Damian şi Oprişan show! Actori romani a cǎror viața a bătut filmul!

preview_player
Показать описание
Ciobanu, Ilarion, „Am plătit pentru toate”;
Ciorca, Ioan, „Mari actori, pe scena eternității”;
Jianu, Flori, „Grădina baronului Bellu”;
Massoff, Ioan, „Teatrul românesc. Privire istorică;
Oprișan, Cătălin, „Dinică: Nu e o rușine să ceri! Rușine e să nu primești!”;
Oprișan, Cătălin, „Ilarion Ciobanu. Cel mai complex actor român odihnește în Marea Neagră”;
Paraschivescu, Constantin, „Histrion de cursă lungă”;
Pădureanu, Mia, „Un actor pentru eternitate – Gheorghe Dinică”;
Popescu, Laura, „Gheorghe Dinică – Cel mai iubit dintre derbedei”;
Râpeanu, Bujor, „Filmat în România”;
Silvestru, Valentin, „Carte despre Toma Caragiu”.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Comisarul Miclovan apare doar in doua filme : "Cu mainile curate" si "Ultimul cartus".Comisarul Moldovan este mai longeviv aparand in seria filmelor: "Un comisar acuza", "Revansa", "Duelul" si "Supravietuitorul" (dupa 1989).
Felicitari pentru podcast, a fost o reala placere !

cartim
Автор

Multumesc! Mi- e dor de ei, mi- e dor de tot ceea ce simțeam in sălile de teatru.Ce noroc am avut!!!! I- aș aplauda mii de ani! 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

mirelairinapetre
Автор

Am avut șansa, oportunitatea și onoarea să văd o mare, MARE, parte a filmelor cu actorii noști de aur la cinema.
O bibliotecară din orașul meu credea că sunt un geniu(citeam de la 3 biblioteci) m-a recomandat unui șef peste cinematografe (erau 3 sau 4 atunci într-un orășel industrial destul de mic) să mă lase viață!!😂😂😂😂😂

MihaiLazar-gdlt
Автор

Dacă prin absurd am fi fost cu toții americani, filmul "Actorul și sălbaticii" ar fi câștigat premiul Oscar, pentru scenariu și interpretare. Scriu asta pentru tinerii care ar putea citi acest comentariu: căutați filmele vechi românești, multe dintre ele sunt adevărate nestemate, nu aveți voie să nu știți, să nu fi văzut măcar de 2 ori "Actorul și sălbaticii" ! Magistral, bă !

romulusmilea
Автор

Să vă păzească Dumnezeu de toate relele ! Sunteți oameni utili și simpatici !
Noi basarabenii nu prea am cunoscut filmografia românească și oamenii de vază a României de dinaintea revoluției- voi umpleți golul din cultura și istoria nostra .
Un mulțumesc enorm pentru tot ce faceți !

xeniagogu
Автор

Orice pot rata dar pe dumneavoastră niciodată FELICITĂRI pentru tot și toate 🎉🎉🎉❤❤❤

ElenaMelinte-uddb
Автор

Nu ma intereseaza ca au colaborat sa nu cu securitatea. Eu am crescut cu acesti actori si sunt o mare ascultatoare de teatru radiofonic.

gmgabi
Автор

Cei mai tari in istorie nu mă satur sa vă ascult, cu atâta fluenta de vorbire pe înțelesul nostru a poporului, merite deosebite .

ionelbanica
Автор

Stefan Mihailescu -Braila , ce actor ! Ce trist destin...! George Constantin, Mircea Albulescu ...sufletul meu e indragostit de vocea lor ! ❤

nasoare
Автор

Mulțumim pentru inca un Podcast savuros ca de fiecare data ! Oprisene jos pălăria ! Despre Damian tot respectul ! Ma înclin !

Robert
Автор

Pot sa dau like de mai multe ori ? Ca va ascult nu doar odata, va ascult cu repetitie. Felicitari sincere

bicacraciun
Автор

Mi-am dorit întotdeauna sa ascult dezbateri, discuții și amintiri despre actorii noștri geniali. Toți acolo sus va asculta și ei și va salută!🙏🥰❤️

doinabutnaru
Автор

oameni buni, tineri de viitor, aveți istoria în suflet, la mai mare, sănătate.❤😊😊

AnaBarbieru-muyz
Автор

Mulțumim ptr emisiunile pe care le faceți!!!! Meritati premiul ptr cele mai de calitate podcasturi !!

Komarovsky
Автор

Pot da extemporal din ceea ce ziceti voi ! Singura comoara ramasa .Limba si cultura romana prin vocile actorilor de geniu !❤ Cinste lor si glorie eterna ❤

nasoare
Автор

Va ascult cu multa atenție, îmi umpleți sufletul de frumos ascultandu va .Continuați, ne bucurați mult cu atâtea lucruri frumoase despre marii noștri actori!

constantaistrate
Автор

👍👍👍 D-nul Damian. 👍👍👍 D-nul Oprișan. La cât mai multe povești de acest gen. 👍👍👍

emilmutu
Автор

Excepționali! Nu au fost doar "cei mai cunoscuți", au fost mari! Din pasiune!

