Κοιτάσματα σε Ελλάδα-Κύπρο η 'σωτηρία'! Τρέχουν και δεν φτάνουν οι Ευρωπαίοι για τροφοδοσία στην ΕΕ

preview_player
Показать описание
Το Ισραήλ δεν θέλει αγωγό με την Τουρκία αλλά με την Αίγυπτο αναβαθμίζοντας την Κύπρο σε κύριο κόμβο ενέργειας ενώ στο παιχνίδι εισέρχεται και το ιρακινό Κουρδιστάν
--------
Οι Ευρωπαίοι τρέχουν και δεν φτάνουν με την άφρονα πολιτική τους εδώ και τόσα χρόνια, ειδικά σε ότι έχει σχέση με την Ελλάδα, και μετά την διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου θα πληρώσουν πανάκριβα τον λογαριασμό ενέργειας.
Η Ρωσία διέκοψε την Τετάρτη την παροχή φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία, αφού οι χώρες αυτές αρνήθηκαν ρωσικό αίτημά να πληρώσουν σε ρούβλια.
Ο Δρ. Δημήτριος-Βασίλειος Κόκκινος, πρόεδρος της DVK Consultants με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε στη Media Line ότι ορισμένες εταιρείες έχουν πράγματι βρει τρόπους να το κάνουν ακριβώς αυτό.
«Θα το κρύψουν πληρώνοντας ευρώ στην Gazprombank τα οποία η τράπεζα θα μετατρέψει σε ρούβλια», είπε ο ίδιος.
Ο Κοψαχείλης σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιες χώρες στην περιοχή που θα μπορούσαν να παρέχουν περιορισμένη ποσότητα ενέργειας στην Ευρώπη και άλλες θα μπορούσαν να το κάνουν σε μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για να συμβεί αυτό.
«Για περιορισμένες ποσότητες, το Ισραήλ και η Αίγυπτος, ακόμη και το Ιράκ, ( η κουρδική περιοχή του Ιράκ) θα μπορούσαν να είναι εναλλακτικοί προμηθευτές.
Το Ιράν θα μπορούσε επίσης να είναι μια καλή εναλλακτική λύση», είπε.
Όσον αφορά τη Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες του Κόλπου, ο Κόκκινος εξήγησε ότι έχουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια για να προμηθεύουν κυρίως την Κίνα.
Ο κ. Κοψαχείλης είπε ότι το Ιράν θα μπορούσε επίσης να είναι μια καλή εναλλακτική. Ωστόσο, εξήγησε ότι η πυρηνική συμφωνία πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί για να αρθούν οι κυρώσεις και μόνο τότε το Ιράν θα μπορούσε να εξάγει το αέριο του και ενδεχομένως να προμηθεύσει την Ευρώπη.
Σε ό,τι αφορά τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, πρόσθεσε ότι εάν βρεθούν νέες πηγές φυσικού αερίου στην περιοχή, θα μπορούσε να θεωρηθούν ως η καταλληλότερη εναλλακτική λύση.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να γίνει αυτό.
Πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία φαίνεται να προσανατολίζεται προς την πρώτη επιλογή, ωστόσο, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, εξετάζεται και η δεύτερη επιλογή, καθώς είναι αρκετά συνεπής με την πρόταση που είχε παρουσιάσει η ελληνική εταιρεία Energean πριν από μερικές εβδομάδες.
Όλα αλλάζουν μετά την διακοπή τροφοδοσίας ρωσικού φυσικού στην ΕΕ, και εκτός της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, μόνο τα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο ( Ελλάδα-Κύπρος) θα δώσουν μακροπρόθεσμη λύση στην Ευρώπη, και αυτό οφείλουμε να το κατανοήσουμε και να κινηθούμε από χθες κιόλας προς αυτήν την κατεύθυνση.
----------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
----------------
#ΑΙΓΑΙΟ
#ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
#ΚΥΠΡΟΣ
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Μην τρέχουμε εμείς στο τέλος κ δεν φτάνουμε

popaz
Автор

ΠΡΟΣΕΧΑΙΤΕ ΓΙΑΤΗ ΘΑ ΣΑΣΤΑ ΦΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΕΟΙ ΑΕΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

glaros
Автор

Great program thank you for the update

nickkostakis
Автор

Ναι καλα! Για αυτο εφυγαν ολες οι εταιρειες εξορυξης

CensorshipTube
Автор

Ό αγωγός φυσικού αερίου Ισραήλ-Αιγύπτου υπάρχει ήδη!
Το μόνο που χρειάζεται είναι ή ποντιση αγωγού Αιγύπτου -Κρήτης πάνω ακριβώς στην θέση του ηλεκτρικού καλωδίου Αιγύπτου Ελλάδος inter connector!!

ΒασιληςΚαραγιάννης-μζ
Автор

την ελλαδα επιτηδες δεν την βαζουν στο παιχνιδι απο την στιγμη που εχει η ελλαδα κοιτασματα θα μπορουσαν να φτιαξουν αλλα η γερμανοι φοβουνται δεν θελουν να ξεχρεωσει ποτε η ελλαδα!!!!

kwstasman_
Автор

Για αυτό οι Γάλλοι φίλοι μας (TOTAL) α που φύγει φύγει, αφού μας πούλησαν πρώτα και τα όπλα τους....

stylianikouniaouconstantin
Автор

Έχουμε στην Ελλάδα φυσικό αέριο δεν Το ξέρουνε οι ευρωπαίοι οι Έλληνες πολιτικοί να του προτείνουν στους Ευρωπαίους

christosrogkotis
Автор

Ολοκλήρωση των ενεργειακών έργων για την αυτονομία της Ευρώπης, ολοκλήρωση του αγωγού EastMed με κατεύθυνση του αερίου του Ιράκ προς αυτόν τον αγωγό για την ανάπτυξη όλης της περιοχής

sppe
Автор

Δεν ρώτησαν όμως καλά … τους δικούς τους τους αγαπημένους. Τούτα εν λόγια του καφενε.

WereWolf
Автор

Στην Κύπρο γιατί δεν στήνουν εξέδρα και φορτώνετε φυσικό αέριο σε πλοία

antreaspanteli
Автор

Τα ξέρει ο Κούλης κι' οι καρεκλομενοι?

christossxiza
Автор

τη Τουρκία τη ρωτήσατε, αυτοί είναι έτοιμη να πάρει και την υπόλοιπη Κυπρο και το αιγαίο

pansalamiou
Автор

Βρετανία: Η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα «εργοστάσιο τρολ» για την μετάδοση της προπαγάνδας της.

DMastoras
Автор

Εάν τα κοιτάσματα υπάρχουν, θα χρειαστούν χρόνια για την εκμετάλλευση. Η Ελλάς μας χρωστάει 400+ δισεκατομμύρια ευρώ. Καιρός να τα πάρουμε πίσω

Benacus_Lacus