İçim Daralıyor, Kalbim Sıkışıyor , Çatlıyorum ( MANEVİ KÖRLÜK ) - Onur Kaplan

preview_player
Показать описание
İçim Daralıyor, Kalbim Sıkışıyor , Çatlıyorum ( MANEVİ KÖRLÜK ) - Onur Kaplan

✅Aklınıza takılan sorular için bize ulaşabileceğiniz Telefon numaraları;

📱0 506 598 01 34
📱0 539 707 44 74

📽Sizin De Seveceğiniz Diğer Videolarımız 🔻

📽En Çok İzlenen Video Serilerimiz🔻

📺 Kanalımızın daha fazla insana ulaşabilmesi için takip etmeyi unutmayın.
Sebep olan yapan gibidir. (Hadis-i Şerif)
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Allahım son nefesimize kadar imanla yaşamayı ve imanla ölmeyi nasip et

fatmaaslan
Автор

Hz. Ali r.a. rivayet edildiğine göre Resûlullah S.a.v.ona ve Fâtıma r.a.: “Yatağınıza girdiğiniz zaman –veya istirahate çekildiğiniz zaman, 33 defa sübhânallah, 33 defa da elhamdülillâh, 34 defa Allahu ekber deyiniz.” buyurmuştur.(Buhârî, Farzu’l–humüs 6, Fezâilü ashâbi’n–nebî 9; Müslim, Zikir 80.)

Ben şahsen, ne zaman geç yatınca, bu Zikri yapıyorum, uykudan dinç, yorgun olmayarak uyanıyorum, sanki tüm gece istirahat etmişim ve sabah namazımı kolaylıkla kılıyorum.Sabahleyin özel, mühim olan işlerim oluncada, bu duayı yapınca, derhal dinlenmiş olarak Rabbim uyandırıyor.Önemli olan, duayı yapınca kimse ile konuşmayarak uyuyumak, yani son kelam bu dua olması lazım!!Sende dene kardeşim, hemde Resulullah S.a.v. büyük bir Sünnetidir. Sanada tavsiyem bu duayı tanıdıklarınada, dostlarınada anlatman ve onlarada yapmasına vesile olmandır.

Hadisleri Nasıl Anlamalıyız?
Bu hadîs-i şerîfin söylenmesine sebep olan pek hoş bir olay (sebeb-i vürûd) vardır. Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem’in sevgili kızı Hz. Fâtıma kendi işini kendisi görürdü. Bundan hiç şikâyet etmezdi. Fakat el değirmeninde un öğütmek ona zor geliyordu. Hz. Ali de kuyudan su çekmekten yoruluyordu. Zaman zaman Medine’ye harp esirlerinin geldiğini, Peygamber Aleyhisselâm’ın da bunları bazı ihtiyaç sahiplerine hizmetçi olarak verdiğini görünce bir yardımcı da kendileri için istemeye karar verdiler. Bir gün Medine’ye yeni bir esirin geldiğini haber alan Hz. Fâtıma kalkıp babasının yanına gitti. Fakat onu evde bulamadı. Ziyaret maksadını Hz Âişe’ye anlatarak babası eve gelince ona dileğini açmasını rica etti. O gün Resûl-i Ekrem Efendimiz eve biraz geç geldi. Kızının isteğini öğrenince, vaktin geç olduğuna bakmadan kalkıp onun evine gitti. Hz. Ali ile Hz. Fâtıma henüz istirahate çekilmişlerdi ki, Peygamber Aleyhisselâm’ın içeri girmek için izin isteyen sesini duyunca hemen buyur ettiler. Resûlullah Efendimiz onların yataktan kalkmalarına bile izin vermeden aralarına gelip oturdu. Doğrudan meseleye girerek o gün gelen esiri kendilerine veremeyeceğini, onun parasıyla Mescid-i Nebevî’de yatıp kalkan fakir müslümanların ihtiyaçlarını temin edeceğini söyledi. Sonra da onlara hadisimizdeki duayı tavsiye buyurdu ve bu duayı okumanın onlar için bir hizmetçiden daha hayırlı olacağını belirtti. Böylece dünya sıkıntılarının gelip geçici, âhiret hazırlığı yapmanın daha önemli olduğuna işaret buyurdu.

Hz. Ali o günden sonra bu zikri hiç ihmâl etmediğini söylerdi. Bunu duyan biri, Hz. Ali’ye, hayatındaki en önemli olaylardan biri olan Sıffîn Savaşı’nı hatırlatarak:

- Sıffîn gecesinde de mi okudun? diye sordu. Hz. Ali:

- Evet, Sıffîn gecesinde de okudum, diye cevap verdi (Müslim, Zikr 80).

