Şeker Hastaları Ne Yemeli? (En Faydalı 4 Yiyecek)

preview_player
Показать описание
Şeker hastaları için en önemli şey ilk yedikleri besinlerdir. Bu yiyecekler kan şekeri dengesini oluşturduğu için eğer doğru seçilmezse günün geri kalanında doğru beslenmeyi imkansız hale getirir. Bu videoda size şeker hastalarının yemesi gereken 5 besin ve yememesi gereken 5 besinden bahsettim.

0:00 Şeker hastaları diyette neden zorlanıyor? - Giriş
01:21 Ama 1 dilim ekmek yesem ne olur?
02:22 Yumurta
05:10 Kaymak
07:06 Kuruyemişler
10:44 Kök sebzeler

📕 Tüm kitaplarımı görmek ve almak için:

🚨 Sosyal medyadan takip etmek için:

Uyarı: Videoda bahsedilen hususlar ve verilen öneriler bir uzmana danışmadan uygulanmamalıdır. Oluşabilecek zarar ve kayıplardan Dr. İsmail Can Çiftçi sorumlu tutulamaz.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Arkadaşlar şu konuya bir açıklama da getireyim:

Diyabet hastaları ekmeği, yulafı yada meyveyi dengeli tüketirse tabi ki kan şekeri dengeli olur ama diyabet zaten dengeli beslenmeyen, aşırı gıda alan ve hareketsiz insan hastalığı. Burada onlardan ekmeği dengeli yemesini bekleyemeyiz. Kan şekeri dalgalanması bu insanları aşırı yemeye itiyor. Videoyu başka tarafa çeken, mantığı anlamamakta ısrar edip konuşmayı cımbızlayan arkadaşlara bu konuyu toplum sağlığı için yapmaya çalıştığımızı hatırlatayım.

Ayrıca gerçekten de hastalık durumlarında ihtiyaçlar farklı olabiliyor. Her zaman doktorunuzun önerisi çok daha değerlidir. Bu videodaki bilgiler ağırlıkla kendi sentezime dayanmaktadır. Dolayısıyla her zaman ilk fikir olarak doktorunuzu dinleyin.

Bu arada ben bir hata yaptım😅 Videoda 5 besin dedim ama 4 besin anlattım. Sonuncusu çörekotu, zeytinyağı ve avokadoydu🥹

drcanciftci
Автор

kahvaltıyı 11'den önce yapmıyorum.
Her sabah mutlaka yumurta, turp, roka maydanoz, köy peyniri
bazı günler haşlanmış patates,
Gün içinde bir tane havuç mutlaka.
Her gün bir tane mevsim meyvesi, fazlası yok.
Yazın mutlaka salatalık ve domates her gün .
Bu hafta işe başladım, artık sabahları kahvaltı da yok hiç acıkmıyorum,
Her gün bir avuç karışık kuruyemiş,
Ayda bir belki bir dilim baklava.
Pirinç pilavını da bıraktım. ayda bir veya iki kere en fazla yarım tabak,
Mercimek ve bulgur karışımı pilav haftada bir veya iki kere.
Makarna kızartma dondurma ve tatlı türlerinin hepsini, marketten kapalı gıdaları bıraktım.
meyveli soda dahil, gazlı içeçekler ( sade maden suyu serbest ) cips, bisküvi, gofret bıraktım.
yoğurt yıllardır ev yapımı yiyorum
iş yemeklerinde hazır yoğurt yerdim onu da bıraktım.
Akşam 7 den sonra çay kahve harici hiç bir şey yemiyorum
Son 6 aydır böyle besleniyorum, vücudum inanılmaz rahatladı,
Doktorların ameliyat dediği fistül hastalığım geçti kayboldu
Sporla birlikte 90'dan 65, 5 kg ya düştüm.
Artık tv karşısında yorgunluk yok, uyuya kalıp mayışmak yok.
gece horlamalarım sona erdi.
30 senedir bunları yapmadığım için köpek gibi pişmanım.
Sağlık için şekeri ve ekmeği ( simit, poğaca, börek, kuru ve yaş pasta türleri dahil ) bırakın, hastanelerde onlarca test ve MR larla sürünmeyin.
DENETLE diye bir kanal var takip edin, marketlerdeki paketlerin şeker diye koydukları zehir hilelelerini tek tek açıklıyor, dehşeye kapıldım.

mtiske
Автор

Bende de tip2 var. Can doktorumuzun söyledikleri çok değerli ve doğru bilgiler.
Bunlara ilaveten hergün 40 dakika tempolu yürürseniz, şekeriniz 180 den 110 na düşüyor. Tecrübe ile sabittir.

sertanaslan
Автор

can beyi 4-5 yıldır ilgiyle izlerim. samimi, dürüst ve sevecen bir doktor. başarılar.