drumetu
Автор

Vă admir și vă mulțumesc!!!sunteti Oameni cu valoare!!❤❤❤❤❤❤❤

IzabelaDascalu-kw
Автор

Foarte fain episod, sper să continue seria, s-a zgâriat doar suprafața in două ore juma'.
Nu sunt întru totul de acord că Ilarion Ciobanu a avut doar roluri de dur, pentru că cele două personaje pentru care este cel mai cunoscut, Traian Brand și Gherasim sunt foarte savuroase și furnizează cele mai multe scene comice, chiar și comisarul Roman are niște poate bune, mai ales în Ultimul Cartuș. Vorbind un pic de seria "comisarului". Miclovan și Moldovan sunt două personaje diferite, Miclovan ca ersonaj secundar in seria Comisarului Român (Cu Mâinile Curate și Ultimul Cartuș- după război) iar Moldovan că personaj principal in seria, sa zicem "cu legionarii". Ce e ciudat e că în Supraviețuitorul, comisarul e portretizat tânăr cum da foc la niste bani, scenă cu Miclovan din Cu Mâinile Curate, dar el moare la sfârșitul acelui film, iar tot în Supraviețuitorul apare Limbă, interpretat de Jean Constantin, care apărea în seria Comisarului Moldovan. Mă gândesc că Nicolaescu a făcut că Serrgio Leone unde folosea actori și personaje asemănătoare în între ele în filmele lui. Niciodată nu a fost menționat că personajele interpretare de Clint Eastwood in "trilogia dolarilor" sunt unul și același.
Dar despre Ilarion circula o anecdotă care mă făcea să râd cu lacrimi de fiecare dată; se zicea că în timpul filmărilor la Columna, la o masa de seara cu toată lumea din producție, și un pic mai băut, l-ar fi luat pe Richard Johnson de guler pentru că i se părea că se uită prea insistent la o actriță româncă, strigându-i " Ce cauți MĂ, în munții noștri??!!??" Nu știu dacă e adevărat sau nu, pare foarte plauzibil:))
Amza Pellea este fără îndoială cel mai mare actor român, secondat doar de Mircea Albulescu. In legătură cu Mihai Viteazu, poate lumea îl crede film de propagandă, ca multe alte filme ale lui Nicolaescu ( aici putem sa dezbatem la nesfârșit cat era directivă de la partid, cat era convingere personala in ideologia respectiva; cred că oamenii în acel sistem au încercat să facă ce e mai bun în contextul respectiv, mă gândesc ca poate chiar se dorea un fel de progres pe calea socialismului poate nu neapărat în versiunea distorsionată a ceaușismului- cele mai multe soparlițe erau cel mai adesea la adresa conducătorilor și a birocrației si incompetetei decât impotriva sistemul comunist propriu zis. Cred că el trebuie să vie vizualizat cu contextul anilor 60 in minte, cam toate țările făcea mari filme epice de factura national. Și nu vad pe nimeni că acuză filmele franțuzești sau germane de propagandă. Așa era filmul atunci, cu epopei istorice. Iar în privința adevărului istoric, nici Gladiatorul nu e tocmai un reper. Filmul Mihai Viteazu trebuie vizualizat ca un film artistic. Că trebuia să fie cu Charlton Heston, că trebuia să fie coproduc cu Columbia Pictures, nu mai contează, a făcut și Ceașcă un lucru bun când a zis sa fie o producție 100% românească, că sa aveam prestația magistrala a lui Amza. Nu cred nici o clipă că Sergiu a vrut să joace rolul principal. S-a făcut casting, inclusiv Ilarion Ciobanu că și domnitorul Mihai. Se vad pozele cum ați spus, pe pagina de FB a studiourilor de la Buftea.
Și nu-mi pare rău de dublajul lui Petruț, cu adevărat vocea reală a lui Amza nu ar fi fost potrivită.
Singurul lucru care mă rupe din filmul ăla e hlamida de leopard a lui Selim Paşa, care zici că a fost luată din bazar. Probabil de acolo a și luat-o, când au filmat la Istanbul.
De acord că cea mai buna prestație a lui Amza Pellea este Atunci i-am condamnat pe toți la moarte.
Însă pe mine nu m-am prins niciodată personajul Nea Mărin. Mi-a plăcut filmul, nu ești român dacă nu l-ai văzut. E ritual de trecere în rândurile poporului:)).
Daca Mihai Viteazu este cel mai out film, in opinia mea, din perioada comunistă, atunci Filantropica este cu siguranță cel mai bun film de după 89. Nu ai cuvinte acolo. Și Caranfil l-a făcut să fie universal, și pentru un public străin, și e profund de dureros in realitatea lui. E cel mai bun rol a lui Dinică. Fără doar și poate. Și Diaconu e ok, dar filmul e al lui. Cred că ar fi fost singurul actor român care ar fi dat lovitura la Hollywood. Legendar.
Cu Toma Caragiu, nu sunt mare fan, BD și Monstru sunt amuzante, la fel si sketchurile . Însă total de acord că era un Caracter. Cred că nu a dat tot, ar mai fi avut multe de spus.
Sper să continuați seria, și cu actrițe, cum ați menționat, sper și cu Mircea Albulescu (eu îl apreciez cel mai mult în teatrul radiofonic, alaturi de Ion Marinescu, Fory Eterle, Corrado Negreanu).
Mulțumesc că faceți aceste podcasturi. Numai bine

moto.roxtar
welcome to shbcf.ru