Otomotiv Dünyasında Bir Devrim: Bu Çılgın Yeni Motor Tüm Otomobil Endüstrisini Sarsacak!

preview_player
Показать описание
İleri teknoloji dünyasında tek zamanlı motor olarak bilinen dikkat çekici ve benzersiz bir motor var. Bu olağanüstü tasarım, çeşitli motor türlerindeki gelişmeleri bir araya getirerek otomotiv endüstrisinde potansiyel olarak devrim yaratabilecek son derece umut verici bir inovasyon. Onu gerçekten olağanüstü kılan ise sadece çığır açan tasarımı değil, aynı zamanda sadece 35 kilogram ağırlığındayken 500 santimetre küp hacimden 120 beygir gücü üreten etkileyici performansı. İnovasyon motorunun kısaltması olan Innengine adı verilen bu motor İspanya'nın Granada kentinde üretildi ve şimdiden bir Mazda MX-5'te üretim, montaj ve test aşamalarından geçti. Bu videoda ise tek zamanlı motorun iç işleyişini inceleyeceğiz. Nasıl çalıştığına dair kapsamlı bir açıklama sunacak, avantaj ve dezavantajlarını inceleyecek ve geleceği şekillendirme potansiyelini birlikte keşfedeceğiz.

#araba #motor #elektrikliaraç

► Videoyu beğendiyseniz abone ol tuşuna basabilirsiniz, destekleriniz için teşekkürler...

► Bunlar KAÇMAZ! bilmek isteyeceğiniz her konu hakkında videolar yapan bir kanaldır. Gizemli, ilgi çekici, şaşırtıcı, hayat kolaylaştırıcı, dünyanın en'leri gibi pek çok kategoriden videoları bulur ve onları Youtube kanalına yükler :)

Takip edebileceğiniz hesaplarımız:

----------------

0:00 Bunlar Kaçmaz :)
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Yıllar önce 1989 ' du sanırım bir torpedo'nun (torpil) nasıl tahrik edildiğini açıklayan, su altında 60-80 knot sürate çıkmasını sağlayan pnömatik düzeneğin şemasını gördüğümde şimşekler çaktı kafamda ve aynı sistemi ( karşılıklı değil, tek yönlü pistonlarla ) ben de tasarladım kafamda. Ertesi gün üşenmedim resimler ve şemalar da oluşturdum. Ankara da Gazi üniversitesi Teknik eğitim fakültesi motor bölümünde birkaç hocaya anlattım. --Avrupalı yapmamışsa olmaz. Deyip gerisin geriye gönderdiler beni.

ismailkaya
Автор

Bu motor tek zamanlı bir motor degil aksine 2 zamanli motor pistonlar ileride olduğu zaman patlama ve yanma zamani pistonlar geriye gittiği zaman eksoz yani defetme zamani gerçekleşiyor bu motorda silindir kapağı piyano mili kadehler siboplar yok bütün yük pistonlarin üzerinde buda çok fazla yorgunluğa neden olur motor ne kadar zorlanırsa iceride yorgunluk yani aşınma sürtünme fazlasıyla olacak krank milinin yerini döner yassı bilyeler almış bunlar sürtüne sürtüne aşınacak ve motorun içinde daha metal artığı olusacak normal 4 zamanli motorlardan daha kısa sürede ariza yapması çok olasi sogutma olayına gelmedim bile

yalcinsuvari
Автор

Sogutma?
Verimlilik?
Yakit Harcamasi?
Ömrü?
Standart bir Motor'un yerini alsa, ne gibi avantaj ve dezavantajlari olur?
Bunlar calisma prensibi ile birlikte degerlendirilebilse, daha iyi olmaz mi?

cihatomay
Автор

Bu motor teknolojisi devrim falan değil bilinen bir teknoloji, Opposed piston engine başlığı altında aratırsanız bu motor teknolojisi hakkında bilgi bulabilirsiniz, bu motorlar video da belirtildiği gibi yağ yakmama değil tam tersine çok yağ yakmakta ve emisyon değerleri yüksek olan motorlar dır.

abdullahbirolsanver
Автор

Çok güzel bir çalışma geleceğin motoru bence, İnsanlar tamircilerden kurtaraçaktır.

zekeriyaeren
Автор

Bu motorlarda en büyük sorun yağlama problemidir...ikinci sorunu buji ortadan değil yandan ateşleme yapıyor bu durum yakıtın patlaması sırasında pistonlarda şamarlamaya yol açar şamarlama da piston eteklerinde ve ters yönde olmak üzere sekman bölgesinde aşırı aşınmaya yol açar vankel. motorlarında olduğu gibi kısa ömürlü olurlar boşuna emekler bu motor tutmayacaktır.