ZemheriKemal
Автор

Ben 50 yıllık diabet hastası 92 yaşındaki annemi şekerden kurtardım 2.5 yildur.. İnsülini 23-25 vuruluyor( muş...) ve günde belki 3 defa kullanılan insülini kullanmıyoruz. Soğuk hava çantalarıyla Ukrayna savaşına gönderdim bitti gitti, evde bir kalem insülin tek bir igne bile yok şükür. Degalarca daha ince seker komasına girmiş, şekeri düşürelim derlerken düdük şeker hastane kapılarında düşük şeker komasına da girmişti.6 ay yarım diamikron verdim, 2 yilfir onu da kestim..
Su ve doğru beslenme olmadığından bu gale gelmiş anladığım tek şey .3 yıldır ben bakıyorum, şekeri korktu yükselemiyor.Sabah bir su bardağı ısıtılmış su, 1 su bardağı vücut sıcaklığında süt ile bir tatlı kaşığı polen, 2 yemek kaşığı süt kaymağı ile 1 tatlı kaşığı andiz pekmezi, 1 yumurta, 1 salatalık ile domatesi makinadan geçirip 2 yenek kaşığı zeytinyağı biraz limon, bir su bardağı sut ile bir yumurta çırpıp, 1/2su bardağı tuzsuz peyniri+2 yenek kaşığı tereyagla pişirip sütlü yumurta veriyorum. Zaten araladda verdiğim 15'-yarım saatlerle saatler geçiyor. Sonra bir avakado ile bir kivi...3 yıldır bakiyirum avakado yemediği gün sayısı 30 günü gecmez 3 yılda. Tarhana çorbası her ayın 1 inde 15 inde yapıyorum sıra zor geliyor ona bile ama içerisine muylaka 1 avuç deepfrezden kızılcık atıyorum, yükseltemiyir ki kızılcık şekeri demdk diyorum. Ilk anneme geldiğimde inanın ki sanki seker komasına girmesi için yapılmış mutfakta 5 litrelik tencerede tarhana çorbası bulmuştum. Tarhana sade undan elbet komaya sokacak bir de dediğiniz katil ekmeği doğrayıp ennemi besliyorlarmış ..Şeker ilk geldiğimde!buldugumda çağırdığım ambulansın makinasında ölçülemedi. Buzuk makinanuz diye direttim ambulans doktoruna direndim, oysa şeker tavanmış 600 ü geçmiş ölçülemiyormuş .Şükür 28 hapı vardı geldiğimde ..Zamanjnda her gün hasta, hep doktora gitmişler, yazmışlar da yazmışlar. Şimdi 2 yılı geckindir debletten aldığımız aspirin bile yok. 14 ay arayla evde bakımdan tahlil istedik, tüm tahlilleri normal çıktı çok şükür.
Keşke daha ince gelseymişim, bana göre kötü misafir tüm hastalıkları kovsaymışım diyorum.
Evimizde (basmati hariç ) pirinç, ( esmer seker hariç ) şeker, makarna, şehriye, patates, beyaz ekmek asla bulunmaz.Senede 3 patates belki alırım çünkü. Katil besinleri ebden uzaklaştıracak iyi bir takipçi refakatçi olmadan hiç bir hasta bakılmış sayılmaz diyorum.
Herkese kaliteli su ve doğru ürünler ile besleneceği sağlıklı günler dilerim.

aybukeunal
Автор

Teşekkürler.. 16 senedir diyabet2 im, çok güzel ve denenmiş bilgiler bende %80 uyguluyorum tabiiki herşeyi ölçülü yiyiyorum ekmek, bal, reçel dahil hergün 10bin adım yürüyorum, kahvaltısız çıkmam 2, 5lt su içerim tarçın karanfil ve limonlu su içerim. Sonuç doktorum aynen devam diyor. Sinir uçları röntgeni çekildim, şeker hiç zarar vermemiş çok iyi dediler. Şeker hastalık değil ölçülü ve sağlıklı beslenme vede ömür uzatan bir durum

