Ο web developer και το πτυχίο

preview_player
Показать описание
Επειδή πολλά λέγονται για το αν χρειάζεσαι πτυχίο ή όχι, να μερικά πράγματα που πρέπει να υπολογίζεις πριν αποφασίσεις αν χρειάζεσαι ένα ή όχι.

__

Ποιός είσαι;

Και Slack έχουμε
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Αν οι σπουδές είναι σε στυλ "διαβάζω 50 slides την παραμονή των εξετάσεων ενώ σε όλο το εξάμηνο έκανα διακοπές", δεν παρέχουν τίποτα. Οι σπουδές θα πρέπει να είναι συνεχές κολύμπι στα βαθιά, τριβή με νέα πραγματα, ξενύχτι με εργασίες, δημιουργικότητα με παρέες και κολλητούς, και φυσικά καλή φοιτητική ζωή. Στη σχολή αγοράζεις χρόνο, μόνος σου, όπως σωστά λες, θα σου πάρει περισσότερο χρόνο να βρεις το δρόμο. Το ότι μερικοί (λίγοι) έγιναν μεγάλοι και τρανοί χωρίς πτυχίο ισχύει αλλά αυτοί που δεν έγιναν τίποτα είναι πολύ πολύ περισσότεροι.

neuromancer
Автор

Όσο αφορά του μέντορα, δεν ένιωσα ποτέ ότι είχα μέντορα.

Γενικά ειδικά από τα τελευταία χρόνια, ιδίως στο master μου, αλλά και στην δουλειά που έπιασα μετά από αυτήν, ένιωθα πως το teamwork με στενεύει, δεν ξέρω θεωρώ το team σαν φυλακή και ότι θα σηκώσω ότι και ότι πρέπει να το σηκώσω εγώ. Βασικά αρκετά πράγματα πρέπει να μάθω πρακτικά και μόνος μου εδώ και ~3+ χρόνια πχ το να ορίζω προτεραιότητες δια εμπειρίας.

Το ότι το Παν/μιο είναι πεδίο πειραματισμού θα συμφωνήσω απ' την άλλη στο μεταπτυχιακό θέλει ένα άλλο mindset λόγο ότι το μεταπτυχιακό πρακτικά είναι απόπειρα για να στρίψεις ένα πηδάλιο. Πτυχίο όμως δεν είναι ντε και καλά Παν/μιο αλλά μπορεί να είναι ένα ΙΕΚ as well.

linuxpcmagas
Автор

Αυτο που εχω συμπαιρανει ειναι το εξης. Προσωπικα ασχολιομουν εντατικα μονος μου 2 χρονια με τον προγραμματισμο και βρηκα ευκολα δουλεια. Ομως εαν καποιος ανηκει στο 98% που δεν προκειται μονος του να αφιερωσει 5-6 ωρες τη μερα σε αυτο, ας παει για πτυχιο, ιεκ κλπ που θα εχει καποιους ανθρωπους να τον καθοδηγουνε. Πρεπει να σε αρρωστος με αυτο για να στρωθεις μονος να διαβασεις.

ΑρηςΕμπαντα
Автор

Πάρε το χαρτί, μαθαίνεις πολλά και χρήσιμα (όχι μόνο για το γνωστικό αντικείμενο της σχολής, πολύ σωστά το περιγράφεις) και έχεις αποδείξει ότι έφερες σε πέρας μια πρώτη αποστολή, μπήκες και μετά από κάποια χρόνια (ας είναι και με παράταση...) βγήκες. Σε περιπτώσεις ανθρώπων με υποχρεώσεις και κουτσούβελα, πράγματι είναι βαρύ το τίμημα αλλά και πάλι όλα παίζονται. Για ακόμα μια φορά, ένα εξαιρετικό video για να μαθαίνουν οι νέοι και να φρεσκάρονται οι παλιοί!

kalliopifountoulaki
Автор

2 ερωτήσεις : 1. Ποιος καθηγητής- προϊστάμενος τμήματος θα πάρει την απόφαση να φέρει σενιορ προγραμματιστή από εταιρεία; Μόνο και μόνο που ο σενιορ θα εχει περισσότερες πρακτικές γνώσεις δεν θα τον αφήσει το κόμπλεξ του. 2. Ακόμα και να θέλει οι φοιτητικές κομματικές παρατάξεις θα αντιδράσουν μιας και κάτι τέτοιο θα είναι αντίθετο σε αυτό που προσπαθούν να κάνουν.

