ȘOFERII DE TIR , PROGRAM DE LUCRU 10 ORE#$$#

preview_player
Показать описание

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

La multi ani ! Nu sunt sofer de camion si nici nu o sa fiu vreodata! Din cele prezentate de dvs, mie care nu cunosc acest domeniu imi suna: multe compromisuri din partea angajatului sofer si asta nu-i bine! Stiu ce inseamna sa faci compromisuri la locul de munca in alte domenii in care am activat, motiv pt care nu mai lucrez pe acolo! E pe principiu: avem grija sa nu sufere firma, sa fie bine iar daca suntem prinsi ne-o luam direct in freza pe persoana fizica( direct responsabil pe ce faci) ! Probabil ca o sa umble si vrajeala de genu : firmele vor creste salariile astfel incat vei lua aceiasi bani pe 10 ore muncite in loc de 14, 15 cat faceai inainte😁! Sunt multe exemple, mai bine ma opresc ca am scris un comentariu cat china! Like si s-auzim de bine!

adrianpopescu
Автор

Salut colega, ai dreptate in tot ceea ce spui, doar că pe timp de zi (de la 5 dimineața pana la 00 noaptea ), Nu ai voie să depășești 12 ore de muncă . Toate cele bune

gabrielstatescu
Автор

Ceva bun nu puteau sa implementeze. Mulțumim pentru explicații. Drumuri bune.

familybad
Автор

Eu muncesc de multi ani asa nu depāsec 11 ore de program si fac 13/14 ore de repauz acasā, lega asa o fac ptr a transfera transportul rutier pe calea feratā.

mariusvartolomei
Автор

La mulți ani cu sănătate, destul de trist ceea ce spui

elenanagy
Автор

Zece ore, dar trebuie platite mai scump cu 30 la suta, nu ore multe😄

chirilamihai
Автор

15 ore de cîte ori ai voie pe săptămână?

mihaineacsu-rkui
Автор

Salutare si un An mai bun problema este parerea mea este asta teoria ca teoria practica ne omoara ficare firma cu practica ei

anicutapanait
Автор

Șoferi sunt vinovați nu conduci și nu faci ce vrea firma.le lași camionul în râpă și sa vina el sa munceasca

ricordoilies
Автор

Te rog sterge tâmpenia asta de clip, iar dacă vrei sa explici cum trebuie normele directivei 15/2002 CE - directiva WTD - cu aplicările proprii ale statelor membre la legislația naționala - cu privire la personalul angajat ( lucrătorii mobili ) in transportul rutier, ceeace ce este puntea de legătura între domeniu și codul muncii, întâi învață tu apoi învață pe alții ….

Directiva 15/2002 CE se aplica încă din 2002 statelor in UE la momentul respectiv, de Ex România intrând in 2007 avem Hotărârea 38/2008 … deci in vigoare de pe atunci …. Ca nu o bagă nici dracu in seama e altceva …..

Ok ??

Mai lasă dracului limbajul de păuzăreala și programatorie …. Sunt 10 h total efective de munca ( condus plus alte activități ) intr -o perioada a 24 h … putem avea o perioada de serviciu la fel de 13 / 15 ore in funcție de repausul zilnic aplicat dar ca munca, pontaj, nu mai mult de 10 ore dacă ( și atenție ) se efectuează munca de noapte , citez :

Timpul de muncă zilnic nu va depăşi 10 ore într-un interval de 24 de ore dacă lucrătorul mobil/conducătorul auto independent efectuează muncă de noapte. Munca de noapte se va compensa în conformitate cu prevederile legale în vigoare sau cu condiţiile generale negociate de partenerii sociali, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranţa rutieră

i) timp de noapte - o perioadă de cel puţin 4 ore, cuprinsă între orele 00, 00 şi 07, 00;

j) muncă de noapte - orice muncă efectuată pe timp de noapte, aşa cum este acesta definit la lit. i).

ghidulsoferilorprofesionisti