TÜM DETAYLARIYLA 'MERSİN TANTUNİ' (Evde Mersin Tantuni Nasıl Yapılır? )

preview_player
Показать описание
MEATY & CHEESY ÜRÜNLERİNİ SATIN ALMAK İÇİN
KÖMÜRLER İÇİN

Videoyu beğendiyseniz beğen tuşuna basmayı unutmayın!!
Daha sonraki videolardan haberdar olmak için
BANA VE KANALIMA DESTEK OLMAK İÇİN

DAHA ÖNCE BİR KERE FARKLI BİR TEKNİKLE YAPTIĞIM TANTUNİYİ BU SEFER GELENEKSEL YÖNTEMLERLE YAPTIM. ETİNDEN YAĞINA KADAR TÜM DETAYLARIYLA ANLATTIM.
MERSİN TANTUNİ EVDE NASIL YAPILIR? SORUSUNA NET BİR CEVAP OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
UMARIM BEĞENİRSİNİZ. İYİ SEYİRLER....

İzlediğiniz için teşekkür ederim...

TÜM DETAYLARIYLA "MERSİN TANTUNİ TARİFİ" (Evde Mersin Tantuni Nasıl Yapılır? )

Yapmamı istediğiniz bir yemek veya merak ettiğiniz bir konu varsa aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz.

#meatycheesy #etbilimi #mersin_tantuni
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Rahmetli babam Mersinde eski tantunicilerdendi. Pamuk yağının kullanılmasının sebebi diğer yağlara göre daha tatlı olmasıdır. Öyle her pamuk yağını da kullanmazlar iyi tantuni yapanlar. Eksik olanları saymam gerekirse nacizane, etler haşlandıktan sonra bütün suyu çektirilmez tencerede. Tantuni sacında yağ atıldıktan sonra etler pişerken kimyon da konulur kırmızı biber ile birlikte. Son aşamada tencerenin dibinden bir kaşık et suyu ilave edilir normal su haricinde. Asıl lezzet farkını koyanda o bir kaşık (onların kaşığı genelde kepçe boyutunda olur) et suyudur. 3 tantuni fln çıkar ortalama sacın ortasındaki hazırlanan etten. Mersinde bir çok bölge tantuni yapar ama has tantuniyi yapan çok az yer kalmıştır. Mersin'in bütün ünlü yerlerinde yemiş bir Mersinli olarak söyleyebilirim ki Erdemli'de Esenpınar tantuni artık son örneği şeklinde kaldı gerçek tantunin. Orada yemediyseniz gerçek tantuniyle henüz tanışmamışsınızdır. (Bu arada mekan ile en ufak bağlantım da yoktur)

Skolopaks
Автор

Mersinliyim eskiden pamuk yağı Adana-Mersin çevresinde uygun olduğu için dönemin şartlarından dolayı o tercih edilmiş. Günümüzde pek çok işletme ise yine aynı mantıkla ilerliyor ne kadar pamuk yağı kullanıyoruz deseler de en uygun fiyatlı yağ tercih ediliyor

gkyy
Автор

Selamlar. Ben biftek ten ve ayçiçek yağı kullanarak yapıyorum. Evdekiler bayılarak yiyor. Tantuni için özel tavasini almadım. Daha öncelerde normal sac tava ile yapıyordum ama şimdi işi epeyce kolayladim, çok büyük olmayan bir sahan kullanıyorum. Çok pratik oluyor. Ayrıca wok ocağı değil en küçük ocağı kullanmanizi tavsiye ederim. Aksi takdirde kenarlarda et ve baharat yanıkları oluşur. Ayrıca suyu ve yağı daha fazla kullanırsanız daha lezzetli olur. Bir de tadım kısmında bence olmazsa olmaz olan şalgamdir. Afiyet olsun.

cihanyldrm
Автор

elinize sağlık ben evde yıllardır yaparım ...fena yapmadınız yalnız etin içine biraz yağlı kısımdan eklerseniz kuru olmayacaktır... damak tadı braz farklılıklar olabilir.. birde o pamuk yağı işine takılmayın .. çocukluğumdan beri ciğer, kebap, tantuni her türlüsünü yedim mersinde yetiştim.. özenli temiz malzeme ile yapılan bu tür yemekleri evde de rahatlıkla en lezzetlisini yapabilir insan..emeklerinize sağlık... kalın sağlıcakla...

ylmazyldrm
Автор

Mersin’den selamlar✋ 10 yıllık bir tantunici olarak söyliyim; pamuk yağı tavada kalıyor ayçiçek yağı ise uçup gidiyor o yüzden pamuk yağı kullanıyoruz . Yanma derecesiyle alakası yok. Videolarınızı severek takip ediyorum başarılarınız daim olsun 👏

malikayarr
Автор

Bir çok yörede bir zevk meselesi olarak değerlendirilmekle birlikte, Mersinde gecerli usül tantuniyi limon sıkarak yemektir. Sadece tantuni değil, Çukurovada lahmacun ve kebaba da mutlaka limon veya turunç sıkılır.

