Kapitalizm ve Komünizm Arasındaki Fark Nedir?

preview_player
Показать описание
Dünyada en çok konuşulan, ekonomik ve sosyolojik açıdan dünyamızı etkileyen, savaşlar çıkaran ve kutuplaşmanın sınırlarını belirleyen iki görüşü bu hafta sizlere anlatacağız. Kapitalizm ve Komünizm!

Aklımızda düşmanlığı, aşırı uçları, kavga ve savaş gibi kötümser fikirleri harekete geçiren bu iki sistem aslında nedir, ne değildir, vaatleri neler, başarılı oldukları ve başarısız oldukları konular nelerdir, hepsine yer vereceğiz. Birini övmek için diğeri dışlayıp şeytanlaştırmadan anlatacağımız kapitalizm ve komünizm tarihine ve çekişmesine yakından bakalım!

#kapitalizm #komünizm

Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz:

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

o kadar araştırdım tek anladığım video buydu emeğinize sağlık

kaderbaynal
Автор

bu kanalı bu yüzden seviyorum . tarafsız ve doğru bilgiler veriyo .görüşleri küçük düşürmeyerek anlatıyor

kestane
Автор

Artık Dünya'da ideolojiler değil, , toplum için neyin daha faydalı olduğu konuşulmaya başlandı; bu iyi bir gelişme. Devletler, sosyal olmanın gereği olarak topluma asgari bir geçim imkanını sağlamak zorunda. Bunun için sürekli artması gereken bir ücretin değil, yerli paranın alım gücünü korumak için gerekli tedbirlerin alınması gerekir. İşin özü aslında bu..

mehmetozsu
Автор

Çok güzel bir video olmuş teşekkür ederim.

halitkalemli
Автор

Sosyal kapitalizm şuan işe yarıyor gibi

xxxx
Автор

Baküden Selamlar. Sovyetlerde doğuldum, sovyetlerde yaşadım. Getsin bir daha gelmesin. Rekabet olmadığından ekonomi gelişemedi. Bir yere kadar gelişme oldu, sonra hep yerinde saydık. Biz bu yıllara durğunluk yılları deriz. Yani 15-20 sene yatıb sonra oyansaydınız bir şeylerin degişdiyini çok fark etmeyecekdiniz.

hnatiq
Автор

Yeni sistem şart sosyal devlet olması lazım bence her ülke

RobinHoodtr
Автор

Bence maaşların hepsinin eşit olması lazım doktor hakim hariç geri kalan herkez eşit maaş almalı ve bu maaşlar bireylerin geçinmesine ve doğru düzgün yaşam sürebilmesine göre sosyal bir hayat yaşabilmesi için düşünülerek belirlenmeli asla belirliyenler işverenler yada yöneticikerin elinde olmamalı bu ülke ekonomisi oranlarına göre belirlenmeli ancak ülke bu şekilde feraha kavuşur ve herkez istediği işi yapar asla kimse para nerde çoksa oraya gitmez ve sevilerek yapılan iş ülkeyi geliştirir asla tok parası olan insanlar aç insanların maaşlarını belirlememeli

huseyinhelvac-
Автор

Ben gözümü Sovyetler Birliğinde açıp o sistemde yaşayıp sonra finale ermek isterdim, sadece SSCB nde doğmuş ve yaşamış olanlara ne mutlu,

SERBIRD
Автор

5:45 " Son yıllardaki rakibimiz Almanya başta olmak üzere" duyana kadar dinledim videoyu 😂😂😂 Arkadaşlar hayaller aleminde yaşıyor sanırım 😂😂

tahaongel
Автор

lütfen şu videoları karl marx, engels, lenin ve stalin gibi kişilerin eserlerini okuyarak araştırarak yapın çok bilgi kirliliği var insanlar yanlış şeyleri doğru sanıyor bu tür videolar yüzünden

josephstalin
Автор

abi metallar hakkında bir video çeksene yapısı nerede uygulanır kimi

eminliyev
Автор

Sosyalizm hep sempatimdir tabiki günümüz şartlarına göre uyarlanması gerekir

CihadOner
Автор

Benim önerim ise devletlerin halka tamamen ücretsiz ev vermesi ve temel ihtiyaçların araba, evlilik masrafı vb gibi seyleri devletin %50 sini faizsiz borc vermesi en mantıklısı her şeyin çözümü bu 2 madde.Benim sistemim budur

Şenol-rw
Автор

Tarafsız bir şekilde liberalizmi araştırın, dünyadaki örneklerine bakın ama kesinlikle ön yargısız olun.

sersery
Автор

Bir yandan komunizim olsa çok iyi olur şu yandan bir millevekili ile çöpçü yani yerde tedavi görebilir aynı şekilde çocuklarıda aynı okul ve sırada egitim alabilir kimse kimseden üstün görünmez

