SAPİR-WHORF HİPOTEZİ NEDİR? KONUŞTUĞUMUZ DİL DÜŞÜNCELERİMİZİ ETKİLER Mİ?

preview_player
Показать описание
dil öğrenmek, sapir whorf, sapir-whorf hipotezi, sapir whorf hipotezi, konuştuğumuz dil düşüncelerimizi etkiler mi, arrival analiz, arrival açıklama,
arrival nedir, dil deneyi, dil çalışması, dil ile ilgili deneyler, dil bilimi,
dilbilimci, dil bilimi nedir, dilbilim notları, dilbilim türkçe
#farklıdilbilmek #dilbilimi #sapirwhorfhipotezi Konuştuğumuz dil, nasıl düşündüğümüzü etkiler mi? Sapir ve Whorf, öne sürdükleri hipotezlerle bu soruya cevap bulmaya çalışmış.

YARARLANDIĞIM KAYNAKLAR:
3.Paul Kay & Willett Kempton, “What is the Sapir-Whorf
4.Paul Bloom, Frank C. Keil, “Thinking Through Language”,
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Konu seçimlerin, bilgilendiriciliğin, diksiyonun ve görseller izleme keyfini artırıyor.Daha iyiye, en iyiye kadar tam gaz devam..

pelsindas
Автор

Seçtiğin konuların fazlasıyla ilgi çekici olmasının yanı sıra ses tonun, diksiyonun ve anlatım şeklin de dinlemeyi keyifli hâle getiriyor. Zamanla çok daha başarılı olacağından şüphem yok :)

duyguaslan
Автор

Ses tonun ve diksiyonun tam yerinde dinlerken pür dikkat dinlememi sağladı fakat görsel öğelere ağırlık vermeslisin, bilgilerin daha iyi oturmasını sağlar.O konuyla ilgili görseller, örnekler, şema vb..

ezgiaktas
Автор

Bayağı aydınlatıcı bilgiler teşekkürler

alabalktutkusu
Автор

Üstadım seçtiğin konular çok güzel, verdiğin emek için de teşekkürler. Biraz daha net ve kelimeleri yutmadan seslendirmelisin. Akış yok, tarzın sıkıcı geliyor. Anlayışın için teşekkürler.

eyupilhan
Автор

Dünya bakış açısı değişir mi bilmem çünkü bunu ölçerkende dili kullanmak durumundayız bu bir paradoks. Bana kalırsa etkiler mesela bazı kavimlerde savaş diye bir kelime yok beyin iliskisel çalışır ve organiktir bu nedenle şimdi bu kavimdeki bir çocuk savaşmayi tahayyül edebilir mi şartlar değişmedikce

emirhanozturk