GECE YEME ATAKLARI | GİZLİ KİLO ALDIRAN NEDENLER - Dr. Ayça Kaya Cevaplıyor - YENİ SEZON

preview_player
Показать описание
Yepyeni Youtube videomuz ile yeniden sizlerleyiz! Bu videomuz çok önemli!

Doktorcum bana gündüz hiçbir şey yeme de diyor. Ben gündüz hiçbir şey yemem. Fakat gece kendimi tutamıyorum diyor. Sizde gece yemeden duramıyorum diyenlerden misiniz?

Gece yeme atakları nasıl kesilir? Gece yemeden duramıyor musunuz? O halde mutlaka ama mutlaka bu videomuzu izleyin.

Gece yemeyi durdurmak için neler yapabilirsiniz?
1. Sebebi belirleyin
Gece yeme, gündüz aşırı derece kısıtlanmış bir yiyecek alımının sonucu olabilir. Gündüz yeterli beslenilmediği için gece şiddetli açlık ortaya çıkar. Ayrıca alışkanlık veya sıkıntı/stresten de kaynaklanabilir.

İnsanlar hayal kırıklığı, öfke, hüzün gibi duygu durumlarını engellemek için yemeyi kullanır ve genelde aç olmasalar bile yerler. Aşırı yiyiciler bir oturuşta çok fazla yemek yeme eğilimindedirler ve yerken kendilerini kaybederler. Öte yandan gece beslenen kişiler günlük kalorinin yaklaşık % 25’ini gece aldıkları için gece boyunca uyanma eğilimindedirler. Her iki koşul da obezite, depresyon ve uyku sorunlarıyla ilişkilendirilmiştir. Sebebi belirlemek sorunu çözmeye yardımcı olacaktır.

2. Tetikleyicilerinizi tanıyın
Aşırı yemenizin genel nedenini belirlemenin yanı sıra yemenizi başlatan etkinliği belirlemeyi yararlı bulabilirsiniz. İnsanlar birçok sebepten dolayı yemek yiyorlar. Eğer aç değilseniz ve yine de kendinizi yemek yerken buluyorsanız buna neyin yol açtığını düşünün. Genellikle açlık dışında bir ihtiyacı karşılamak için yiyecek kullandığınızı göreceksiniz.

Gece yemesinin nedenini tanımlamanın en iyi yolu yiyecek ve ruh hali günlüğü tutmaktır.

Yemek yeme ve egzersiz alışkanlıklarınızı duygularınızla birlikte izlemek herhangi bir olumsuz davranış döngüsünü kırmaya yardımcı olacaktır.

3. Rutin olmayı deneyin
Gece aşırı yiyorsanız gün boyunca yeme düzeninizi bir rutine sokmak faydalı olabilir. Böylece geceleri daha az aç kalırsınız.

Buna başlarken kaliteli bir uyku, gıda alımı ve kilo yönetimi konusunda çok önemlidir. Uyku eksikliği daha yüksek kalori alımı ve diyet kalitesizliği ile ilişkilendirilmiştir. Kronik uyku bozukluğu obezite ve buna bağlı hastalıklara yakalanma riskinizi artırabilir.

Yemek yemek ve uyumak için zamanlar koymak bu iki aktiviteyi ayırmanıza yardımcı olacaktır.

4. Yemek planı oluşturun
Yemeklerinizi planlayın ve sağlıklı atıştırmalıklar yiyin. Bu size daha az yemeniz için şans verir ve sağlıksız seçimleri azaltır.

Bir yemek planına sahip olmak ayrıca ne kadar yediğinizle ilgili endişeleri azaltabilir ve yiyecekleri gün içine yaymanıza yardımcı olur.

5. Stresi gidermek
Anksiyete ve stres insanların aç olmadıklarında yemelerinin en yaygın nedenlerinden ikisidir. Ancak duygusal açlıkları frenlemek için yiyecek kullanmak kötü bir fikirdir. Olumsuz duyguları bırakıp rahatlamak için başka bir yol bulun.

6. Gün boyunca düzenli beslenmek
‘’Normal’’ beslenme düzenine uygun olarak gün boyunca düzenli yemek yemek kan şekerinizin dengede kalmasına yardımcı olur. Şiddetli açlığın belirtileri olarak algılanan yorgunluk, huzursuzluk gibi belirtilerin azalmasını sağlar.

7. Her öğüne proteini dahil edin
Farklı yiyeceklerin iştah üzerine farklı etkileri olabilir. Açlıktan dolayı yiyorsanız her öğüne protein dahil ederek yemenizi kontrol altına alabilirsiniz. Bir çalışma sık sık proteinli beslenmenin yeme isteğini % 60 azalttığını ve gece beslenmesini yarı yarıya azalttığını buldu.

8. Evde abur-cubur tutmak yok
Geceleri abur-cubur yeme eğiliminiz yüksekse o yiyecekleri evden çıkarın. Evinizi zevk aldığınız sağlıklı yiyeceklerle doldurun. Düşük kalorili yiyecekler tercih edin. Sebzeler, yoğurt, süt ve peynir bu besinler arasında yer alabilir.

