Duygular: Limbik Sistem (Psikoloji / Çevreyi Algılama)

preview_player
Показать описание
Matematikten sanat tarihine, ekonomiden fen bilimlerine, basit toplamadan diferansiyel denklemlere, ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine binlerce ücretsiz ders videosu, interaktif alıştırma ve daha fazlası Khan Academy’de.
Khan Academy Türkçe
Eğitimde fırsat eşitliği için herkese, her yerde, dünya standartlarında ve ücretsiz eğitim.

Dünyanın en büyük ücretsiz öğrenim platformu Khan Academy’nin İngilizce ve diğer dillerdeki dersleri için:

Emotions: limbic system:

#KhanAcademyTürkçe #psikoloji #uzaktaneğitim #eğitim #okul #ders #onlineeğitim #khanacademy
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

20 yıldır derslere giriyorum, sizin gibi ders anlatan görmedim. helal olsun.

kutaycelik
Автор

Bir kere teşekkür etmek kesmedi, gerçekten harika bir anlatım tekrar tekrar teşekkür ederim

ahvcxa
Автор

Duygu dediğimiz şey, gördüğümüz, duyduğumuz, tattığımız, dokunduğumuz şeylerden ulaştığımız bir sonuçtur aslında...

muhendisChe
Автор

Size anne diyebilir miyim? Hayalimdeki anne sesine çok benziyor Sesiniz ya ☺

yusufbasaran
Автор

Limbik sistem ile bilinç veya bilinçaltının bir ilişkisi var mı?Bir videoda eğer o işi yaptığını düşünürsen, hayal edersen mutlu olursun ve çalışma isteğin atar gibisinden anlatmıştı. Ancak tonlarca şey düşünüyoruz ve mesela arkadaşlarımızı düşündük ki bu durumda da ise çalışmak yerine onlarla takılmayı da isteyebiliriz sonuçta. Bunun limbik sistem ile bir bağlantısı olabilir mi? Çünkü bunu düşünürken aldığın bir haz var ve bunu beyin bence gerçekten yaşamış gibisinden gerçek sanıyor. Veya bilinç ve bilinçaltı beynin hangi bölgelerimde, organ mı yoksa belli bir organın yerine getirdiği işlevleri mi?

sailormoon
Автор

Seslendirmeniz güzel ama sanki ders anlatıyor gibi değil de dizi/film seslendiriyormuş gibi

sarebulut
Автор

Ve aklımda şu soru var.Acaba beynimiz bağımlılıkların vs (sorumluluk almadan çaba göstermediğimiz halde aldığımız hazda) sonucunda oluşan hazzı daha çok sevdiğinden bizi kandırıyor olabilir mi?Bunu yapabilme imkanına sahip mi?Çünkü kendimi iyi kandırabiliyorum.Mesela ders çalışırken benim dikkatim aynı oranda olmaz, bazen az olur bazen çok...Ve dikkatim az olduğunda bilgi sorularını  anlıyorum ancak problem, paragraf çözemem. Dikkatim orta veya çok olduğunda ise paragraf, problem veya matematik yapabiliyorum ama bu miktar dışında bunlara odaklanamam.Bunlar benim için hep yaşadığım ve kesin olan şeylerdir.Ki ben bunu bilsem de programima tek yönlü şeyler yazmışım, sadece konu anlatımı ya da sadece soru gibi ama verim olmasi icin o programin çeşitli olması lazım bunu biliyorum ve yine de öyle yazmışım. Tabi sonuç olarak odaklanamadigimda kendime kizdim ve bunun zaten normal olduğunu ve programın yanlış olduğu sonradan aklıma geldi. Veya başka bir örnek verirsem ben Yotube da derslere bakamam çünkü illa ki benim hoşuma giden şeyleri youtube ortaya çıkarıyor ve benim bağımlılığım varken ben derslere bakmam tehlikeli.Bu da benim için kesindir ancak sabahtan beri youtub un algoritmasını derslere yoğunlaştıracak şekilde ayarlamaya çalıştım ancak bu durumda dahi olmayacağını ben gayet net biliyorum.Ama bu benim saatler sonra aklıma geldi, benim için kesin olan bu bilgiyi unutmuşum. Bence beynim bilerek bana engel oluyor, çok kurnaz.Benim emin olduğum şeylere rağmen tam tersini yapmam ve yaptığım sırada ise her seferinde bu emin olduğum şeyleri unutmam ve saatlerdir boş şeylere zamanimi harcamam bu yüzden bence.Ki benim verimimi düşüren şeyleri bilsem dahi tam tersini yapıyorum ve yaptığım bunu yaptığım sırada sonradan fark edip sonradan hatırlıyorum.

sailormoon
Автор

Seslendirme masal anlatımı için iyi ama ders için kötü

davutceylan
Автор

Anlatan kişi hikaye mi anlatıyor, ders mi anlatıyor yoksa eski bir Hollywood filminin seslendirmesini mi yapıyor anlamadım. Yararlı bir video ama ses beni rahatsız etti. Anlatılan şeye anlatma tarzı yakışmıyor.

nurtentekin
visit shbcf.ru