Dieper in de Carnivoor Levensstijl: Dutch Carnivore in Gesprek met Carnivoremeals.

preview_player
Показать описание
In deze speciale aflevering van onze Carnivoor Meals-podcast hebben we een exclusief kringgesprek met 'Dutch Carnivore', een invloedrijke stem binnen de Nederlandse carnivoor community, en de oprichters van Carnivoremeals, Maurits en Arnout. Samen duiken we in de details van een carnivoor dieet, de wetenschap achter dierlijke voeding, en de verrassende inzichten die je kijk op gezondheid en welzijn kunnen veranderen.

Wat kun je verwachten in deze aflevering?
Extremen in Dieet en Eetmomenten: Wat gebeurt er in je lichaam als je eiwitten verteert, en hoe beïnvloedt dit je lichaamswarmte? We bespreken waarom de vertering van dierlijke eiwitten een intensief proces is dat je energieniveau beïnvloedt.

De Maskerende Rol van Vezels: Worden de effecten van voedsel op ons lichaam soms 'verstopt' door vezels? We bespreken de impact die vezels hebben op het verteringsproces en hoe deze invloed mogelijk overschat wordt.

Keto versus Carnivoor: Wat is het verschil tussen deze diëten en hoe voelt het om volledig dierlijk te eten? Dutch Carnivore deelt zijn ervaring met beide en legt uit waarom hij uiteindelijk voor carnivoor heeft gekozen.

Suikers in Planten en Je Gebit: Wist je dat (plantaardige.., altijd!) suikers invloed hebben op je gebit, vooral als je nauwelijks hoeft te kauwen? Dit verrassende onderwerp laat zien hoe eten en kauwen invloed hebben op je mondgezondheid.

De Cholesterol Mythe: Cholesterol wordt vaak als boosdoener gezien, maar wat gebeurt er als je een tekort hebt? Maurits en Arnout leggen uit waarom cholesterol essentieel is en waarom de angst ervoor niet altijd gegrond is.

Eten tot Verzading en het Belang van Vet: Dutch Carnivore deelt zijn ervaring over eten tot natuurlijke verzadiging en hoe dierlijk vet hierbij een sleutelrol speelt.

Carnivoor op Reis: Hoe blijf je carnivoor als je onderweg bent? De drie mannen delen tips en trucs om op reis de carnivoor lifestyle vol te houden, zonder concessies te doen aan je gezondheid.

Onderzoeken en Belangen: We gaan in op hoe veel studies worden aangestuurd door commerciële belangen, en waarom kritische vragen belangrijk zijn. Hoe objectief zijn voedingsonderzoeken echt?

Carnivoor en Sportprestaties: Dutch Carnivore legt uit hoe een carnivoor dieet invloed heeft op zijn sportprestaties en welke voordelen hij ervaart tijdens het trainen en sporten.

Ketonen en ‘Tappen uit Twee Vaatjes’: Wat zijn ketonen en hoe kan een carnivoor dieet je lichaam helpen om te schakelen tussen twee energiebronnen? We bespreken de unieke voordelen van vetverbranding als primaire energiebron.

Epidemiologie versus Werkelijkheid: Veel epidemiologische onderzoeken tonen correlaties, maar wat is de echte betekenis hiervan? Een discussie over de risico's van conclusies trekken op basis van statistieken zonder context.

Mindset Verandering door een Carnivore Lifestyle: Dutch Carnivore en de founders van Carnivore Meals bespreken hoe een dierlijke voedingsstijl je kijk op gezondheid, voedsel en welzijn kan transformeren en waarom deze reis meer is dan alleen voeding.

Of je nu een doorgewinterde carnivoor bent of net begint, deze aflevering zit boordevol inzichten die je kijk op voeding en welzijn kunnen verrijken. Abonneer je, like de video en ontdek hoe je zelf optimaal kunt gedijen met een carnivoor dieet! 🥩

Met uitzonderlijke dank aan @DutchCarnivore voor zijn kennis & ervaring
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Super blij met deze nederlandstalige carnivoor podcast. Top gesprek, zeer informatief! 👍

Lamz..
Автор

Ik eet overdag juist helemaal niks. Bij mij werkt het juist wel om in de avond te eten. Als ik dat niet zou doen en alleen overdag, dan slaap ik juist niet goed door, omdat ik me niet verzadigd voel. Ik moet er dan in de nacht weer uit om wat te eten, zodat ik weer verder kan slapen. Daarom eet ik het liefst een aantal uur voor het slapen in plaats van overdag. Ik val ook beter af en mijn immuunsysteem lijkt beter te presteren. Omdat ik overdag minder verteer lijkt mijn immuunsysteem beter te zijn. Ik wordt niet meer verkouden, ondanks iedereen om mij heen dat wel wordt.

duncantenkate
Автор

Ik eet al een tijdje carnivore maar vind het moeilijk om overdag meer te eten vanwege m’n werk. Mijn hoofdmaaltijd blijft daarom altijd in de avond helaas.

ummicimen
Автор

00:51 Eetmomenten
08:10 Wat je leert over eten op het carnivoordieet
14:00 Vleesconsumptie vroeger en nu
17:30 Botbouw en kaaklijn voor en na de landbouwrevolutie
20:12 Suikers en gebitsproblemen / Weston A Price
23:32 Wetenschappelijk onderzoek toen en nu. Archeologie en biologie vs epidemiologie.
29:45 Cholesterol & Ancel Keys
34:50 Plants are trying to kill you
39:10 Hoeveel vet en eiwitten eten. Menselijn en dierlijk verteringsstelsel
44:00 Intuitief eten, eten naar verzadiging en voldoende vet
49:03 Carnivoor op reis en onderweg
53:55 Biltong, pemmican, beef jerkey en rauw vlees
1:01:22 Consensus in de wetenschap versus continue falsificatie
1:03:12 Carnivoor en sport
1:10:34 Krachtsport, spieropbouw en lichaamsbouw
1:17:55 Hoe lang al carnivoor? Hoe begonnen?
1:21:57 Vroege resultaten op het carnivoor dieet. Lichaamsbouw.
1:24:15 Ketose, vasten en andere kijk op voeding (en meer)
1:27:15 Vasten of carnivoor. Probeer het gewoon en oordeel daarna pas.

DutchCarnivore
Автор

Ik vermoed dat het gebit zo slecht werd na de landbouw cultuur omdat granen en planten altijd worden omgezet in suikers en je gebit van binnenuit verslechterd.

Mijn tandarts was echt onder de indruk, ik had totaal geen tandplak of tandsteen.
Voor Carnivoor had ik altijd gevoelige tanden, ik dacht dat het permanent was maar dit is ook verdwenen.

Suzanne-goes-Carnivore