Hisseli Tapu Alırken Neye Dikkat Etmelisiniz? I Herkese Hukuk

preview_player
Показать описание
01:42 Medeni Kanunu 732. Madde - Paylı mülkiyette bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, diğer paydaşlar önalım hakkını kullanabilirler.

02:00 Medeni Kanunu 733. Madde - Önalım hakkından feragatin resmî şekilde yapılması ve tapu kütüğüne şerh verilmesi gerekir. Belirli bir satışta önalım hakkını kullanmaktan vazgeçme, yazılı şekle tâbidir ve satıştan önce veya sonra yapılabilir. Yapılan satış, alıcı veya satıcı tarafından diğer paydaşlara noter aracılığıyla bildirilir. Önalım hakkı, satışın hak sahibine bildirildiği tarihin üzerinden üç ay ve her hâlde satışın üzerinden iki yıl geçmekle düşer.

02:34 Medeni Kanun 734. Madde - Önalım hakkı sahibi, adına payın tesciline karar verilmeden önce, satış bedeli ile alıcıya düşen tapu giderlerini, hâkim tarafından belirlenen süre içinde hâkimin belirleyeceği yere nakden yatırmakla yükümlüdür.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Tane tane açıklayıcı anlatım. Tebrikler.

nuraya.
Автор

Değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederiz.Allah razı olsun..

erdincyildiz
Автор

Emeğinize sağlık, topluma faydalı bilgilendirici yayınlarınız için Allah razı olsun sizden

almanacar
Автор

Çok güzel tane tane anlatıyorsunuz teşekkürler bilgileriniz için

incidal
Автор

Ağam elel olsun ne kadar güzel anlatıyorsunuz

oktaykavak
Автор

400 binliraya alidigini 800 binliradan odesin vergisini bakin bakiyim alabiliyorlarmi

mehmetakifgorgun
Автор

Eline emeğine sağlık çok önemli bir bilgi

samet
Автор

Burda böyle anlatıyorsunuz ama herkes danışıklı dövüş yapıyor ev almaya çalıştım müteahhit evi 300 bin liraya satacağını ama tapu bedelini 150 bin olacağını Bankadan da 150 binden fazla kredi çıkmayacağını aksi tardirde evi vermeyeceğini söyledi. Müteahhit ne derse banka o krediyi çıkarıyor yani işin işinden çıkılmıyor

ulkiyeaydemir
Автор

babamin vefatından sonra davalı bir arsa vardi ve başkası lehine tapu verilmişti .bu asamada kardeslerime gelin kararı bozmak icin Ust mahkemeye gidelim kararı bozduralım dediğimde. biz mahkeme ile uğraşmak istemiyoruz boşver dediler . bende Ust mahkemeye gideceğimi söyledim .olurda davayı kazanirsam o arsada hiçbir haklarının olmadigini ve talep etmeyeceklerine dair yazılı imzalı Kagit aldim. davayı Ust mahkemede kazandım ama tapu babamin adına verildi. Boyle oluncada resmiyette kardeslerimin de hissesi var ve kardeslerim suan bizimde hakkimiz var diye iddia ediyorlar.aramizda imzaladigimiz Kagit noter onaylı degil .
1.Soru :kardeslerime dava acarsam kazana bilirmiyim?
2.soru :suan paraya cok sıkıştım şuanki hissemi başkasına satsam .kardeşlerime dava açma hakkım olur mu ?yoksa hissemi sattığım için dava açma hakkım ortadan kalkar mı ?

spiderpromotion
Автор

Avukat Bey iyi günler. Size bir sorum olacaktı. Ben yaklaşık 10 ay önce siyaset yüzünden göz altına aldım mahkemeye çıktım 5 yıl takip kararı verildi. Bu karar sicile işler mi?

liverpoolfcfan
Автор

Hocam selamlar.

2019 yılında ikinci el elektronik ticareti yapıyordum. Bir çok kişiye malını sorunsuz yolladım yada elden teslim ettim. Ürün gönderimi iptal olanlara parasını iade ettim. Ancak parasını iade edemediğim 2 kişi haklı olarak bana ulaşamadıkları için beni şikayet ettiler ve nihayetinde nitelikli dolandırıcılıktan sanık oldum.

İlk şikayetimde karşı tarafa ulaştım. Sebebini ve niyetimi de izah ederek karşı tarafın zararını karşıladım. Karşı taraf şikayetinden vazgeçtiğini söyledi ve bende çıktığım mahkemede beraat ettim.

Hemen o mahkemenin arkasından ikinci şikayeti işleme koydular ve onun davası açıldı. O şahsında aynı şekilde zararını karşıladım ve durumu izah ettim. O da "Şikayetten ferâgat dilekçesi" verip şikayetinden vazgeçti. Covid nedeni ile Şubat ayında ki mahkememe gitmedim ve mahkeme 10. Aya ertelendi.

Hocam şimdi diğer mahkemem yeni mahkemem de karara etki eder mi? Yada bu suçtan başka bir davada yargılama görmem etki eder mi? (Beraat olsa bile) Ve son sorum ben bu mahkemeye gitmezsem, karşı taraf şikayetten ferâgat ettiği için ve Covid dolayısıyla dava düşer mi, yoksa beni zorla o mahkemeye çıkarırlar mı?

Bu konu benim için çok önemli hocam. Cevap verirseniz mutlu olurum.

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

adnanylmaz
Автор

Merhaba günaydın Size nasıl ulaşacağız nasıl ulaşabiliriz

yasindogan
Автор

Üstad örneğin tüm ortaklar bir konutu satmaya karar verip tapuda alıcıya konutu sattıklarında herhangi bir sorun çıkar mı?

tanselsavi
Автор

Abi polisin ateşli silah kullanması ile ilgili video yapabilirsin♥️

Hasan-zqmw
Автор

Hocam bir şey sormak istiyorum yarın duruşmam var, benim kavga olayım vardı tehdit den ama uzlaştım o kişinin ailesi ile ailem imza attı onun da ailesi attı ama olayda benim arkadaşlarım da vardı. Ama onlar uzlaşmadı. Yarın hepimiz duruşmaya gitcez de para cezası mı alırım veya başka cezamı alırım. Ne kadar para cezası alırım cevap verirseniz sevinirim

Keremm
Автор

Müşteki Kamu davasına polis nezaretinde mahkemeye çağrıldığında mahkeme masrafı ortaya çıkar mı?

princekyungsoo
Автор

hisseli arsa ipotek yapilirmi ltf cevap bekliyorum

fadime
Автор

Bir zamanlar bir müteahhit ile tanıştım ve anlatıkları bu video ile bire bir aynı. Hatta fazlası var, müteahhit arsa bedelinin tamamını banka üzerinden yatırmış ve mahkemeye dekontu göstermiş. Fakat hakim sen devleti mi dolandırıyorsun deyip tapu üzerindeki değer den iadesine karar vermiş. 200 binlik arsa 50 bine geri verilmiş.

receptopaloglu
Автор

Merhaba bende 6 ay önce böyle bi yer aldim hissedarlardan biri bu gun bana dava açacağını soyledi aradan 6 ay geçti her hangi bi sey iddia edebilirimi acaba

ayzyapi
Автор

3 hissenin 2 hissesini alıp geriye kalan 1 hissenin sahibi satmıyorsa nasıl bir yol izlenir

onurgunduz