Το Πρόβλημα του Tinder | Greekonomics #25

preview_player
Показать описание
Σε αυτό το επεισόδιο: το Τίντερ (!) και τι μπορεί να μας διδάξει για την οικονομία της πληροφορίας, την κατάρρευση των αγορών, το Search & Matching, την Δυσμενή Επιλογή και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες οικονομικές έννοιες που απασχόλησαν τους επιστήμονες για πάνω από 60 χρόνια και οδήγησαν σε 2 βραβεία Νόμπελ. Πάμε να δούμε!

00:00 Intro
01:32 Τριβές Αναζήτησης
02:18 Η «Αγορά» των Γνωριμιών
02:50 Search & Matching
04:24 Η Κατάρα του … «Πέφτουλα»
06:11 Ασύμμετρη Πληροφόρηση
06:59 Εκφυλισμός
08:27 Δυσμενής Επιλογή
10:14 Κρίσιμη Μάζα
11:10 Screening

#Greekonomics
Έρευνα – παρουσίαση: Κοσμάς Μαρινάκης, Ph.D.
Υπεύθυνος παραγωγής: Αντώνης Λαδόπουλος

Το κανάλι Greekonomics έχει ως αντικείμενο την οικονομική παιδεία. Αν σας ενδιαφέρουν τα βίντεο, σκεφτείτε να εγγραφείτε.

Ο Κοσμάς Μαρινάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής (Senior Lecturer) Οικονομικής Επιστήμης στο Singapore Management University. Έχει εργαστεί σε καθηγητικές και ερευνητικές θέσεις σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κύπρου. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες στο αντικείμενο της Οικονομικής της Βιομηχανικής Οργάνωσης σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Διδάσκει οικονομικά από το 2003 σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Πολυτελεια να εχουμε ενα τετοιο καναλι στα ελληνικα.Απιστευτη δουλεια σε ολα τα επιπεδα, συνεχίστε έτσι!

katoikos
Автор

Πολλά μπράβο σας κύριε Μαρινάκη.... Φανταστείτε ότι σιχαίνομαι τα οικονομικά με εξαίρεση το κανάλι Είστε πολύ αναλυτικός και τα λέτε με τρόπο που ακούγεται απίστευτα εύκολο.... Συγχαρητήρια

fotisfotis
Автор

Εξαιρετικό βίντεο! Όσο αφορά το tinder συγκεκριμένα και γενικά τις προσωπικές σχέσεις, το θέμα με τους πεφτουλες και τους σοβαρούς χρήστες είναι ακόμα πιο περίπλοκο. Πολλές φορές οι πεφτουλες δεν ψάχνουν άλλους πεφτουλες αλλά σοβαρούς έχοντας πλήρη γνώση ότι θα τους εξαπάτησουν. Τους δίνει μια αίσθηση ασφάλειας ότι οι ίδιοι δεν θα εξαπατηθουν.

Bakerygo
Автор

κ. Καθηγητά απολαυστικότατος όπως πάντα!! Είσαι ο δάσκαλος που όλοι θα θέλαμε να έχουμε!!

pmanolak
Автор

Εξαιρετικό περιεχόμενο, η εφαρμογή της οικονομικής επιστήμης & της θεωρίας παιγνίων στην καθημερινότητα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα ακαδημαικά θέματα που έχω συναντήσει. Συγχαρητήρια για την δουλειά σας κ. Μαρινάκη, τέτοιους καθηγητές θέλουμε να βλέπουμε στα έδρανα. :-)

yooouhouuu
Автор

Άρχισα να παρακολουθώ το κανάλι εχθές, και έχω ήδη αρχίσει να κολλάω με τα βίντεο!! Εκπληκτική δουλειά, συνεχίστε έτσι!

vasilikimavrogeorgou
Автор

Κάτι μάθαμε και σήμερα. Πάντως την καλύτερη πλατφόρμα γνωριμειων θα μπορούσε να την κάνει η Google καθώς αυτή μας ξέρει καλύτερα και από τον εαυτό μας. Ήδη περιμένω το επόμενο βίντεο.👍👍👍

ioannisparaskevaidis
Автор

Τυχερά τα παιδια που σας ειχαν καθηγητή/δασκάλα/φιλο/πατέρα ! Τρομερό χιουμορ και μεταδοτικότητα ! 💪🏼

billytsaks
Автор

Μου άρεσε η ιδέα συστατικών επιστολών κ βιογραφικού πριν κανείς σχέσεις! Πιστεύω έχει προοπτικές 🎉

occo
Автор

Αναμεσα σε ολα τα επιστημονικα ..Έλιωσα με το αγρινιωτικο screeneeing, like! Εξαιρετική ανάλυση!

