Atak ve Atak-2 sınır tanımayacak - Savunma Sanayi - Anka-S - Aksungur - TUSAŞ - CTech - TSK Türkiye

preview_player
Показать описание
Türk savunma sanayi sınırlı sayıda ülkenin sahip olduğu bir kabiliyeti daha geliştirip Türk Silahlı Kuvvetleri kullanımına sunacak.

İHA ve SİHA’ların etkin olarak kullanılmaya başlanmasıyla birlikte bu araçlarda yurt dışından temin edilen ekipmanların yerli ve milli olarak üretilmesiyle ilgili bir dizi proje başlatıldı.

Bu projelerden biri de İHA'ların uydu hava terminali ihtiyacının yurt içindeki çözümlerle karşılanmasına yönelik olarak yürütüldü. Bu çabalar sonunda Türk savunma sanayi şirketi CTech tarafından geliştirilen geniş bant uydu haberleşme sistemleri Anka-S ve Aksungur SİHA'ya entegre edildi. Bu sayede Türk İHA’ları yerli uydu hava terminalleriyle ufuk hattı ötesindeki binlerce kilometre menzilde operasyon kabiliyetine kavuştu.

Elde edilen bu başarının ardından söz konusu teknolojinin döner kanatlı platformlara entegrasyonu için çalışmalara başlandı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ( TUSAŞ ), iştiraklerinden CTech firması ile döner kanat platformları için uçuş esnasında uydu üzerinden yer kontrol birimi ile haberleşme imkanı sağlayacak yeni bir sistem geliştiriyor. Yer ve hava terminallerinden oluşacak sistem, alınan ses, görüntü ve bilgi paketlerini kullanıcıya anlık aktarabilecek. Mevcut ve yeni nesil döner kanat platformlarına 12 inçlik bir anten ile entegre edilebilecek olan sistem, kullanıcının tanımladığı frekansta iki yönlü veri iletimi sağlayacak. Ekim 2022 tarihinde başlatılan projenin 4 yıl içinde ilk teslimatının yapılması hedefleniyor.

Helikopter satcom Atak ve Atak-2 gibi platformlar başta olmak üzere TSK envanterindeki helikopterlerde kullanılabilecek.

#savunmasanayi #Atak #Atak2 #Anka #Aksungur #SavunmaSanayi #SavunmaSanayi #Uydu #UyduHaberleşme #CTech #TUSAŞ #AnkaS #Satcom #helikopter #Atak-2 #Türkiye #TSK #YerliÜretim #milliteknoloji #milliteknolojihamlesi
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Maşallah Yaptıran ve yapanlardan YÜCE ALLAH Razı olsun hayırlı daimi olsun İNŞALLAH muazzam işler bunlar ❤️🇹🇷🇵🇰🇦🇿🇶🇦🇧🇦🇺🇿🇱🇾💞

dilaverulucak
Автор

İşin sırrı buradaymış (1:11). Helikopter pallerinin sinyali engellememesi için, veri paketleri; pallerin anten önünden geçişine göre eşzamanlı çalışarak, veriyi parçalara bölüp kesik-kesik gönderiliyor. Yani paller anten önünden geçtiği sırada veri gönderilmiyor.
Eski tek pervaneli savaş uçaklarında; paller arasından (pervaneyi vurmadan) ateş etmeyi sağlayan mekanizmalı makineli tüfekler de aynı mantıkla çalışırdı.

ahmetizmir