Katil
Автор

1. Çalışkan ile tembel aynı kefede olamaz.
2. Özel mülk insanları tamamen maddeci yapar. Özel mülkün yerini süreli tahsis almalı.
3. Her insan aynı şartlarda doğup büyümez. Sosyal devlet olmanin olmazsa olmazları vardır. ( sağlık eğitim adalet ve ikame de tam devlet desteği sarttir)
4. Eğitimciler toplumda en iyi eğitilen ve değer verilen kesim olmalıdır.
5. Paranın değeri kesinlikle aynı kalmalıdır. Farkları devlet artı eksi suspanse etmelidir.
6. Her işin başı liyakat olmalıdır.
7. Halk meclislerinde mesleki acıdan dengeli dağılım yapılmalıdır. Yani ülkemizdeki gibi yarısı avukat grubundan oluşmamalıdır.
8. Mesleki acıdan devletin ihtiyaç olan meslekler ve sayılarını planlayan özel bir kurumu olmalıdır ki insanlar mezuniyet sonrası üretime katkı koyabilsin.
9. Kesinlikle günü boş geçiren insanlar olmayacak şekilde planlama yapılıp devamlı kontrol mekanizması ile üretim dengesi korunmalıdır.
10. Devletin halkına kesinlikle tatil konusunda destek olması yılda en az 1 hafta yurt dışı tatil organizasyonu sağlaması gerekmektedir.
11. Sağlık farmakolojik ürünlerden kısmen ayrılıp alternatif tıpa yönelmek gerekmektedir. .
12.büyük bütçeli projeler halkın olurunu almadan yürürlüğe sokulmamalıdır.
13. Projeler kesinlikle aşırı borclanmadan uzak imkanlar dahilinde yapılmalıdır.
14. Üreme planlı olmalıdır.

akinkurt
Автор

yönetilmek istemiyorum, anarşi istiyorum.

antaresmyspace
Автор

Video o kadar taraflı ve araştırma yapılmadığı o kadar belli ki, şunları belirteyim:

1. Önce komünizm devletsiz deyip, SSCB gibi ülkeleri gösteriyorsunuz örnek olarak. Devlet var orada.

2. Onlar komünist değil.

3. Sosyalizm pek çok açıdan kapitalizmden daha başarılı olmuştur, gidin bakın graflara.

4. Verdiğiniz sermayedar örneği zaten Marx’ça da kapitalizmi bitirecek sınıfı yaratması olarak adlandırılır.

5. Paylaşma ve eşitlik örneği çok aptalca ve saçma, çünkü sosyalizmde herkes eşit maaş almaz. Aylık on parça üreten bir işçi ile aylık iki parça üreten bir işçinin aynı maaşı alması saçmadır, ve uygulanmamıştır da.

5. Hayır, sosyalizmde gayet de yükselebilirsin. Bir doçent, tabii ki bir profesör olabilir. SSCB’de KP üyesi olmanız gerekiyordu yükselmek için, ki bu liyakatsizlik yaratmış ve Sovyetlerin başına bela olmuştur.

6. Komünizm ve sosyalizm örneğiniz de berbat ve gerçekten yalan. Sosyalizmde emeğine göre iken, komünizmde ihtiyacına göredir o tanım.

7. Sadece o meslekler değil, her meslekte yükselebilirsin.

8. Önce kötüleyip, sonra övüyorsunuz.

9. Bu üretim de israfı azaltır.

10. Yeteri görülen maaşı değil, ürettiği değerin tamamını alır işçi.

11. Sosyalizmde de öyle, mal mısınız?

12. Bir aptallık daha, öfkeden sandalyemden düştüm, kârları arttırmak için, kaç çocuğun köle olarak çalıştığını, kaç insanın, Nestle tek su kaynağı üzerine tekel kurduğu için, kaç köylünün susuz kaldığını; ve de, başlıca ABD olmak üzere, kapitalist ülkelerde şirketlerin sosyal politikaları engellemek için lobileştiğini, Amerika’da bu yüzden hâlâ kamu sağlık hizmeti olmadığını bilmezsin, Ülkü Ocaklarında ya da İmam-Hatiplerde sosyalizm hakkında öğrendiğiniz bilgilerle yetinirsiniz! Bilim adını taşımak için, araştırmak gerek araştırmak!

13. Düzenlenemez, her on yılda bir kriz oluyor kanka (Kapitalizmde)

14. Sendika her yerde var, sosyalizmi kuracak olan sendikalar zaten.

15. Stalinizm-Leninizm diye bir şey yok, Marksizm-Leninizm diye bir şey var.

16. Merkezî planlama başarısız değildir.

16. Sosyalist ülkeler hiç de geri kalmış değildi, uzaya ilk çıkan devlet Sovyetler idi.

Benim için sosyalizm

toonatr
Автор

arkadaşlar cumhuriyet ilan eddildiğinde ekonomide devletçilik vardı tıpkı komunizim gibi düşünün atatürkü n biraz komunizime yakın olduğunu söyleyebiliriz ayrıca hepinizi bildiği gibi o dönemde türkiye ekomnomide en büyük kalkınmayı başarmıştı

mehmetalikose