İşte ashâb-ı kirâm böyleydi. Resûlullah Efendimiz’in kendilerine bu yöndeki tavsiyelerini bir ganimet kabul ederlerdi. Hayatlarını dua ve zikirlerle mânalandırmaya çalışırlardı.

aykutguncel
Автор

Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli "

"Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle."

merveyada
Автор

'(EY MÜMİNLER !)Yoksa siz, sizden önce gelip geçenlerin başına gelenlerin benzeri sizin de başınıza gelmeden cennet'e gireceğinizi mi sandınız?! Onlara yoksulluk ve sıkıntı öylesine dokunmuş ve öyle sarsılmışlardı ki nihâyet peygamber ve beraberindeki müminler, 'Allah'ın yardımı ne zaman gelecek?' demişlerdi. İyi bilin ki, Allah'ın yardımı yakındır.' (Bakara, 2/214)

'İnsan yalnız ‘iman ettik' demekle, hiç imtihân edilmeden bırakacaklarını mı sandılar? Ant olsun ki biz, onlardan öncekileri imtihan ettik. Elbette Allah (imtihan ederek), doğru söyleyenleri de bilir, yalancıları da bilir.' (Ankebut, 29/2-3)

Hz. Peygamber Aleyhisselam şöyle buyurdu: “Sizden önceki ümmetler içinde öyle kimseler vardı ki, demir tarakla derileri, etleri soyulup kazınırdı, testere ile tepesinden ikiye bölünürdü de yine bu işkenceler onları dininden geri çevirmezdi. Allah Teala elbette bu işi (İslamiyet’i) tamamlayacaktır. Öyle ki, hayvanına binip, San’a’dan Hadramut’a kadar tek başına giden bir kimse, Allah’tan başkasından korkmayacak, koyunları hakkında da kurt saldırmasından başka bir endişe duymayacaktır. Fakat siz acele ediyorsunuz.”(Buhari, Sahih, 4: 238-239)

Seyyid Kutup'un da dediği gibi:" Bizim yolumuz dikenlidir. Ayağını seven gelmesin."

aykutguncel
Автор

EN cimri, aciz, hırsız, hayırlı, akıllı. İnsanlar kimlerdir.

Hz Ali r.a. rivayet edildiğine göre Resûlullah S.a.v. şöyle buyurdu:
“Cimri, yanında adım anıldığı halde bana salâtü selâm getirmeyen kimsedir.” (Tirmizî, Daavât, 101. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, I, 201)

Ebû Hüreyre r.a.rivayet ediyor. Peygamber Efendimiz S.a.v. şöyle buyurmuşlardır:
İnsanların en cimrisi selâm vermede cimri davranan, insanların en âcizi de duâ etmekte acizlik gösterendir.
(Camiüssağir-2157)

Resulullah S.a.v. buyurmuş:
“-Hırsızların en kötüsü, namazdan çalandır. Yani rükûsunu, secdesini, huşû ve kıraatini tam yapmayarak çalandır.” buyurdu. (Dârimî, Salât, 78)

Ebû Ya’lâ Şeddâd İbni Evs r.a. rivayet edildiğine göre Resûlullah S.a.v. şöyle buyurdu:
“Akıllı kişi, nefsine hâkim olan ve ölüm sonrası için çalışandır. Âciz kişi de, nefsini duygularına tâbi kılan ve Allah’tan dileklerde bulunup duran (bunu yeterli gören) dır.” (Tirmizî, Kıyâmet 25, İbni Mace, Zühd 31)

Resulullah S.a.v. buyurmuş:
Sizin en hayırlınız Kur’ân’ı öğrenen ve öğretendir.” (Buhârî, Fedâilu’l-Kur’ân, 21)

“Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olandır.” (Beyhakî, Şuab, VI, 117),

“Sizin en hayırlınız hanımlarına iyi davrananlardır.” (Tirmizî, Rasâ, 11/1162)

“Sizin en hayırlınız selâmı yayandır.” (Bkz: Ebû Dâvud, Edeb, 132-133/5197)

“Sizin en hayırlınız komşusuna iyi davranandır.” (Tirmizî, Birr, 28/1944) gibi…

aykutguncel
Автор

Şüphesiz Allah, insanlara hiçbir şeyle zulmetmez. Ancak insanlar, kendi nefislerine zulmediyorlar. (Yunus Suresi, 44)🌹

muslumsaner
Автор

"AKILLI /zeki kişi, nefsine hâkim olan (onu kontrol altında tutan/kendini hesaba çeken) ve ölümden sonrası için çalışandır. Aciz (başarısız ve aklını kullanamayan) kişi ise nefsinin hevâ ve hevesine tâbi olan ve buna rağmen Allah'tan, iyilikler temenni eden (olmayacak şeylerin beklentisi içine giren) kimsedir." (Tirmizî, Sıfatü'l-Kıyâme, 25)

aykutguncel
Автор

"Her günah içerisinde küfre giden bir yol vardır."Tirmizî
Küçük günahlar büyük günahlara kapı araladigindan aslında 'bütün' günahlar büyüktür.

