4+1 Tips / Πως να γίνετε αποτελεσματικοι Open Water κολυμβητές

preview_player
Показать описание
00:00 intro
00:32 Ξεκινάμε χαλαρά και με τον δικό μας ρυθμό
01:53 Κολυμπήστε ομαδικά
03:14 Ασκήσεις , ασκήσεις, ασκήσεις!!
04:15 Συχνή επαφή και ποιοτική με το νερό

1. Χαλαρή προσέγγιση/Ρυθμός (Κυρίως στην προσπάθεια εκμάθησης αναπνοής & σωστής τεχνικής)
Δεν βιαζόμαστε να μάθουμε να κολυμπάμε σωστά. Να ξέρετε ,πολλοί κολυμβητές ακόμα μαθαίνουν η βελτιώνουν πολλά στο κολύμπι τους μέρα με τη μέρα , προπόνηση με την προπόνηση οπότε λίγη υπομονή. Φροντίζουμε να κάνουμε τα πράγματα με τον ρυθμό μας και να μαθαίνουμε έτσι και τα όρια που μπορεί να αποδώσει το σώμα μας.
Δηλαδή, δεν χρειάζεται να βιάζεστε και ειδικά δεν μπορείτε να μάθετε αναπνοή και τεχνική όταν είστε σε γκρουπ αθλητών η σε λωρίδα με πολύ κόσμο η όταν είστε πιεσμένοι.
Προσπαθήστε να το αποφύγετε!!! Επιλέξτε ήρεμες μέρες στην πισίνα η αν αυτό είναι δύσκολο απομονωθείτε σε ακριανές διαδρομές ώστε να επικεντρωθείτε στην αναπνοή και στην σωστή εκτέλεση.Πολλοί από εσάς δεν έχουν πισίνα στην περιοχή τους ειδικά πολλοί φίλοι σε νησιά, οπότε μπορούν να επιλέξουν μια παράλληλη διαδρομή σηματοδοτημένη η απλά οριοθετημένη σε μια ιδανικά αμμώδη ακτή και να εξασκηθούν εκεί. Είδατε στο προηγούμενο swim hacks κάμποσα links με ασκήσεις που πιστεύω θα σας φανούν πολύ χρήσιμες.
Και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ : καλύτερα να κολυμπάτε με λιγότερο stress παρά να προσθέτετε άγχος στο κολύμπι σας. Αρκετό άγχος έχουμε στην καθημερινότητα μας ….καιρός να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε.

2 . Κολυμπήστε ομαδικά !!!
Είτε πρόκειται για πισίνα είτε πρόκειται για κολὔμπι στην θάλασσα ισχύει το ίδιο. Φανταστείτε ότι κολυμπώντας σε γκρουπ καλείστε φυσιολογικά να οδηγήσετε εσείς το γκρουπ κάποια στιγμή, να μπείτε δηλαδή μπροστά, με αποτέλεσμα να μάθετε να μετράτε μήκη πισίνας η μήκη θάλασσας εντός ορίων που έχετε θέσει με την ομάδα, να εξοικειωθείτε με το ποιος ακολουθεί μετά από εσάς (δηλαδή ποιος σας draftάρει) , φροντίζετε να μην χάνετε τον μπροστινό κολυμβητή (αυτόν που εσείς draftάρετε) , αποφεύγετε τις ποδιές που μπορεί τυχαία να σας έρχονται στο πρόσωπο κλπ. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά ώστε να γίνετε πιο αποτελεσματικοί αλλά και ανεξάρτητοι θητεύοντας μέσα σε μια οποιαδήποτε ομάδα. ΜΗΝ φοβάστε , υπάρχουν ρυθμοί για όλους και σίγουρα μπορούμε να βρούμε τον κατάλληλο ρυθμό να κάνουμε jOIN. Είναι πολύ βασικό αν θέλετε να βελτιωθείτε και να γίνετε αισθητά πιο γρήγοροι.Σας το προτείνω ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΚΤΑ!

3. Κάνετε Ασκήσεις κολύμβησης.
Κάνετε πολλές, πολλές , πολλές ασκήσεις!!!! Θα πούμε και εδώ αρκετές και σήμερα θα αφήσω στην περιγραφή link με την άσκηση catch up που θεωρώ πολύ σημαντική στην διαμόρφωση σωστού τραβήγματος στο νερό και όχι μόνο.Η άσκησης αυτή μπορεί να γίνει και σε θάλασσα όπως είπα και πριν σε μια γνώριμη και ασφαλή παραλία. Μην ξεχνάτε ειδικά στην πισίνα να ακολουθείτε το ζέσταμα σας με ένα σετ ασκησιακό.πχ σε ένα σετ 3km αφιερώστε σχεδόν πάντα 300-500 μέτρα ζέσταμα και αμέσως μετά η στο τέλος κάθε προπόνησης σιγουρευτείτε ότι θα κάνετε κάποιες ασκήσεις (ιδανικά 400-600m κάθε φορά). Θα σας βοηθήσει όσο δεν φαντάζεστε . Είναι αυτό που κάνει τη διαφορά στην σωστή τεχνική και στην εξοικονόμηση πολύτιμης ενέργειας στο κολύμπι σας. Αυτός ο κολυμβητής που βλέπετε δίπλα σας και γλιστράει σαν ψάρι στο νερό και αναρωτιέστε ΠΩΣ η Ζηλεύετε….μάλλον κάνει πολλές πολλές πολλές ασκήσεις!!!