9. Kafayı dağıtın
Kafayı dağıtmak, kimine göre en sevdiği şeyleri, kimine göre de hiç yapmadığı şeyleri yapmaktır ve kafa dağıtmanın kişiden kişiye tercih edilebilecek bir çok yolu vardır. Eğer sıkıldığınız için yeme düşüncesiyle meşgul oluyorsanız, akşamları yapmaktan hoşlandığınız başka şeyler bulun. Yeni bir hobi bulmak veya akşam aktivitelerini planlamak gece yarısı aperatiflerini önlemeye yardımcı olabilir.

Gece yemesi gereksiz kalori alımı, obezite ve kötü sağlıkla ilişkilendirilmiştir. Geceleri yemek yeme alışkanlığından kurtulmak istiyorsanız yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Bugün gizli kilo aldıran nedenleri sizler için anlattık. Mutlaka izleyiniz.
Kanalımıza abone olmayı ve diğer videolarımızdan da haberdar olabilmek için zili açmayı unutmayın!

#zayıflama #ayçakaya #yenisezon #gece #kilo
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ben hep yarın çok güzel bir kahvaltı hazırlayacağım diye diye 10 kilo verdim. Canım doktorum, iyi ki varsınız.💐💐💐💐

fatmagokcenyayla
Автор

Teşekkür ederim ayça hocam iyiki varsınız sayenizde 1 buçuk yılda verdiğiniz bilgilerle tam 35 kilo verdim doğru beslenmeyi sizden öğrendim iyiki bu kanalı açtınız sağ olun var olun sonsuz teşekkürler ler emeğinize sağlık

gulbinsahin
Автор

7 yıldır gece yiyorum kurtulamadım bundan yatıyorum 10dk sonra miydim bayılıyor sabahlar kalkınca ben çok kötü oluyorum😢

AysunTonyali
Автор

Çok faydalı ve ilham verici bir video olmuş. Teşekkürler 🙏

mrPOLAT
Автор

Bende gece çok acıkıyorum gündüz yemek aramam problem gece bende konuşmanız çok güzel motive ve ikna etti beni 🙏❤Allahım islah et beni yarabbim 🙏🤲🕋🌹

Sivaszaralı
Автор

TEŞEKKÜRLER AYÇA HANIM❤
AZERBAYCANDAN SELAMLAR🙌

uaqata
Автор

Ayça hanım çok güzel ozetlediniz deniycem bende gece aç uyuyamıyorum yemeden duramıyorum inşallah başarabiliriz Allah razı olsun sizden 💞

fatmaolgun
Автор

Dün bunu denedim, akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemedim ama çok zorlandım. Tansiyonum da fazlasıyla düştü. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 🙏🌸

Cansu.
Автор

Hocam sizi çok çok seviyorum.Dört gözle videolarınızı bekliyorum.Bizler için çabanızı ayakta alkışlıyorum iyi ki varsınız❤️🤲

aygunilhan
Автор

Dört aydır kanun gibi dediklerimizi uyguladım 7 den sonra bir şey yemedim 7 kg verdim ama son 2-3 haftadır anlayamadım eski alışkanlığıma geri döndüm.Gece atıştırmadıkları bunun altında altda yatan psikolojik sıkıntılar var gibi geliyor bana .Sonbaharın gelmesiyle be hayatımdaki zor insanlarla mücadele, yoğunluk hepsi mevcut.Oysa gün boyu sağlıklı ölçülü yiyorum.Anlıyamadım ama böyle giderse tekrar alıcma diye korkuyorum iki kg geri aldım bile.Duygusal yeme ataklarından bıktım artık.

omarbidik
Автор

Merakla ve heyecanla bekliyorum canım hocam 🥰

ulkiyedemir
Автор

CANSINIZ ALLAH RAZI OLSUN. SAYGILAR DOKTORUMUZ GURURUMUZSUNUZ

havacinci
Автор

Çok teşekkür ederiz Ayça hocam sizin sözünüzü dinledim bir yılda 33kg verdim Rabbi min yardımı ve sizin çok değerli bilgilerinizle iyiki varsınız Rabbim ebeden razı olsun 🤲❤️🥰🌹

filizcakir
Автор

Ayça hocam ben sabah uyandığımda çok aç sabırsızlıkla kahvaltıyı hemen hazırlıyorum 06:00 da sofradayız çok özlüyorum sabah kahvaltısı nı verdiğin bilgiler için çok teşekkürler 💜💜💜

mervecelik
Автор

Hocam ne kadar tatlısın ya ağzın dan bal akıyor o kadar seviyorum ki seni kilolulara da hep tavsiye ediyorum ayça kaya ayça kaya diye canım benim ❤

fatmacevlik
Автор

Ya hocamm siz ne kadar tatlısınız iyiki varsınız 👍😘❤

fatmakurunc
Автор

Bilgiler doğru uygulaması zorlu
Malesef 8 den sonra veriyoruz coşkuyu
Ayça derki; yemeyin baklavayı sucuğu
Sanki bilmez karnımızın gurultusunu.
😊🥰💞

demetg.
Автор

İhtiyacım vardı buna iyiki çekmişiniz

baharyigit
Автор

Ayça hocam bizleri bilgilendiriyorsunuz çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun sizden severek takipteyiz 🤗🤗💫💫💙💙

semrasecgin
Автор

Aycam sen benim enerjimsin annem seni görünce bütün sıkıntılarını senin tatlı dilin güler yuzunle atıyorum sen benim herşeyimsin seni canımdan seviyorum Allah'ım sana ömürler versin yavrum

ugursdal