τους αρχαίους Έλληνες στην Ινδία.

beautifulsea