Rollforever
Автор

Συμφωνώ πάρα πολύ με την ιδέα ότι παρουσιάζεις με δεδομένα και όσο γίνεται πιο αντικειμενικά τα πράγματα ώστε να βγαίνουν συμπεράσματα από το θεατή. Ωστόσο αρχίζω και σκέφτομαι ότι αυτή η τεχνική, καθώς ο κόσμος μας δεν εξηγείται μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά, πολιτικά κλπ ενέχει έναν κίνδυνο για το θεατή. Στην προσπάθεια να εξηγήσει ένα φαινόμενο με οικονομικούς όρους μέσα από τα βίντεό σου, νομιμοποιείται σε ένα βαθμό η υπόστασή του και στα υπόλοιπα πεδία (ηθικά, πολιτικά) ακόμα και η ίδια του η ύπαρξη. Για παράδειγμα σε αυτό το βίντεο, το ότι η ίδια η γνωριμία των ανθρώπων και οι κοινωνικές σχέσεις είναι μια αγορά, δεν είναι καθόλου αυτονόητο ή ακίνδυνο. Το ίδιο σκεφτόμουν και στο βίντεο για τα πυρηνικά όπλα.
Σίγουρα δεν είναι ακριβώς πρόβλημα στα βίντεο σου, μάλλον μια παράπλευρη απώλεια, που τουλάχιστον καλό θα ήταν να την έχουμε στο νου μας όσοι παρακολουθούμε.
Καλή συνέχεια και ευχαριστούμε για τα βίντεο.

MsYpatia
Автор

Ατελείωτη γνώση με τρομερό χιούμορ!!! Για άλλη μια φορά δίνεις ποιότητα στο κόσμο του youtube!!!Συγχαρητήρια!!!!

Tsepe
Автор

Είστε απίθανος πραγματικά, απίστευτος! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα ωφελιμότατα βίντεο, ποτέ δεν περίμενα να βρω κάτι τέτοιο στο YouTube. Δηλώνω φανατικός θεατής, να είστε πάντα καλά και να μας δίνετε τέτοιο περιεχόμενο! Πάρα πολλά μπράβο!

dimgeo
Автор

Άλλο ένα περιεκτικότατο βίντεο που δείχνει τέλεια το πόση επιστήμη βρίσκεται πίσω από το κάθε τι που φαίνεται "απλό".
Ευχαριστούμε

TuxHouseEdu
Автор

Το ότι θα έβλεπα βίντεο για το πως λειτουργεί το Tinder, με επεξήγηση βάσει οικονομικών όρων και θα συμφωνούσα... Πραγματικά δεν το περίμενα!
Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά Κοσμά 😃

apostories
Автор

Κύριε Κοσμά σας ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά για το εξαιρετικό βίντεο!!!

ChristosKiriakidis
Автор

Καταπληκτικό βίντεο! Η ίδια λογική ισχύει και για την συμμετοχή των πολιτών στα κοινά (και αυτό έχουμε καταλήξει στην τωρινή έκφυλισμένη κατάσταση!).

cav-nn
Автор

Εν ολίγης εάν υπήρχε ειλικρίνεια θα είχαμε λύσει τα περισσότερα οικονομικά και μη προβλήματα. 😬🙊

georgiaignat.
Автор

Κοσμά συγχαρητήρια για το πρωτότυπο και επιστημονικό περιεχόμενο (σε όλα τα βίντεο σου), που μπορεί να γίνει κατανοητό σε όλους. Αλλά για το συγκεκριμένο, απλά hats off!

dimitrioszavradinos
Автор

Φανταστικό βιντεο ! απολαυστικότατος και καυστικός όπως κάθε φορά. με κάθε βίντεο ερχόμαστε όλο και πιο κοντα στην οικονομική επιστήμη ή αυτή πιο κοντα σε εμας!

nikosnos