Πως η λογική του «τί να κάνουμε» κουτσουρεύει το θυμικό των Ελλήνων χάριν της ηρεμίας στο Αιγαίο

preview_player
Показать описание
Για παράθυρο ευκαιρίας μίλησε προχθές ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ την ίδια στιγμή πρόσθετε πως η Τουρκια δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε κανένα από αυτά που θεωρεί εθνικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η δε υπόθεση της Κύπρου αποτελεί για την Άγκυρα το κυρίως εθνικό της θέμα σύμφωνα τουλάχιστον με τις κατα καιρούς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων. Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως η Άγκυρα περιμένει από την Αθήνα να κάνει υποχωρήσεις από δικές της θέσεις και εδώ τίθεται το ερώτημα.

Υποχωρήσεις από τί; Η Ελλάδα και η Κύπρος, ο ελληνισμός είναι ήδη σε φάση υποχώρησης εδώ και αιώνες και αν το πάρουμε σχηματικά μπορούμε να πούμε πως ήδη ο αντίπαλος έχει μπει μέσα στην αυλή μας και μας ζητά να υποχωρήσουμε μέσα στο σπίτι μας. Γιατί πραγματικά το Αιγαίο είναι η αυλή και το μπαλκόνι της Ελλάδας.

======================
Κεφάλαια:
0:00 - Εισαγωγή
0:03 - Κουτσουρεύοντας το θυμικό των Ελλήνων

-----------------
Για παράθυρο ευκαιρίας μίλησε προχθές ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ενώ την ίδια στιγμή πρόσθετε πως η Τουρκια δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε κανένα από αυτά που θεωρεί εθνικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η δε υπόθεση της Κύπρου αποτελεί για την Άγκυρα το κυρίως εθνικό της θέμα σύμφωνα τουλάχιστον με τις κατα καιρούς δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων. Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει πως η Άγκυρα περιμένει από την Αθήνα να κάνει υποχωρήσεις από δικές της θέσεις και εδώ τίθεται το ερώτημα.

Υποχωρήσεις από τί; Η Ελλάδα και η Κύπρος, ο ελληνισμός είναι ήδη σε φάση υποχώρησης εδώ και αιώνες και αν το πάρουμε σχηματικά μπορούμε να πούμε πως ήδη ο αντίπαλος έχει μπει μέσα στην αυλή μας και μας ζητά να υποχωρήσουμε μέσα στο σπίτι μας. Γιατί πραγματικά το Αιγαίο είναι η αυλή και το μπαλκόνι της Ελλάδας.

Μπορεί ορισμένοι χάριν της ηρεμίας και της ευημερίας να κρύβονται πίσω από τις Συνθήκες και να λένε πως πράγματι το Αιγαίο δεν είναι μόνο ελληνική θάλασσα πως και η Τουρκία έχει δικαιώματα, αλλά αυτό αυτομάτως σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσουμε την μεγάλη εικόνα του ελληνισμού και τις υποχωρήσεις που έχει κάνει ανα τους αιώνες και να περιοριστούμε μόνο σε όσα δικαιούται το παρόν ελληνικό κράτος.

Θα πρέπει δηλαδή όχι απλά να παραχωρήσουμε θέσεις και σημεία χάριν της όποιας ειρήνευσης με την γείτονα αλλά να ρίξουμε στη λήθη και την ιστορία μας λέγοντας «τι να κάνουμε τα έχει αυτά η ζωή» και να πάμε παρακάτω με κουτσουρεμένο και το θυμικό του λαού μας….

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε για τις σχέσεις με την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Αιγύπτου.

«Ας αναφερθούμε στην Τουρκία. Πώς αξιολογείτε την τρέχουσα τουρκική θέση και τις προσπάθειες με την Ελλάδα και την Αίγυπτο;» τον ρώτησε η δημοσιογράφος και εκείνος απάντησε ως εξής: «Όπως πιθανώς γνωρίζετε, είχαμε μια διαδικασία προσέγγισης, επανεκκίνησης τουλάχιστον μιας πιο ειλικρινούς σχέσης με την Τουρκία. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια υπήρχε αυξημένη ένταση μεταξύ των δύο χωρών, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Υπήρξαν λεκτικές ακρότητες και άλλα επεισόδια που επιδείνωσαν τη σχέση μας. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο αντιπροσωπείες υπό την προεδρία του Προέδρου Ερντογάν και του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη είχαν μια καλή συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Εγώ και ο Yπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Hakan Fidan, έχουμε αναπτύξει ένα δίαυλο επικοινωνίας. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε μια θετική ατζέντα με θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το εμπόριο, η οικονομία, η πολιτική προστασία, ο τουρισμός, η συνολική ανάπτυξη των δύο χωρών, και στη συνέχεια να εργαστούμε για τις σχέσεις μας.

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, έχουμε μία σημαντική διαφορά, η οποία είναι η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και της υφαλοκρηπίδας. Η θέση της Ελλάδας είναι ότι πρέπει το Διεθνές Δίκαιο να γίνεται σεβαστό και δη, το Δίκαιο της Θάλασσας. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να παραπέμψουμε τη διαφορά αυτή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Είμαστε σχετικά αισιόδοξοι ότι δεδομένης της ηρεμίας που επικρατεί στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τον πολιτικό μας διάλογο».

Διαβάστε το άρθρο:

-----------------
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις στο site:
-----------------
#Αιγαίο
#Τουρκία
#Ελλάδα

==========
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Δημιουργία αεροπορικών και ναυτικών βάσεων σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ώστε οι αντιδράσεις μας να είναι άμεσες και ώστε να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά του μορφώματος
Εξολόθρευση όλων των στοιχείων που παραβιάζουν την Ελληνική επικράτεια
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασία με το μόρφωμα Τουρκία
Το Μόρφωμα δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης στο ΝΑΤΟ, αφού είναι αυτό που υπονομεύει τα συμφέροντα της δύσης, πρέπει να αρχίσουμε κι εμείς υπερπτήσεις στην Μικρά Ασια

sppe
Автор

The Mongoliye can go on and on about whatever they like. They still will not be able to do anything. The window they may have had to achieve any of their objectives closed quite a while ago and they do not seem to understand the situation.

michaelpenzikis