Παναγιώτηςωστόπουλος-δθ
Автор

Ωραίο βίντεο κι ενδιαφέρον! Όντας τελειόφοιτος Πληροφορικής θα ήθελα να δω αυτό το βίντεο με το πως/και τί έχεις μάθει για να μαθαίνεις για να συγκρίνω με το δικό μου στυλ μάθησης και να το εμπλουτίσω. Ευχαριστούμε για τα βίντεο και την προθυμία (πρώτη φορά είδα βίντεο του καναλιού κι έκανα εννοείται εγγραφή)
ΥΓ: Θα ήταν ωραία στο τέλος να παρουσιαζόταν και μια ανακεφαλαίωση (απλά προτείνω γιατί μου αρέσει όταν υπάρχει στα βίντεο που βλέπω και νομίζω ότι είναι χρήσιμο).

eliasterzis
Автор

Καλησπερα, θα ηθελα και εγω αν ειναι ευκολο να μου πεις η τι θα μου πρότεινες να παρακολουθήσω για web developer στα 35 (με οικογένεια) .
αν επιλέξω πχ ενα πρόγραμμα του εκπα θα μπορέσω να μάθω και να δουλέψω? η για τoυ HAEC?
ειμαι σε φαση αναζητησης σχολης .
δεν εχω καποιο background πληροφορικής αλλα γενικά μ αρέσει.
ευχαριστω.

davelisbnb
Автор

Το gutenbee theme μου εχει προκαλεσει σε συνδυασμο με μερικα αλλα theme το λεγομενο white screen στο wordpress πχ ρχω κατεβασει ενα block editor για να κανω justify το καθε παραγραφ ξεχωριστα και λαλαει. Μηπως φταιει το gutenberg block editor που κατεβασα? Κανε ενα βιντεο σχετικα με.τα bugs

rocknrolla
Автор

Να πω και εγώ τις σκέψεις μου. (καταρχήν πολύ ωραίο βίντεο και γενικά πολύ ωραίο κανάλι σπάνια γράφω σχόλια οπότε είπα να το πω επι την ευκαιρία)
disclaimer: Διαφωνω με την πλευρά που λέει οτι χωρίς πτυχίο γίνεται