zagortenay
Автор

Ben Mersin li olarak diyebilirim ki on numara oldu açık ve net 👍👍

armagannazl
Автор

Abi lavaş lavaştır demeyin.Ekmek bir dürümü o kadar çok değiştiriyor ki, marketi saymıyorum bile özellikle lavaş makinesi ve doğal gazlı fırında olan lavaşlar lastik gibi ve lezzetsiz taş fırınında pişen bizim deyimimizle açık ekmekler çok lezzetli olur ve dürümü yerken ayrı bir zevk alırsın. İstanbulda bir ekmek manyağı olarak sırf ekmeği için yediğim dönerciler var

rappox
Автор

Elinize sağlık. Çocukluğum Silifke Mersin'de tantuni yiyerek geçmiştir. Sokak yemeği ayarında bir şeydi bizim için. Birde Sıkma yapılırdı oda sarılımış gözleme gibi ama ince, peynirli, patatesli filan olurdu. Ben ufakken hiç hatırlamıyorum lavaşa sarıldığını, yarım somun ekmeğe doldurur verirlerdi sanki ama hatalı olabilirim. Bu sene gittiğimde yoğurtlu filan da yapmaya başlamışlar beyti gibi baya restoran tadında, yalan yok oda çok güzel olmuş.

kimil
Автор

Pamuk yağı o yorelerde zamanında daha "ucuz" ve bol bulunduğu icin kullanılıyormus. Ben de Hollanda' da pamuk yağı bulamıyorum ve evde bircok kez yaptım, en iyi sonucu kanola yağı ile elde ediyorum. Elinize saglık.

HungryManKitchen
Автор

Üstad Mersinli olarak söyleyebilirim birebir yapmışsın eline sağlık..Sadece Mersinin açık ekmeği çok fark yaratır haberin olsun. :) birde eti yağsız tercih ettiğinden dolayı, biraz daha yağ kullansan daha iyi olabilir. Şahsen ben yaparken antrikottan yapıyorum ve haşlama kısmını yapmıyorum incecik antrikot ateşi gördümü hemen pişiyor zaten ve daha sulu oluyor et..Senin damak tadına daha çok uyabilir..

odin
Автор

Üstad julyan kesim Mersin’de biftek olarak geçer tamamen yağsız ettir isteyen tantuni isteyen biftek sipariş eder biftek üç beş tl daha fazladır.Mersin’den sevgiler eline koluna sağlık.

alipehlivan
Автор

Şu deneme için bile layıkıyla olsun diye tantuni tepsisi satın alnan bile işine olan saygından ve emeğinden olsa getek, fiyatından hiç bahsetmiyorum, ama sanki senin sadece derdin pamuk yağı gibiydi, 😅 supersin, ellerine sağlık ekibe selam olsun.

kaanakdeniz
Автор

Eline sağlık Mustafa abi, çok güzel görünüyor. Benim de evde bir süredir keyifle yaptığım bir yemek. Trunç ile güzel oluyor, bazen antrikot ile denemenizi de tavsiye ederim. Ev kullanıcıları sac tavada benzer kaliteyi yakalayabilir, etin yanmaması için suyu bol ve yağı düzgün ayarlamak gerekir.

mithderlersam
Автор

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
Dahasi afiyet olsun iştah açtınız 😊

DilberŞanda
Автор

Bir günde Balıkesir tiriti bekliyoruz abi. Bir de sadece Balıkesir bölgesinde olan "Etli Çorba"yı denemeni isterim. İkisi de muhteşem oluyor.

emin
Автор

Slm canim abimm.

Seni cok severek izliorum takip ediyorum. Bende yemek yapmayi cok seviyorum.

Mutfaga girip seni aciyorum yaptigin tarifleri bire bir uyguluyorum. Tek kelime ile muhtesem oluyor. Almanyadan selamlar.

mehmetkorkmaz
Автор

Abim eline sağlık böyle yöresel yemeklerin devamını getirirsen harika olur severek izlediğimiz yüzden dinlemek öğrenmek daha bi güzel oluyor. Bu arada bir kaç video önce yazmıştım yine yazıyım senden ısrarla Sivas Köftesini istiyorum senin ve hacı baba gibi saf et severlerin beğeneceğini düşünüyorum senden görmek güzel olur umarım yaparsın.

batuhanklc
Автор

Abicigim sadece senin tariflerini begeniyorum bugunde tantuni yapacagim insallah sonsuz tsk

SebihagHirik
Автор

İlk defa gerçek tantuni yapanı gördüm helal olsun. Mersin'den selamlar

enveryldz