Τι μαθαίνουν για την Ελλάδα στα σχολεία της Ρουμανίας;

preview_player
Показать описание
✔️Τι μαθαίνουν για την Ελλάδα στα σχολεία της Ρουμανίας;

Οι ελληνορουμανικές σχέσεις είναι οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ρουμανίας. Οι δύο χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το 1913, οι δύο χώρες συμμάχησαν στον Δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο εναντίον της Βουλγαρίας, με τις δύο χώρες να κερδίζουν εδάφη (η Ρουμανία κέρδισε τη νότια Δοβρουτσά και η Ελλάδα την ανατολική Μακεδονία). Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, τα ελληνικά και ρουμανικά στρατεύματα πολέμησαν στο πλευρό της Αντάντ. Στις 9 Φεβρουαρίου 1934, η Ρουμανία συνυπέγραψε με τη Τουρκία, τη Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα το Βαλκανικό Σύμφωνο. Το 1939, το Βαλκανικό Σύμφωνο έπαψε να ισχύει, με την έκρηξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ρουμανία πολέμησε με το πλευρό του Άξονα και η Ελλάδα ήταν μέλος του συνασπισμού κατά της Χιτλερικής Γερμανίας.

Υπολογίζεται ότι σήμερα, ζουν σήμερα περίπου 14.000 με 19.594 Έλληνες στη Ρουμανία (Κυρίως στην Κωνστάντζα, στο Γκαλάτσι, στο Ιάσιο, στο Βουκουρέστι, ενώ ακόμα υπάρχουν επίσης διασκορπισμένες Ελληνικές ομάδες πληθυσμού σε περιοχές της Τρανσυλβανίας). Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με εκτίμηση του 2006, ζουν περίπου 46.523 Ρουμάνοι στην Ελλάδα.

Το 2011, στη Ρουμανία δραστηριοποιούνταν περίπου 200 ελληνικές επιχειρήσεις. Η Ελλάδα είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος επενδυτής στη ρουμανική οικονομία. Το 2009, οι ελληνικές επιχειρήσεις επένδυσαν 720 εκατομμύρια ευρώ στη Ρουμανία και 570 εκατομμύρια ευρώ το 2010. Το 2012, 500.000 Ρουμάνοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα για τουριστικούς σκοπούς

Πηγές:
Σχολικά βιβλία Ρουμανίας
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

τελειο βιντεο, τα βουλγαρικα, τα αγγλικα, τα γερμανικα και τα ιταλικα βιβλια θεωρω θα εχουν ενδιαφερον

lefterismagkoutas
Автор

Μπραβο που αρχισατε ξανα με τα βιβλια αλλων χωρων. Βαλτε και με αλλες χωρες

RonaldoCr-ilyz