1) Να προσθέσω και την ευκολία του να δεις αρκετά πράγματα. Τι εννοώ: Πολύ πιθανό κάποιος μέσα από το πανεπιστήμιο και τους ανθρώπους μέσα εκεί να δει τόσα πολλά νέα πράγματα που μπορεί να μην τα βρει ποτέ στο ιντερνετ ή να πρέπει να ξοδέψει άπειρες ώρες να ψάχνει (λίγο πολύ το είπες και στο βίντεο αυτό αλλά θέλω να το τονίσω). Καλά τα courses κλπ, αλλά το πανεπιστήμιο στην αναζήτηση γνώσης και την ευκολία σε αυτό δεν παίζεται (φυσικά απαιτεί και δική σου προσπάθεια)
2) Πολύ πιθανό όταν ψάχνεις δουλειά, να βρεις κάτι σε μια ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! Το τονίζω αυτό! Εταιρεία! Είναι πολύ δύσκολο να σταθείς σαν freelancer και ακόμα πιο δύσκολο να ανοιξεις τη δική σου εταιρεία! Που σημαίνει τι? Οτι θα πληρώνεσαι πρώτα απόλα για τη δουλειά που βγάζεις και δευτερον για το πτυχίο που έχεις.
3) Με το πτυχίο μπορείς να βάλεις υποψηφιοτητα στον Δημόσιο τομέα (απλά το λέω)
4) Με το πτυχίο πιο εύκολα πήθεις ότι αυτό που βλέπουν στο portfolio σου είναι δικό σου και είναι και καλό (θέμα marketing) ή την καλή εντύπωση που έκανες στη συνέντευξη να την καρπωθείς παρά εάν δεν είχες πτυχίο.
5) Πολύ πιθανό να ΠΡΕΠΕΙ πάντα να αποδείξεις τι αξίζεις (είτε με πτυχίο είτε χωρίς) όμως με ένα πτυχίο δεν θα χρειάζεται να αποδείξεις τα αυτονόητα σε μόνιμη βάση. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται να αποδείξεις ότι όντως ξέρεις γιατι μιλάς και τι κάνεις....
6) Τέλος εάν κάποιος έχει ένα πτυχιο είναι η πρώτη αποδειξη για τα soft skills του. Και τι εννοώ: Μία εταιρεία (ή ένας ανθρωπος από το HR που κοιτάει το βιγραφικό σου) μέσα από τις σπουδες σου έχει μια πρώτη εντύπωση ότι ο "ταδε" έκανε κάτι, κατάφερε κάτι, προσπάθησε για κάτι, πάλεψε με διάφορες δυσκολίες σε κάτι, είναι ικανός να του ανατεθεί κάτι και να το βγάλει εις πέρας! Αν δεν έχεις πτυχίο "φίλε"/"φιλη" μου τι μου λέει εμένα αυτό? Ότι δεν αντέχεις το διάβασμα? Ότι δε σου αρέσει? Ότι δεν ενδιαφέρθηκες ποτέ να μπεις σε μια σχολή πληροφορικής? (έστω και στο ανοικτό πανεπιστήμιο δεν είναι ανάγκη να είναι το θα κριθείς από τον HR ή τον οποινδήποτε. Προφανώς και ο καθένας μας έχει τις δυσκολίες του στη ζωή, και σίγουρα υπάρχει μια καλή απάντηση για το λόγο που δεν μπήκε κάποιος σε μια σχολή και δεν πήρε το τον απέναντι δεν τον ενδιαφέρεις, υπάρχει κάποιος πολύ πιθανό με τις ίδιες γνώσεις από τα ίδια courses ΚΑΙ με πτυχίο!

Να σημειώσω εδώ ότι ΝΑΙ, παίζει ρόλο το πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ ή Πολυτεχνίο και το όνομα που έχει!!! Προφανώς πολλά παίζουν ρόλο.

Όλα αυτά είναι κάποιες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ από τη δική μου σκοπιά, ΑΛΛΑ όλα αυτά και ειδικότερα το << πτυχίο vs όχι-πτυχιο>> από μόνο του δεν λέει τίποτα και τα δύο σωστά είναι. Για παράδειγμα εάν έχεις ήδη δουλειά/εταιρεία (πχ ο πατέρας σου) και είσαι μέσα-έξω 3-4 χρόνια τώρα και έχεις και μια οικονομική άνεση προφανώς θα πάρεις άλλη απόφαση από κάποιος που δουλεύει 10-15 χρονιά σαν παιδίατρος είναι ήδη 45-50 χρονών, έχει 3 παιδιά, του αρέσει η πληροφορική και θα ήθελε (αν γίνεται στα 40 του) να αλλάξει επάγγελμα.... Για μένα πρέπει να συνοδεύεται πάντα με τα γύρω γύρω δηλαδή:
1) τι θες να κάνεις?
2) ποιος είσαι?
3) τι επάγγελμα έχεις?
4) σε τι φάση είσαι?
5) τι background έχεις?
6) Τι βοήθεια θα έχεις, τι στήριξη, τι χρόνο, τι κάνει η οικογενεια σου, τι οι φιλοι σου κλπ κλπ κλπ

Και όπως λέει και ο μιλάω απόλυτα, σκέψεις κάνω κεγώ, μπορεί να αλλάξω άποψη αυριο εάν σκεφτώ κάτι παραπάνω.

