Cu Damian Anfile si Stefan Jicol,discutam ce s-a intamplat la revoluție!

preview_player
Показать описание
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Perfect relatat!
Aviz nostalgicilor.
Felicitări, băieți!

sorinbalanescu
Автор

Va ascult cu mare drag. Obsesiv chiar, dar Dnul Jicol este f obositor. Nimic nu am inteles de la dumnealui, plus ca se duce f departe de subiectul vostru minunat! Doamne ajuta!

fratelejohn
Автор

Dle Jicol, spuneti multe lucruri bune, dar uneori dați câte una de ma minunez cum de puteti sa le scoate pe alea bune.

Eueuiii
Автор

Primul podcast văzut cu dl Jicol, în formatul acesta. Și ultimul.

paulinaman
Автор

Ce-mi mai plac discutiile astea. Multumesc domnilor!

patrauleastefan
Автор

Domnul Jicol este aproape insuportabil. Nu stie mare lucru, dar vrea sa para erudit. Dl. Damian Anfile, chiar daca nu a fost martor al "comunismului", este mult mai documentat si mai placut.

gmgabi
Автор

Foarte interesant. Dar greu cu domnul Stefan Jicol care vrea sa aiba mereu dreptate si emana puternic asa numitul curent progresist.
Pentru cultura lui si adevarul istoric, in anii 70 cand era benzina ieftina, salarul mediu wra in hut de 800 lei nu 2000 lei.
Si chestia cu demolarile utile este revoltator de a dreptul.
Pai cum sa scoti omul din casa si sa te apuci tu sa modernizezi zona este de a dreptul criminal.
Pentru dl. Damian si Constantinescu l-am suportat. Dar nu pentru mult timp.

paulaciub
Автор

Am prins acea perioada la inceputul adolescentei dar incă am in minte acele infinite cozi la alimente acel frig din locuință si acea penurie de curent! Sper ca niciodată copiii noștrii să nu treacă prin ce am trecut noi!

cornelace
Автор

Excelent!istorie traita....si pentru noi frigul (mai ales din scoli)a fost o adevarata trauma

adinag
Автор

La minutul 2:22:32 se afirma ca Securitatea era mai blanda in '89.
Fac parte din grupul de 4 elevi de-a X-a ai liceului Dimitrie Cantemir din Bucuresti, care in Octombrie '89 au fost arestati pentru imprastierea de materiale create impotriva oranduirii (manifeste) si tin sa afirm contrariul.: violenta la care au fost supusi niste copii de 15 ani la vremea aceea este inimaginabila. Nu doresc nimanui sa experimenteze frica de moarte asa cum am experimentat-o noi, copii fiind, atunci. Securitatea a fost oricum in 1989, mai putin pasnica si non violenta.

the.ibizan
Автор

Felicitări domnilor. Va admir și va urmăresc cu placere. Va doresc sărbători frumoase.

elisabetacapatina
Автор

Foarte frumos relateaza domnul Jicol! Incep sa il plac din ce in ce mai mult.

OSHOVasile
Автор

Și azi e tot la fel.SECURISTI manipulează si ne dau DOI securiști între care sa alegi...și tu încerci sa alegi rău cel mai mic, da tot cu un SECURIST te alegi la putere!

ojicaioan
Автор

Securitatea a manipulat si poporul si pe Ceausescu. Si inca manipuleaza....

Hagiu-yd
Автор

Multumiri domnilor, un subiect foarte interesant si inepuizabil.

mic
Автор

Un podcast bine documentat...
Lovitura de stat a fost în 1989...nici vorba de revoluție...

danielaalb
Автор

Foarte interesant.Am urmarit cu atentie.

monicatinca
Автор

Felicitări un podcast bine documentat, s-a pus mult suflet, respect Multe noutăți despre revoluție

victoravram
Автор

Eram student in Timisoara si am trecut in jurul orei 12 ziua pe langa biserica unde era Ps Laslo Tokes. Lumea inconjurase biserica pe strada laterala, se tineau de maini in liniste. Pe partea cealalta a trotuarului erau indivizi dubiosi probabil apartinand securitatii. Vreme de 30 minute nimeni nu vorbea si era liniste in zona. Apoi am plecat spre autogara. Seara au inceput revoltele.

EugenMelcescu
Автор

Apropo de spart cu picamerul, ca m-a bufnit rasul. Am lucrat in constructii in Casa Poporului in perioada 2007 - 2009, vreo 3 ani zi de zi. Am spart la S1 (subsol 1) beton mai gros de 1 m, adica ciment aruncat de baietii care au lucrat pe timpul lui Ceausescu iar in ciment era schela ingropata, am spart luni de zile ca sa o scot, si cand ma plictiseam tineam picamerul infipt in beton si accelerat doar ca sa se auda ca lucrez :)) . Cunosc Casa Poporului ca pe casa mea, in special la subsol ca acolo am lucrat cea mai mare perioada, dar si la etaje, ne punea de spargeam faianta veche, spargeam pereti de faceau modificari. Am mers cu roaba pe covoarele rosii zeci de km. Era apa de 15 cm pe tunelurile de la subsol, mai ales pe tunelul care duce inspre Piata Constitutiei, era plin cu apa din cap in cap. Chiar la intrare in tunel dinspre Piata constitutiei e un put de lift foarte adanc, aruncam bucati mari de beton si ascultam sa cada pe fund ca sa ne dam seama cat de adanc e, si ce credeti? Nu se auzea cand pica! Nu stiu cate nivele sunt in jos, dar din cate imi amintesc am coborat pana la nivelul 4 si de acolo nu ne-au dat voie sa continuam, dar sigur mai erau. La subsol printre conductele de apa era horror, apa peste tot, odata ne-am aventurat printre conducte si ziduri ca ne-am ratacit. Tot la subsol intr-un loc retras erau niste baieti care construiau o motocicleta imensa, insa n-am inteles scopul. Sunt buncare la S1 cu usi blindate de abia le poti deschide de grele ce sunt, sute de kg bucata. Eram tineri si ne-am plimbat prin tot Parlamentul, chiar daca era interzis. Mizerie de nedescris la subsol, dar cel mai grav majoritatea conductelor de apa ruginite si scurgeri peste tot.

mariuscristinel