prokaryothcredeyalnzkalmsribzm
Автор

Rabbim kalplerimizi dinin üzere sabit kıl 🤲🏻

metinyapc
Автор

Ramazan’da sevaplar bire bindir
Bediüzzaman Hazretleri, Ramazan ve orucun faziletlerini anlattığı Ramazan Risalesinde, bu ayda yapılan ibadetlerin sevabı hakkında şöyle bir müjde vermektedir:

“Ramazan-ı Şerifte sevab-ı a’mal (amellerin sevabı), bire bindir. Kur’an-ı Hakîm’in nass-ı hadîs ile her bir harfinin on sevabı var; on hasene sayılır, on meyve-i Cennet getirir. Ramazan-ı Şerifte her bir harfin, on değil bin ve Âyet-ül Kürsî gibi ayetlerin her bir harfi binler ve Ramazan-ı Şerifin Cum’alarında daha ziyadedir. Ve Leyle-i Kadir’de otuz bin hasene sayılır. Evet her bir harfi otuz bin bâki meyveler veren Kur’an-ı Hakîm, öyle bir nuranî şecere-i tûbâ hükmüne geçiyor ki; milyonlarla o bâki meyveleri, Ramazan-ı Şerif’te mü’minlere kazandırır.” (Mektubat, 29. Mektub, 2. Kısım)

Demek ki, Ramazan ayında yapılan her ibadete bin kat sevap verilmektedir. Mesela, bir oruç bin oruç, bir Kur’an hatmi bin hatim, yirmi rekâtlık teravih yirmi bin rekât, bir kişiye iftar vermek bin iftar, bir Yasin okumak bin Yasin, bir istiğfar bin istiğfar, bir Cevşen okumak bin Cevşen okumuş gibi yazılmaktadır.

Böyle muhteşem bir fırsatı kaçırmamak için boş işleri, lüzumsuz sohbetleri, gaflet içinde yaşamayı terk etmek ve ibadete odaklanmak gerekir.

aykutguncel
Автор

اَلْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلٰٓى اَفْوَاهِهِمْ وَتُكَلِّمُنَٓا اَيْد۪يهِمْ وَتَشْهَدُ اَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ
O gün onların ağızlarını mühürleriz; yaptıklarını bize elleri anlatır, ayakları da şahitlik eder.(Yâsîn Suresi 65)

aykutguncel
Автор

Manevi körlük ne büyük hastalık ...
Rabbim gönül gözümüzü açsın inşaAllah..

haticeaksakal
Автор

helâl dâiresi geniştir, keyfe kâfî gelir. Harama girmeye hiç lüzum yoktur.

Sözler

enbiyakuranmerkezi
Автор

Allahümme Salli Âlâ Seyyidina Muhammedin Ve Alâ Ali Seyydina Muhammed (S.A.V) ❤🕋🤲🌹❤🌹🤲🕋🤲🌹❤🌹🤲🕋🤲🌹❤🌹❤

neslihanaydin
Автор

Allah razı olsun Mesken'im.
Ramazan 'da özellikle bu dersler, sohbetler daha çok gelsin lütfen.🖤

egemenlik_Allah_indr
Автор

Yine Muazzam Olmuş Ağzına Yüreğine Sağlık Abim 🌸🌸🌸
ALLAH Razı Olsun... 🤲

eminebilen
Автор

Rabbim kalbimizi kendisini tanımayı bilmeyi öğrenmeyi nasip etsin inşallah yüreğinize sağlık

aliincir
Автор

خَتَمَ اللّٰهُ عَلٰى قُلُوبِهِمْ وَعَلٰى سَمْعِهِمْۜ وَعَلٰٓى اَبْصَارِهِمْ غِشَاوَةٌۘ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظ۪يمٌ۟
Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Onların gözlerine de bir çeşit perde gerilmiştir ve onlar için (dünya ve ahirette) büyük bir azap vardır.(Bakara Sûresi 7)

aykutguncel
Автор

Bu kıssayı ilk kez dinledim gerçekten çok etkilendim.yani hayatta bizleri ne bekliyor bilemiyoruz Rabbim kalplerimize şifa versin, şeytanlar dan ve şeytanlaşmış insanlardan vesveselerden uzak tutsun bizleri bir an bile nefsimizle başbaşa bırakmasın.
Rabbim sizleden de ebeden razı olsun böyle kıssadan ders çıkarmayı nasıp etsin 🤲 Allah'a emanet olun mesken ailesi 🤲🌼

edepyahu
Автор

ALLAH RAZI OLSUN abi varolun yüreğinize sağlık olsun ❤🕋🌹❤🤲❤🌹🕋🌹❤🤲❤🌹🕋🌹

neslihanaydin