βελτίωση μνήμης με tACS

preview_player
Показать описание
βελτίωση της λειτουργίας της μνήμης σε ηλικιωμένους
Οι νευροεπιστήμονες έδειξαν ότι η χορήγηση ασθενών ηλεκτρικών ρευμάτων στον εγκέφαλο των ανθρώπων επί αρκετές ημέρες οδήγησε σε μακροχρόνιες βελτιώσεις της μνήμης. Χρησιμοποιώντας τη διακρανιακή διέγερση εναλλασσόμενου ρεύματος transcranial alternating current stimulation (tACS), η οποία παρέχει ηλεκτρικά ρεύματα μέσω ηλεκτροδίων στο τριχωτό της κεφαλής, η ομάδα διεξήγαγε μια σειρά πειραμάτων σε 150 άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η μακροπρόθεσμη και η βραχυπρόθεσμη μνήμη ελέγχονται από διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου.
Ο εγκέφαλοςείναι ένα ηλεκτροχημικό όργανο- χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητική ενέργεια για να λειτουργήσει. Η ηλεκτρική δραστηριότητα που προέρχεται από τον εγκέφαλο εμφανίζεται με τη μορφή εγκεφαλικών κυμάτων.
Εγκεφαλικά κύματα, 5 τύποι εγκεφαλικών κυμάτων
Η διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος (TDCS), η οποία διοχετεύει μικρά ηλεκτρικά ρεύματα απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, διεγείρει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο (νευρώνες).
Ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την TDCS, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την απόδοση (λήψη αποφάσεων) των πιλότων.
Ωστόσο, το να σοκάρεις τον εγκέφαλο με ήπιο ηλεκτρικό ρεύμα, μπορεί να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα...όπως επιληπτικές κρίσεις και αλλαγές διάθεσης.
οι άνθρωποι κατασκευάζουν επίσης όλο και περισσότερο κιτ διέγερσης εγκεφάλου οι ίδιοι...ομάδα από τη σχολή Oxford Martin στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ζήτησε τη ρύθμιση των συσκευών που πωλούνται στο εμπόριο.
Σύμφωνα με τη «θεωρία της μνήμης» του Locke, η ταυτότητα ενός ατόμου φτάνει μόνο όσο η μνήμη του εκτείνεται στο παρελθόν . Με άλλα λόγια, ποιος είναι κάποιος εξαρτάται κριτικά από το τι θυμάται. Έτσι, καθώς η μνήμη ενός ανθρώπου αρχίζει να εξαφανίζεται, το ίδιο συμβαίνει και με την ταυτότητά του.
Είμαστε οι αναμνήσεις μας;
Αλλά πώς ξέρουμε πραγματικά ποιοι είμαστε; Μπορεί να φαίνεται απλό – είμαστε προϊόν των εμπειριών της ζωής μας, στις οποίες μπορούμε εύκολα να έχουμε πρόσβαση μέσω των αναμνήσεων του παρελθόντος . Πράγματι, ουσιαστική έρευνα έχει δείξει ότι οι αναμνήσεις διαμορφώνουν την ταυτότητα ενός ατόμου.
Πού πάνε οι ξεχασμένες μας αναμνήσεις;
περισσότερα στη σχετική μας ανάρτηση
Рекомендации по теме