mehmetyegen
Автор

Çok teşekkür ederim.
Anlatma/ öğretme tarzınız hafızada bilgilerin kalmasını sağlıyor. Çok yaşayasınız.
Gençliğimde yani 25 yaşlarımda 152 boy 38 kg. iken kollestrolüm 190 lar seviyesindeydi ve ben senelerce bu ebatlarda neredeyse iki kişilik yerdim ve kilo almazdım.
Şimdilerde sizlerin anlattıklarını derleyince anladım ki ben o zamanlar şeker hastasıymışım ve tedavi görmemişim. O zaman zayıf olduğum için bana zafiyet tedavisi uygulamaya kalkışan doktorlarımı kınıyorum 😀
Neyse şimdi 64 yaşımdayım geçen sene insülin direncim 3, 5 üçbuçuk çıktı su orucu tutuyorum ara ara 3 günü aşmaya cesaret etmedim.
Yeni ölçüm bakalım ne çıkacak.
Sizlerin tavsiyelerine uyuyorum
Bu arada venöz demansı olan anneme de imkan ölçüsünde şeker diyeti uyguladım ve durumunda düzelmeler oluştu.

fusuncagrgan
Автор

Tamamen tesadüf eseri denk geldim videonuza. Tip2 diyabetten selamlar 👋🏿
6 yıl önce ilk gebeliğim de seker yüklemesi yapıldı ve gebelik şekerim yüksek çıktı dahiliye polikliniği iki hafta diyet yapmamı önerdi sonrasında her şey yoluna girdi çok şükür sorunsuz bir gebelik geçirdim. Doğumdan iki buçuk sene sonra düzensiz regli yüzünden doktor doktor gezmeye başladım en sonunda gittiğim bir hastanede pcos teşhisi aldım. Teşhisi koyan sevgili doktorum diyabetten şüphelendi ve yine dahiliyeye yönlendirdi o zaman tip2 diyabet olduğumu öğrendim. Çünkü bütün rahatsızlığım birbiriyle bağlantılıydı. Şekerim olduğu için kilo veremiyordum kilo veremediğim için düzenli regli olamıyordum falan. İki sene boyunca ilaç tedavisi gördüm yine her şey yoluna girdi. Tedaviyi sonlandırdık ama evde ara ara ölçüm yapmaya devam ediyordum. Tedavi sonrasında iki sene boyunca hiç bir sorun yaşamadım. Ardından ikinci çocuğuma hamile kaldım. İki farklı kadın doğum doktoru şeker hastası olduğum için şeker yüklemesi yapmadı ve gittiğim her kontrolde herşey yolunda dedi. Geçtiğimiz yıl kasım ayında yapılan kan tahlilinde açlık 200'lerde tokluk 400'lerde çıkmış ve bana herşeyin yolunda olduğu söylendi. Ocak ayında yılbaşı günü hem doktor ihmalinden hemde şekere bağlı ani bebek ölümünden kızımı kaybettim iki gün sonra rutin kontrolde öğrendim ve ölü doğum sonrası şekerim 448'den aşağı inmedi ölümden döndüm. Şimdi tekrar tedaviye başladık. Geçen gün hemoglobin a1c sonucum yedinin altında çıktı ve dahiliye doktorum ilaca başlatmayacağını diyetime aynen devam etmem ve üç ay sonra tekrar gelmem gerektiğini söyledi.
Kızımı kaybettikten sonra genel olarak yeşillik ağırlıklı beslenmeye başladım. Roka, tere, turp, maydanoz aklınıza ne gelirse salataya ekleyip yiyorum. Ekmek maalesef ki alışkanlık. Annelerimizin ekmeksiz yeme çocuğum doymazsın nasihetinden kalma bir alışkanlık. Tam buğday ekmeği kullanmaya başladım ama onu da iki haftadır falan çok az yiyorum. Yavaş yavaş ekmeği hayatımdan çıkarmaya başladım.
Çerez konusunda da çok haklısınız bu arada. Az miktarlarda ceviz, fındık, badem gibi kuru yemişler aşırı faydalı. Bu çerezler benim bir kase yoğurt yada bir bardak sütün yanında ara öğünüm.
Başıma gelen bu felaketten sonra tarçın, kimyon, zerdeçal ve zencefilin kan şekerini dengelemeye yardımcı olduğunu öğrendim. Hatta çoğu yerde tarçının tam bir şeker düşmanı olduğunu okudum.
Videonuzu baştan sona dinledim hocam beni tek şaşırtan nokta kaymak oldu. Yalan söylemeye gerek yok kaymağın bu kadar faydalı olduğu hiç aklıma gelmemişti.
Ocak ayında üzüntümden ilk 17 günde 14 kilo verdim sonrasında 5 kilo daha. Toplamda 19 kilo vermişim yani. Reglim hala düzene girmedi ama en azından alışkın olmadığım kilo problemimi çözebildim. İlk gebeliğe kadar hiç kilolu olmadım ama ne zaman ki hamile kalıp çocuk doğurdum bütün vücudum evrim geçirdi.
Ve söylediklerinize ek olarak sinir, stres, üzüntü gibi şeylerde şekerle bağlantılı.

