Alayli Yazilimci, Okullu Yazılımcılara Laflar Hazirlamis

preview_player
Показать описание
Bir programcıyla Hasanpaşa' da soylesi.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Bilgisayar mühendisi olarak fikre katılıyorum. Amstrad'da GWBasic'den yazılıma başlayan biri olarak, ben bu kadar ilgiliyken, (hatta elektroniği kazanıp bir sene bilgisayar için bekleyen biri olarak), tıp geldiği halde bu bölümü seçen biri olarak şunu söylemek isterimi ki;
""Benim dönemimden(devremden) "" Tıptan aşağı, eczacılık, ...sıralayıp tesadüfen bizim bölüme düşen birçok arkadaşın yüzünden, sadece dersi geçme mantığıyla okuduğu için bu videodaki arkadaşın bahsettiği tipler doğmuştur.

Bununla birlikte bu ülkede "mühendislik" yapmak her mühendise nasîb olmuyor. Bilgisayar müh. çıkışlı olduğum için beni doğrudan ITci(Bilişimci) olarak ele alıyorlar. Donanım ve teorideki yetilerimizden de faydalanılmadığı için, "iyi sağılmadığımızdan" onca emek hebâ olabiliyor. 

Konuşacak çok şey var aslında ama, , , Bu ülkede çok yanlışlar yapıldı. Hâlâ da yapılıyor. Okul bir kültürdür, o kültürü alırsanız çok güzel. Ama sizi başarıya ulaştıran asıl unur tutkunuzdur. 

Şunu da eklemeden edemiyeceğim. Alaylı yazılımcı olunur ama alaylı mühendis olunmaz. Yaptığınız iş mühendislik gerektirmeye başladıkça okul ön plana çıkıyor. Onun dışında IT'de çalışmanız yönünde bir engel yok.

Автор

Bence arkadaşlar üniversite okumadanda yazılımcı olunabili ama, ben yazılım okudum bize okulda birşey öğretmiyorlar matematik ve sadece teorik bilgiler... Kendinizi geliştirmek sizin elinizde, ama üniversite okumanın şöyle bir güzelliği var. O ayrı mesele, birde o verilen matematik ve integral, fizik gibi dersler sizin beyninizin açılmasına ve mezuniyetten sonra daha hızlı yol almasına neden oluyor burası güzel işte...

baveryarenli
Автор

5 bin lira maaş hayalleriyle okula başlayan biri ne öğrenebilir ?

ulfetdmr
Автор

Sadece bilgisayar/elektronik icin degil, herkese akildan cikmamasi gereken ogutler veren bir video, icerigiyle ters orantili siglikta esprili bir baslikla yayinlanmis.

RRealMalfunctor
Автор

Helal olsun doğru konuşmuş. ne acıki türkiyede bu işler böyle. hiç bir şey bilmeyen adam üniversitede hoca oluyor. mühendislik bitiren başarılı öğrenciler kpss girip en fazla gelebileceği yer milli eğitim veya benzeri bir yerde bilgi işlem sorumlusu olmak.yazık gerçekten yazık.

AbdullahCekin
Автор

Dogru soyluyor adam bazi seyleri bilmeme hakki va4dir ama ogrenme hakkinda vardir.

CemilPars
Автор

Bilgisayar Mühendisinin web developer olası saçma zaten . Daha büyük projelerde çalışmalılar . Web Development'ı küçüksemiyorum ama işin sistem kısmında da büyük paralar dönüyor. Gerçekten C'de desktop app yazabilen adam gerçek programcıdır, kardeşlerim .Diğerleri yancıdır. Bizim gibi .

undencem
Автор

"dil bilimcidir" yorumuna katılıyorum. orada bir yanlış anlaşılma olmuş, "dil bilimcisi olan insanlar genelde kod yazar" gibi. öyle demek isemiyor Barış, kod yazanlar da bir yerde dil bilimcisi, yeri geldiğinde filozof, yeri geldiğinde mühendis, yeri geldiğinde matematikçidir diyor. (yanlışsam düzeltin lütfen)

cemolcay
Автор

Bu alanda herşeyden önemlisi meraklı ve istekli olmak. Türkiye'deki eğitim sistemi o kadar saçma ki, adam sırf C# biliyor diye öğrencilere C# öğretmeye kalkıyor. Bir tanesi neden C# öğreniyoruz diye sorduğu zaman, çünkü ben bu dili kullanıyorum ve siz de bu dili kullanacaksınız diyor. Tabi öğrencilerin de bu alan hakkında herhangi bir bilgisi olmadığı için, eğitim veren hoca onların gözünde sanki bir profesörmüş gibi gözüküyor. Çoban-koyun mantığı. Koyun gibi, hoca ne derse onu yapıyorlar. Hiç birisi, sınırların dışına çıkıp farklı şeyler keşfetmeyi denemiyor. Okulda ne öğretiyorsa onunla sınırlı kalıyorlar.

Tüm okullar değil ama bazı okullar gerçekten öğrencilerin yaratıcılığını öldürmekten başka birşey yapmıyor. Okuldaki öğrenciler, iyi bir programcı olmanın hangi adımlardan geçtiğini bilmiyorlar. Pratik yapmıyorlar, araştırmıyorlar, hazıra konuyorlar, kendilerini geliştirmeye ihtiyaç duymuyorlar çünkü okulda öğretilenlerin yeterince yeterli olduğunu düşünüyorlar, yeni diller öğrenmeye kalkışmıyorlar, bu işi sevdikleri için değil, çabuk para kazanmak için yapıyorlar.

Genelleme olarak algılanmasın, gerçekten iyi eğitim veren okullar var, fakat ben dünyaya baktığım zaman, alaylı programcıların okullu programcılardan daha meraklı, azimli, kendini geliştirmiş ve başarılı olduğunu görüyorum. Sanki bilgisayar bilimi/mühendisliği alanını seçen öğrenciler sırf popülerliği için o bölümü seçmiş gibiler.

dogukanbayraktar
Автор

Bu genç abimin saçları yazılım yüzünden mi beyazlamış?

alpolcaymis
Автор

Bu soruları sorduğun adama nasıl ulaşırız

halilkarabulak
Автор

bende bir yazılımcı olarak, düşünce adamı olarak arkadaşa katılıyorum.heyecan duyulmayan işler başarılamaz.

muratroad
Автор

Bill Gates ve arkadaşları Windows işletim sistemini geliştirdiklerinde üni mezunumuydu? Yada Jobs ?

ismailozgenel
Автор

Okullu yazılımcılar okudukları sırada pratik bilgileri öğrenmesi daha zor çünkü bir sürü ders görüyor ancak teorik bilgileri aldıktan sonra mezun oldukları ilk yıldan sonra o teorik bilgileri pratikle harmanlar ve alaylıları sollar geçer ayrıca bilişim kültürünü temelden aldığı için olaylara bakış açısı daha geniştir.

mustafab
Автор

Dediğin gibi sorun "EGO" ana tema bu ağzına sağlık :)

kemalyildiz
Автор

Alayli ne demek? Okula gitmeden yazilimci olmak gibi mi?

cenkgul
Автор

Adam çok doğru konuşmuş. Başlık çok alakasız

berkankurkcu
Автор

anaa ilk insan konuşmayı öğrenmiş (bkz: Cro-Magnon)

kazimincebacak
Автор

Teknik dersini almadan iyi bir yazılımcı olunabilir, ancak bir mühendis olunamaz :)

-Engineering-
Автор

hocam hayatımı bilgisayara üzerine kurmayı planlıyorum lise 1 e gidiyorum html öğrendim java çalışıyorum sürekli yazıyorum

furkankeskin