ΥΓ. Εγω πάντως σπούδασα κάτι άλλο (αργησα πολύ να τελειώσω) δούλεψα σε άσχετο τομέα από την πληροφορική, και αποφάσισα να αλλάξω επάγγελμα και να πάω στην πληροφορική. Έτσι λοιπόν προσπάθησα να στείλω κάποια βιογραφικά (αποτυχημένα) και πήρα την απόφαση να πάρω ένα πτυχίο. Γι αυτο λοιπόν μπήκα σε σχολή. Διαβασα ΑΡΚΕΤΑ!!! Κουράστηκα. Αλλά μπορώ να πω ότι έμαθα αρκετά. Είμαι σχεδόν 30 και μπορώ να πω ότι δεν το μετάνιωσα καθόλου που είπα να πάρω ένα πτυχίο πληροφορικής. Τώρα θα δούμε τι επιφυλλάσει το μέλλον για μένα.

manolismanolis
Автор

Ευχαριστουμε πολυ για το βιντεο και για τις συμβουλες που μας δινεις φιλε μου. Προσωπικα εχω μια ερωτηση και θελω να μου πεις την γνωμη σου. Ειμαι σε σχολη πληροφορικης και μαλιστα πολυτεχνικη στο 6ο ετος σπουδων με την οποια ομως επαψα να ασχολουμαι απτο 3ο ετος λογω προσωπικων προβληματων (οικογενειακα, οικονομικα) και χρωσταω το μεγαλυτερο μερος των μαθηματων. Εχω βαλει σαν στοχο να βρω μια δουλεια σαν entry level web developer (συγκεκριμενα με ενδιαφερει το frontend). Θεωρεις οτι ειναι απαραιτητο να ολοκληρωσω τις σπουδες μου ή ειναι καλυτερο να κατσω να μαθω τις τεχνολογιες που θελω να δουλεψω, να κανω προσωπικα projects πανω σαυτες και να βγω στην αγορα σαν undergraduate; Ή μηπως ενα bootcamp/σεμιναριο θα ηταν η καλυτερη επιλογη για μενα; Καταλαβαινω πως το ιδανικο θα ηταν και να βγαλω την σχολη μου αλλα και να εχω προσωπικα projects αλλα θα αργησω ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολυ για να τα καταφερω ολα αυτα ενω στοχος μου ειναι να βρω δουλεια σχετικα αμεσα στον χωρο.

akis-papapanagiotou
Автор

5:32 το μεγαλύτερο πρόβλημα όσων μπαίνουν σε σχολές πληροφορικής από θεωρητική κατεύθυνση. Μία ζωή έμαθαν να παπαγαλίζουν ενώ θα πρέπει πλέον να σκέφτονται.

Παναγιώτηςωστόπουλος-δθ
Автор

Θεωρείτε ότι το web development μπορεί να λειτουργήσει ως δεύτερο επάγγελμα ;

Πιο συγκεκριμένα, τελείωσα τώρα με τις πανελλαδικές και ως πρώτη επιλογή θα βάλω τα οικονομικά που μου αρέσουν αλλά ταυτόχρονα μου αρέσει και η πληροφορική ( ή νομίζω ότι μου αρέσουν) .Έχω αρχίσει course με html και θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα αλλά δεν ξέρω εάν πρακτικά γίνεται να ασχοληθώ και με τα δύο.

Υ.Γ Το course σας θα αφορά html/css/JavaScript, Wordpress ή κάτι άλλο ;

oldbill
Автор

ευχαριστούμε πολύ για αυτό το βίντεο, ήθελα να σε ρωτήσω πως μπορείς να διαλέξεις ποιο course ή ποια ιδιωτική σχολή να επιλέξεις για να μάθεις ή βασικά να σπουδάσεις web developer;

mamarose