besteaskar
Автор

Yıllardır anlattığım şey 25 senedir spor yapıyorum yumurtasız bir hayatı düşünemiyorum.

ozgurcatal
Автор

seker hastasi degilim ama o yolda giderken tesadufen koluma denemek amaci ile taktigim CGM yani seker monitoru ile sagligimin nereye gittiggini gordum. Soyledikleriniz cok degerli
Ve dogru .
Benim seker artislarim sabah en cok sevdigin menemen ekmeksiz bile artiirdigini gordum, menemenden mantarli onlete, kiymali yumurtaya dondum saba sekerininartirmassam gun boyunca aclik hissi olmuyor.
Azicik ekmek yada unlu mamuller baklagiller, mercimek corbasi, yulaf sutlu latte hepsinin sekerimi firlattigina tanik oldum.
Alabilen herkese vucudunu tanimasi kinusunda kola takilan seker monitorlerini tavsiye ederim. Her vücut farkli esimle ayni seyi yerken onda hic bir etkisi olmayan yiyeceklerin benim sekerimi firlatttigini gordum. Bu arada sabah sekerimi olctuklerinde normal yani ben seker hastasi degilim ama o yolda giden bir adaymisim
Onun farkina vardim
Sekerimi surekli monitor ederek tansiyonumu duzenledim
Bu arada eksersiz seker yukselmelerini cok azaltiyor, yapabiliyorsaniz gune eksersizle baslayin. Kalbinizi (180-yasiniz ), yani 50 yasinda I seniz 130 lara cikarmaya calisin haftada 3 kere, goreceksiniz ki seker cikmalariniz azalacak.
Tabii birde uyku onemli
Diyet eksersiz ve uyku benim ilacim oldu tansiyon ve seker icin.
Hocam ilk defa dinledim sizi dinlemeye de devam edecegim

birsenulupinar
Автор

Düşündüklerimi düşünen birini dinlemek ne güzel çocukluğumdan beri kahvaltıya önem verdim bir yumurta yerdim şimdi üç yumurta yiyorum doktor evladım Allah razı olsun, doğruları konuştuğun için 🍀🦋🐞🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🍁

ezeldiri
Автор

Ben bu kadar doğal ve akıcı bir şekilde açıklama yapan başka bir doktor görmedim, gebelik şekerim çıktı ve ne yaparsam yapayım doktorum kahvaltıda 2, 3 dilim çavdar ekmeği tüketebilirsin demesini dinleyerek ekmeği yedim ve şekerim düşmedi. Hocamın dediği şekilde kuruyemişi kahvaltıma dahil ettim ve bunun karşılığını aldım çok şükür.. teşekkür ederiz bu güzel açıklamalar için hocam

anastasiaxx
Автор

ALLAH RAZI OLSUN EVLAT ÇOK DEĞERLİ BILGILERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

haticeolkun
Автор

Kronik gastrit ve kolit hastaları içinde video bekliyoruz hocam... Bilgilendirmeleriniz çok yararlı iyiki varsınız hocam...🙏

emine
Автор

Çok teşekkürler Can bey sayenizde sağlıma kavuştum ve bu anlatılan kahvaltıyla akşama kadar hiç acıkmadan durabiliyorum ❤👏👏👏

serifedalgakran
Автор

Şahane olmuş hocam ben Amerikada yaşıyorum oğlum 3 yaşında yeni tip bir diyanet teşhisi kondu burda herşeyi yeyin 6dilim ekmek veriyorlar krakerler yediriyorlar😢 ben araştırdom sizin gibi Hekimler var şükürler olsun oğlum daha iyi Hamdolsun❤

ebruorken
Автор

doğru bilgileri sunan harika bir hekimsiniz. üstelik genç yaşta. tebrik ve teşekkür ederim.

fasitdaire
Автор

Hba1c : 6.1 3 ay ekmeği kestim akşam yemeklerini azalttım şekeri tatlıları kestim ve 3 ay sonra hba1c:5.8 çıktı.. tabi kiloda verdim bu arada.böyle devam bundan sonra birazda hareketi yürüyüşü artırmak lazım..

alpertunga
Автор

Süper bir anlatım hepsi doğru kesinlikle her tür ekmeği ve unlu mamülleri bırakın.

ismailerol
Автор

Değerli hocam bu kadar güzel anlatım ve doğru bilgilerle bizleri aydınlattığı iz için saygılarımı sunuyorum

sultanaltunbulak