hayati-zcqe
Автор

35 kg ; 8 piston 500 cm3 lük içden yanmalı tek zmanlı bir motor.... peki maks. kaç devir çevirebiliyor.... 120 hp güç verdiğine göre tork değeri özgül yakıt sarfiyatı nedir..? video ya göre motor gövde blok da su kanalı yok gibi ..? motor ısındığında soğutma nasıl oluyor...?

leicaguzel
Автор

yeni fikirler yeni bakış açıları güzel verimli bir yapıya haiz ise süper

ssaytek
Автор

Çok güzel mükemmel bir makina arıza ihtimali çok düşük prça sayısı çok azalmış yapanları tebrik ederim

hayrettinbey
Автор

BU MOTOR HİDROJEN YAKITI İÇİN ÇOK ÇOK UYGUN BİR MOTOR VE “BACK FİRE” Problemi bu motorda olmadığından çok verimli ve hidrojen yakıtına çok uygun!!!

Kartal
Автор

Yenilik, araştırma, geliştirme daima faydalı ve ufuk açıcı olmuştır.

abuzerkadayf
Автор

Bence umut vadeden bir gelişme. eğer pratikte problemler yaşanmazsa olacakları şimdiden hayal edebiliyorum; tork olarak yetersiz kalır demişler evet 245nm ile BG/TORK oranı diğer motorlara göre biraz az ama bence hibrit olarak kullanılabilir ve torka ihtiyaç olduğunda ve hatta şehir içi sürüşlerde elektrik motorları takviye olarak devreye sokularak ihtiyaç duyulan performans kolayca sağlanabilir. zaten motor çok hafif ve kompakt bir motor olduğu için ilave elektrik motoru (ki 22.5kg 200 bilmem kaç beygir elektrik motoru da yapılmıştı sanırım) motor, dinamo ve hibrid kullanım gereği kadar batarya eklemek çok bir ağırlık farkı yaratmaz. bunlar olmadan bile zaten bu motorla oldukça hafiflemiş olan araç tork kaybını öyle aman aman hissettirmez diye düşünüyorum.

LonelyGrayWolf
Автор

daha önce bu modele benzer 6 silindirli iki zamanlı motorlar champion greyderlerde kullanıldı devir sayısı çok tüksek dizel olarak imal edildi yüksen devir farkından güç kazanımı vardı karşırlı piston değil iki zamanlı motorsikler motorlar gibi emme yerine hava pompalamak için boliver denen tüksek devirli hava emiciler vardı

baturalpcansoy
Автор

Motorun önünde konulacak bir elektrik motoruyla da daha verimli çok güzel bir hibrit motor olur bence

ozkanaydn
Автор

Harika Hafif Olması Dahi Artı Hız ve Çekiş Sağlar

muzaffertemiz
Автор

karşılıklı piston sistemi yeni değil daha önce özellikle tanklarda ve iş makinelerinde kullanılan yüksek beygir gücü ve tork üreten iki zamanlı dizel makinalarda kullanılıyor. motorun rotatif sistemide araç klima kompresörlerinden alınma hatta aslinda bir araç klima kompresörüne enjektör ve buji entegresi ile oluşmuş bir makine yağlama sistemide zanedersem 2 zamanlılardaki gibi yağlı benzinle oluyor yağlama kanalları ve silindir yağlamasını göremedim silindirde yok çünkü. eğer bu motor 2 zamanlıysa zaten egzost emisyonu tüm modern motorların üzerinde çıkacaktır. sonuçta aslında 2 zamanlı makinaları seven biri olarak hoşuma gitti ancak teknoloji olarak günümüz emisyon değerlerinin üzerinde kalacak bir motor ısınma sorunları ve yatak sorunları yaşıyabilir.

emircetiner
Автор

Bu motor henüz başta söyledikleri gibi ilerde yaygınlaşacak deniyor, henüz prototip aşamasında. Daha şimdiden tutmaz olmaz diyenlere hayret ediyorum. Bu tip yenilikler için milyon dolarlık araştırmalar yapılıyor belki yüzlerce mühendis çalışıyor. Her yenilikte olduğu gibi mutlaka eksiklikler olacaktır ama insan aklı bununda üstesinden gelecektir.

rfatozkara
Автор

Boxer motorun şeklinin değiştirilmiş hali. Çok düzgün görünüyor iyi tasarlanmış. Ama yeni birşey icat edilmiş değil. Krank mili yerine dalgalı bir krank kasnağı yapılmış. Ama en nihayetinde içten yanmalı 4 silindirli bir motor..

atillaemrearslan
Автор

Güzel proje inşallah işleyişini arabalarda görürüz.

oguzhanyuksel
Автор

Güzel teknoloji, triger kayışı yok süpap yok krank yok.

ilkekorkmaz