Κονσερβοποίηση - Πατάτες

preview_player
Показать описание
Σε αυτό το βίντεο δείχνω πώς κονσερβοποιούμε πατάτες. Πόσες φορές τυχαίνει να χαλάνε και να μην προλαβαίνουμε να τις καταναλώσουμε. Μια καλή λύση είναι να τις κονσερβοποιήσουμε.
Οι πατάτες θα είναι βρασμένες οπότε και μπορούμε πολύ εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε πουρέ, πατατοσαλάτα η ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε.

Να τονίσω για όσους δεν έχουν δει άλλα βίντεό μου ότι χρειάζεται ειδική χύτρα για να κάνουμε κονσερβοποίηση και όχι οποιαδήποτε απλή χύτρα. Η χύτρα που χρησιμοποιώ λέγεται presto pressure canner 23 quart ( 21 λίτρων ).Μπορείτε να την βρείτε στο ebay.

Η μόνη ασφαλή μέθοδος για κονσερβοποίηση στο σπίτι είναι με την διαδικασία και την κατάλληλη χύτρα που δείχνω στο βίντεο και αυτό διότι αυτή η χύτρα έχει ειδικό όργανο που μετράει την πίεση και οι απλές χυτρες δεν φτάνουν αυτές τις πιέσεις που θέλουμε ούτε την κατάλληλη θερμοκρασία. Για περισσότερες πληροφορίες θα προσθέσω ένα λινκ από κάτω.

Λίγα λόγια για την κονσερβοποίηση...

Η Κονσερβοποίηση είναι μια μέθοδος Άποστείρωσης΄ της τροφής που βρίσκεται μέσα στο βάζο. Δηλαδή με την Υψηλή Θερμοκρασία η οποία ξεπερνά τους 100 βαθμούς, συγκεκριμένα φτάνει έως 121 βαθμούς Κελσίου με την χύτρα όλοι οι παθογόνοι οργανισμοί βακτήρια μύκητες και ζύμες καταστρέφονται και έτσι το προιόν παραμένει σε αεροστεγές περιβάλλον χωρίς την παρουσία όλων αυτών των μικροοργανισμών. Σε ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης όπως έλλειψη υγρασίας και φωτός μπορεί να διατηρηθεί για αρκετά χρόνια. Αποθηκεύουμε τα τρόφιμα χωρίς να χρειάζεται χρήση ρεύματος όπως το ψυγείο η κατάψυξη, είναι έτοιμα πρός χρήση δηλαδή βρασμένα απλά τα ζεσταίνουμε και τρώμε. Γλιτώνουμε αποθηκευτικό χώρο απο κατάψυξη και μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην αποθήκη μας σε ντουλάπια η ακόμα και στις ντουλάπες των ρούχων. Μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου: καταστρέφεται η βιταμίνη C και επείδη τα βάζα είναι γυάλινα είναι ευπαθή και θέλουν προσοχή στη μεταχείριση. Παρόλα αυτά οι υπόλοιπες βιταμίνες δεν καταστρέφονται παραμένουν στα τρόφιμα όπως και τα θρεπτικά συστατικά.

Ps: Τα βάζα δεν χρειάζονται αποστείρωση θα το αναλάβει η χύτρα αυτό. Εννοείται πως βάζα και καπάκια είναι πλυμένα - καθαρά.

Εδώ σας δίνω το λίνκ να διαβάσετε, είναι οι οδηγίες που δίνονται για τις αρχές τις κονσερβοποίησης από το αμερικανικό υπουργείο γεωργίας.

και εδώ το site για όλες τις πληροφορίες χρόνους συνταγές κλπ.

Να κάνετε σωστή χρήση της χύτρας όπως αυτή δίνεται από το κατασκευαστή και να ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες κονσερβοποίησης από το USDA και η κονσερβοποίηση θα είναι παιχνιδάκι.

Καλή κονσερβοποίηση ! :)
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Σήμερα είδα επάνω που γράψατε για τη χύτρα την ψάχνω πάρα πολλους μήνες ευχαριστώ .θα προσπαθήσω να την αγοράσω και μετά θα επικοινωνήσω μαζί σας να ενημερωθώ.θαθελα να ξέρω πόσο κάνει.και παλιευχαριστω θερμά.

xrysakontadaki
Автор

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σου. Εγω ειμαι κατω απο 300μ θα το βαλω στα 11psi με 10 ή 15 βαριδια στα 40 λεπτα? τα βαριδια πως τα υπολογιζω?

pansec
Автор

Καταπληκτικο καναλι
Η μητερα μου κανει τετοια
βαζα, κομποστες, τουρσια, σαλτσες, αμπελοφυλλα και πολλα αλλα εχεις ενα Νεο φιλο, σε περιμενω και στο δικο μου καναλι
Καλη συνεχεια

steveolachannel
Автор

Χωρίς χυτρα, σε ματι κουζίνας δεν γίνεται δουλειά;;

ΑλέξανδροςΣουλαμίδης