Uyum bozukluğu nedir? (Stresli yaşam olayları ile baş etmek)

preview_player
Показать описание
Günlük yaşamda “Uyum bozukluğu var” tanımlaması her yaştaki birçok insan için kullanılmaktadır. Öğretmenler ve aileler çocukların her türlü adlandıramadıkları sorunu için uyum bozukluğu var derken, çevreleriyle sorun yaşayan erişkinlere de çevreleri aynı yakıştırmada bulunurlar. Oysa uyum bozuklukları psikiyatride tanımlanmış bir sorun olarak travmalar ve streslerle ilişkili bozukluklar başlığı altında yer almaktadır.

Prof. Dr. Bengi Semerci bu videoda uyum bozukluğunun tanımından ve nedenlerinden bahsediyor. Çocuklarda ve erişkinlerde uyum bozukluklarına neden olan etkenleri ayrı ayrı ele alıyor. Uyum bozukluğu ve stres arasındaki ilişkiyi, ayrıca uyum bozukluğu olmasını engelleyen koruyucu etmenleri anlatıyor.

Prof. Dr. Bengi Semerci'nin sosyal medya hesapları:

#BengiSemerci #Psikoloji #Psikiyatri
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

hocam teşşekür ederim.çok güzel bir video oldu .vesveseler, aklımıza olumsuz düşünce gelme, panik olmak, her an bir sey olacak gibi ani bir seyolacak gibi ölüm, kaza vb, endişelenme, panik atak, ölüm korkusu, anksiyete bozuklugu, beyinde çift düşünce gelmesi karar vereme zorluk, bunlarla nasıl mücadele edebiliriz.ankarada oturuyorum.bende kendimde anksiyete bozuklugu kondu.bir de aklıma hemen birisi yakınım ölecek gibi geliyorum endişeleniyorum.cenaze araçı görünce endişeleniyorum..gelecek kaygısı, iş, evlilik,nasıl olacak diye kaygınalınıyorum, sters de oluşuyor, aklıma azrail canımı alacak diye vesvese de geliyor, namaz kılarken sure okuduktan sonra veya başlarken 2 dk sonra sonra hemen aklıma allahım canımı alsana diye sıkıntılı cümleler ve düşünceler geliyor, ankara da önerebleyeceniz bir yer var mı, birde midem de gastrit var ara sıra agrıyor.sonra geçiyor .düşünceler oluşunca mide de gaz siskinlik, kalp sıkışması, gögüste agrı, vb oluşuyor. midem için gastrolojiye doktoru bana ehvamlı gibi görünüyorsun dedi.ruh saglımız mideyle baglantılımıdır.

catandfunnytv
Автор

Bengi hocam merhaba, 5 yaş için ülke değiştirme durumu da konumuza dahil edilebilir mi ? Bilhassa dil bilmeme, kendisini ifade edememe sorunları gibi.

figena