Πώς η τεχνητή νοημοσύνη 'διαβάζει' τις σκέψεις μας

preview_player
Показать описание
Πως λειτουργεί λοιπόν ο αποκωδικοποιητής μυαλού; Πού μπορεί να μας οδηγήσει η έρευνα στη συνέχεια; Και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε το διανοητικό μας απόρρητο;

Ο Ian Sample μιλάει με τον νευροεπιστήμονα Dr Alex Huth που είναι είσαι επίκουρος καθηγητής νευροεπιστήμης και πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

Για πρώτη φορά, οι ερευνητές βρήκαν έναν τρόπο να μεταφράζουν μη επεμβατικά τις σκέψεις ενός ανθρώπου σε κείμενο με την χρήση υπολογιστών. Χρησιμοποιώντας σαρώσεις fMRI και έναν αποκωδικοποιητή βασισμένο στην Τεχνητή Νοημοσύνη το σύστημα μπορεί να ανακατασκευάσει την εγκεφαλική δραστηριότητα για να ερμηνεύσει την ουσία μιας ιστορίας που κάποιος ακούει, βλέπει ή φαντάζεται να λέει.

Μετάφραση - Προσαρμογή από εδώ:


------------------------------------------------
Κάντε εγγραφή (Subscribe) 💪 στο κανάλι του αντιφώνου.
------------------------------------------------
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ανάγνωση Ανθρώπινης Σκέψης
Είναι δεδομένο ότι οι τελικές αποφάσεις πραγματοποιούνται από το μυικό μας σύστημα. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας της πληροφορίας το μυικό σύστημα μεταβάλλεται ανάλογα, ώστε να είναι έτοιμο για την πραγμάτωση της απόφασης. Οπότε, λαμβάνοντας υπόψιν τη λειτουργία των μυών σε σχέση με τη σκέψη μας, έμμεσα και μέσω μεταβολών του μυικού τόνου, συγκεκριμένων μυών, έχουμε την δυνατότητα, πιθανόν, μέσω αισθητήρων αυτών των μεταβολών «να διαβάσουμε την ανθρώπινη σκέψη». Με αυτόν τον τρόπο, η επεξεργασία και η πραγμάτωση χωρίζεται σε δύο φάσεις: τη φάση ετοιμότητας (ασαφής πληροφορία) και τη φάση πραγμάτωσης (σαφή πληροφορία).
Πως γίνεται: Το μυικό μας σύστημα περνά από τρεις φάσεις. Δηλαδή, την φάση πλήρους χαλάρωσης (ύπνος – λιποθυμία - νάρκωση), την φάση ετοιμότητας (εδώ έχουμε μεταβολές του μυικού τόνου, ομάδων μυών αντίστοιχων με βάση αυτό, το οποίο σκέφτεται, ώστε να περάσει στην φάση πραγμάτωσης) και την φάση πραγμάτωσης (μέσω της κίνησης ικανοποιεί τις επιθυμίες του) και εμείς προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την φάση ετοιμότητας. Κατά την διάρκεια της σκέψης έχουμε μεταβολή του μυικού τόνου ομάδων μυών του προσώπου – γλώσσας – λαιμού, που τους προετοιμάζει για την φάση πραγμάτωσης (ομιλία). Αν αυτές τις μεταβολές του μυικού τόνου, τις κάνουμε μια βάση δεδομένων, στην οποία θα υπάρχει αντιστοίχιση σε γράμματα του αλφαβήτου μέσου ενός αισθητήρα, θα υπάρξει η δυνατότητα να προβληθεί στην οθόνη η «σκέψη». Για παράδειγμα, με την χρήση μιας θερμοκάμερας, η οποία θα είναι σε σύνδεση με έναν αντίστοιχο αισθητήρα, είναι δυνατή η παρακολούθηση των μεταβολών του μυικού τόνου και με την βάση δεδομένων προβάλλεται στην οθόνη η «σκέψη».

stavrostsoukalas