4 Κολυμπήστε συχνά και όχι κάνοντας μεγάλα σετ και λίγες φορές μέσα στην Εβδομάδα!!
Είναι ΛΑΘΟΣ το πολύ κολύμπι ανα ΣΕΤ!! Ακούω 4 η 5km προπόνησης, 6κμ πολλές φορές και αυτά για ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ταχύτητα τους,επιπλέον στο ίδο μεγάλο ΣΕΤ… βοηθήματα, χεράκια , βαρελάκια κλπ. ΟΚ Συμφωνώ 100% με όλα αυτά αλλά…… NOT!!!!Μην ξεχνάτε την ευρύτερη κούραση της μέρας που έχουμε διανύσει και προστίθεται επιπλέον. Εκτός αν φυσικά είστε Ολυμπιακοί αθλητές που και εκεί έχω τις επιφυλάξεις μου. ΑΡΑ Συχνότητα προτείνω και όχι Ποσότητα στα σετ προπονήσεων . Είναι κρίμα να χάσουμε την τεχνική μας κάνοντας τόσο μεγάλα ΣΕΤ (Έρχεται η τεχνική σε δέυτερη μοίρα όπως καταλαβαίνετε γιατί είναι πολύ δύσκολο σαν age group αθλητές να μπορέσουμε να την διατηρήσουμε σε συνεχόμενα κολύμπια). Αυτό αλλάζει φυσικά αν ετοιμάζεστε για μεγάλες αποστάσεις, που και εδώ νομίζω ότι έμφαση πρέπει να δωθεί στην ποιότητα παρά στην ποσότητα . Η λοιπόν συχνή επαφή με το νερό μας βάζει σε ένα mode διαρκούς alert και ενσωμάτωσης με το νερό με πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα για την ποιότητα που ενδεχομένως αναζητάμε.

#How to become a better open water swimmer
#Swimming community
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Ολες σωστες οι συμβουλες, οπως και ολα σου τα βιντεο...περιμενουμε να ανοιξουν τα κολυμβητηρια να μπουμε σε ρυθμο, αλλιως θαλασσα λιγο αργοτερα...

leonistsiouris
Автор

Το πιο σημαντικό να περάσουμε τα 100 χρόνια με δύναμη τριαθλον, 🏊 🚴🏃🏃αλλιώς άνθρακας ο θησαυρός 😃😃

michails.maipas
Автор

👍🏻👍🏻🐬🐬👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 πολύ χρήσιμο και περιεκτικό βιίντεο

chrissyathanassopoulou
Автор

Τέλεια tips όπως πάντα! Περιμένουμε βίντεο και για στολές🙏

pvera
Автор

Πέτρο όπως πάντα, απλά, κατανοητά... μας βοηθάς πολύ!!

enasgiorgos
Автор

Εγω δυστυχως απο τους λιγους αγωνες που εχω παρει μερος, μου εχει μεινει ενα μικρο "κουσουρι" κι αυτο ειναι η διαχειριση του αυχενα που οταν κολυμπαω πισινα δεν ειναι ακριβως παραλληλα το κεφαλι με τα πλακακια αλλα ειναι λιγο πιο μπροστα και πανω σαν να θελω να βλεπω ευθεια (οπως κανεις στη θαλασσα) ...με αποτελεσμα να πιανεται ο αυχενας μου (χιχιχι) Ωραιο βιντεακι Πετρο!!... απαραιτητες οι ασκησεις οντως, ακομα κι αν ειναι βαρετες καμια φορα ... αλλα χρειαζονται για να απολαυσουμε τη θαλασσα ...

lisapapantoniou
Автор

Φίλε μου καλησπέρα μπορώ να σε ρωτήσω κάτι κολυμπάω τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα από 1, 5 με 2 km αυτό βοηθάει στην καύση λίπους;;;

giorgossimos
Автор

Για έναν αρχάριο σε πισίνα 30 λεπτά 3 φορές την βδομάδα περίπου 800-1000 μέτρα κάθε φορά καλά είναι;

trm