Λιγότερο από 0.3% η νόσηση στα Πανεπιστήμια από COVID19 Διευκρινίσεις για τους συντελεστές βαρύτητας

preview_player
Показать описание
#ertnews #AngelosSyrigos
Στο 0,3 % η νόσηση από τον Covid19 στα πανεπιστήμια 🏫
Αυτό οφείλεται στον πολύ υψηλό αριθμό εμβολιασμένων που φτάνει στο 78%. Επίσης, με ένα 5,5% που έχει νοσήσει φτάνουμε στο 84%, άρα οι φοιτητές δεν κινδυνεύουν άμεσα να νοσήσουν. Η πανδημία στα πανεπιστήμια είναι εξαιρετικά χαμηλή σε σχέση με την κοινωνία.
📌Ελάχιστη βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ)
Είναι το σύστημα εκείνο βάσει του οποίου για να μπορέσει κάποιος να περάσει στα πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει να έχει μία ελάχιστη βάση, που βγαίνει από το μέσο όρο των μαθημάτων που έχουν δώσει οι φοιτητές στο συγκεκριμένο πεδίο την συγκεκριμένη χρονιά. Ή θα συζητάμε το Σεπτέμβριο πως θα περνούν φοιτητές με βαθμό κάτω από το 12 ή τρία, ή θα συζητάμε ότι έχουμε κενές θέσεις. Πρέπει όμως να ξέρουμε ότι το πανεπιστήμιο είναι άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης, δεν είναι η τετάρτη λυκείου, οπότε χρειάζεται να έχεις κάποια ακαδημαϊκά προαπαιτούμενα που να σε βοηθήσουν να τελειώσεις το πανεπιστήμιο. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στο σύστημα να ανασάνει και να δούμε πως θα λειτουργήσει και του χρόνου και τι προβλήματα θα δημιουργηθούν.
Ως προς τους συντελεστές βαρύτητας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα. Ο ένας πολλαπλασιάζεται με 1,3 και ο άλλος με 0,7. Δίνεται η δυνατότητα στα πανεπιστήμια να κρίνουν εκείνα ποιον συντελεστή βαρύτητας θεωρούν πιο σημαντικό. Π.χ το μάθημα της Φυσικής στο σχολείο θα έχει μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας από ό,τι ένα άλλο μάθημα. Όσον αφορά για την σχολή της Φυσικής στο πανεπιστήμιο, με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στα πανεπιστημιακά τμήματα να έχουν φοιτητές οι οποίοι είναι πιο κοντά σε αυτό το οποίο διδάσκουν.
📌Τα κενά στα πανεπιστήμια
Κενά θα υπάρξουν διότι έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός των υποψηφίων φοιτητών. Είχαμε 150 χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές το 2000 και φέτος είχαμε υποψηφίους 105.000. Αυτό οφείλεται στην υπογεννητικότητα και την μετανάστευση. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον ίδιο αριθμό θέσεων περίπου 77.500, όπως και το 2000. Όταν η δεξαμενή από την οποία μπαίνουν φοιτητές περιορίζεται τόσο πολύ, είναι φυσιολογικό να έχουμε τμήματα που θα έχουν λιγότερους φοιτητές, αν θέλεις να έχεις επίπεδο ακαδημαϊκό υψηλό.
Рекомендации по теме