Το υπαρξιακό κενό και η αναζήτηση του νοήματος της ζωής.

preview_player
Показать описание
Θεραπευτικές και Συμβουλευτικές Συνεδρίες


Συνεδρίες με βιντεοκλήση ή τηλεφωνικά.

Πληροφορίες σχετικά με τις συνεδρίες στο link

Στο FB ακολουθήστε την σελίδα στην οποία γράφει καθημερινά:
 Για την Διεύθυνση Αθήνας μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στο link

--------------

Βιβλία του Νικήτα Καυκιού
1. Δεν Πειράζει: Γνώρισε και αγάπησε τον εαυτό σου και τους άλλους
εκδ. Αρμός Δεκέμβριος 2012
2. Ανεμογραφίες: Αυτογνωσία και Θείος Έρωτας
εκδ. Αρμός, Απρίλιος 2014
3. Ζήσε στ’ αλήθεια: Kράτα ζωντανή την καρδιά σου στην αγάπη
εκδ. Αρμός, Απρίλιος 2017
4. ფილტრით და უფილტროდ: ფიქრები ღმერთსა და ადამიანზე 2020
“Συλλογισμοί περί Θεού και ανθρώπου”
Μετάφραση στα Γεωργιανά ενός τόμου ο οποίος περιλαμβάνει δυο βιβλία:
A’ Tου π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου: "Ζωή δίχως συνταγές: Σκέψεις χωρίς δίκτυ ασφάλειας”
B’ Του Νικήτα Καυκιού: Ζήσε στ’ αλήθεια: Κράτα ζωντανή την καρδιά σου στην Αγάπη.
Εκδοτικός οίκος Πατριαρχείου της Γεωργίας Alilo.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Κ Νικήτα ειναι αξιοθαύμαστη η απλότητα και λεπτότητα που έχετε στο να εξηγείτε δυσκολα και βαθιά βιωματα που έχουμε οι άνθρωποι. Τα κάνετε τοσο ξεκαθαρα! Ευχαριστούμε πολύ για τα βίντεο σας!

rafaella.psychotherapy
Автор

Να γεμίζεις την ζωή σου με νόημα !! Σας ευχαριστώ πολύ!!

sofiahatzoglou
Автор

Δυστυχώς ομως φαίνεται διοτι το πρόσωπο μας ειναι καθρέφτης...Το καλύτερο ειναι τα ταξιδια και ο μαναχισμος !!! Ταξίδια φυση και η ηπαρξη μας

Ιωάννα-ζθ
Автор

Όλοι βιώνουμε αυτό το κενό; Ή είναι απόρροια προσωπικών εμπειριών;

dimidora
Автор

(1) Από Θεσσαλονίκη. Πολύ καλό και νόημα! Παρατηρώ, ότι αρκετά βίντεό σου τα εγγράφεις, ενόσω οδηγείς το αυτοκίνητό σου. Πώς μπορείς να κάμνεις, ταυτόχρονα, αυτές τις δύο πράξεις;
(2) Έχω διαφωνία σε κάτι από όσα είπες στο παρόν βίντεο. Συμπεριέλαβες την παρακολούθηση κωμωδιών στις μη ωφέλιμες δραστηριότητες-απόπειρες να γεμίσουμε το εσωτερικό μας κενό. Το χιούμορ και οι κωμωδίες μάς δίνουν κάποια χαρά στην ζωή.
(3) Φρονώ, με βεβαιότητα, ότι ένας από τούς τρόπους που οδηγούν στην επίλυση κάποιου - διαφορετικού κάθε φορά - προβλήματος είναι το να παύεις να ασχολείσαι με την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα και να ασχοληθείς με κάτι άλλο, άσχετο με το πρόβλημα, που είναι δραστηριότητα σε άλλο επίπεδο. Ο υποσυνείδητος νους μας εκλαμβάνει αυτή την παύση ενασχόλησης με το πρόβλημα, σαν νικηφόρα/ηρωϊκή πράξη. Επίσης, ενόσω ασχολούμαστε με την άλλη δραστηριότητα, ο υποσυνείδητος νους μας οργανώνει ή δρομολογεί τις λύσεις στο πρόβλημα που προσωρινά εγκαταλείψαμε. Επιπλέον, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: λύση μάς έρχεται ενόσω ασχολούμαστε με άλλες δραστηριότητες, άσχετες με το πρόβλημα που αφήσαμε άλυτο πίσω μας.
(4) Καθώς φιλοσοφώ, ερασιτεχνικά, αλλά βαθειά, επεδίωξα να δώσω και κάποια εξήγηση που να ικανοποιεί τον δικό μου νού και τον δικό μου τρόπο σκέψης. Και σκέφθηκα αυτήν: ο άνθρωπος ή θα δρα προς το περιβάλλον ή κάποιο στόχο ή θα δράται από το περιβάλλον ή τον στόχο. Έτσι, ενόσω ασχολείσαι με αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα, βρίσκεσαι σε κατάσταση δράσης και, αντιθέτως, το πρόβλημα βρίσκεται σε παθητική κατάσταση, δηλαδή δράται. Αντιθέτως, ενόσω βρίσκεσαι σε παθητική/αδρανή κατάσταση – πάντοτε σε σχέση με το πρόβλημα – το πρόβλημα έχει την ευκαιρία να εισέλθει σε κατάσταση δράσης και να επιδράσει επάνω σου, με την μορφή λύσης. Αυτό γίνεται ενόσω δεν ασχολείσαι με το πρόβλημα. Δεν γνωρίζω τί γνώμη έχετε εσείς οι ψυχλόγοι για την εξήγηση που έγραψα εδώ, αλλά εμένα με ικανοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
(5) Είμαι και εγώ χριστιανός, αλλά αδογμάτιστος, ή διαδογματικός ή ανήκων στο “δόγμα τής Αντιόχειας” – δικός μου ο όρος.
(6) Έχεις την εκτίμησή μου.

ΜηνάςΑβραμίδης
Автор

πηγαινε φιλε σε ψυχιατρο δεν πας καλα

μαυροςΡωμανωφ