Bilimin Yanıtlayamadığı Büyük Sorular

preview_player
Показать описание
Koca evrenimizde çözülmeyi bekleyen sayısız gizem var. Bu videomda bilimin açıklayamadığı bazı büyük soruları ele aldım. İyi seyirler.

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:


⏰Zaman Damgaları
0:00:00 :giriş
0:01:56 :bilimin yanlış sonuçları
00:07:27 :evrenin bir başlangıcı var mı?
00:12:02 :evrende yalnız mıyız?
00:14:17 :bilinç nereden gelir?
00:16:02 :yaşam nasıl başladı?
00:18:04 :evren gerçekten sonsuz mu?
00:19:49 :gerçeklik gerçek mi?

🎵 Music
Shockvoice ©

🎤Shockvoice Podcast


Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Çok iyi bir girişi var. Bilim dinleştirilmedikçe, ideolojilere göre sömürülmedikçe üstün bir uğraşıdır. Kendini yalanlasa ve yenilese de başka boş uğraşların çok üstünde kalır.

hilalaydn
Автор

Modern bilim henüz emekleme aşamasında bilimin ileride çok daha güçlü olacağını düşünüyorum.

EdmondDantes
Автор

Aslinda bu konuda Turkiyede youtube da cok ciddi bosluk vardi.cevapsiz sorularla ilgili..guzel video olmus.

muradmuradov
Автор

En başta olan şeyin öncesini anlarsak yaşamın anlamı kalır mı? Belki de bu sorunların çözümleriyle uğraştığımız için hayattan birşeyler alabiliyoruz. Hayatta hiçbir şeyin kesin bir çözümü yok ve sürekli üstlerine eklenerek katlanıyorlar ve bence bunun sayesinde yaşamın sıkıcılığını en aza indiriyoruz. Böyle devam etsin.

furthertfm
Автор

Çok güzel bir anlatım olmuş. Bize sorular sorduruyor...

zeykar
Автор

İlaç gibi bir paylaşım gerçekten şükranlarımı sunuyorum 💙
O son soru bana göre de tüm zamanların en üst sorusu ♥️

karaposulu
Автор

Bana kalırsa bilim, kendimizi ve etrafımızı daha iyi anlama da sadece bir araçtır. Yani bir inanç değildir, insanın manevi (deruni, içrek, batıni) yönünü merak etmeside ve araştırmasında hiçbir geçerliliği yok. Bu videonuzun konuları güzeldi, teşekkürler.

zolilah
Автор

Bilim daha sınırlı bir bakış açısı değildir. Şuan cevap veremediği sorulara da cevap arayan dalları vardır. Mesela evrende yalnız mıyız sorusunun cevabı için o kadar uzağa gitmeye gerek yok. Güneş sistemimizde bile yaşamın varlığı birkaç yerde elle tutulur sebeplerle düşünülüyor. Örneğin venüste fosfin bulunması gibi.

Bendenizxdeniz
Автор

Bilim, akıl ve irade özellikleriyle yaratılmış olan insan için başta anlam ve bilme ihtiyacını karşılaması, daha sonra da insanın bazı yüksek vasıflara ulaşabilme imkanı yönünden bir araç olarak görev yapar.

emre
Автор

En kaliteli youtube kanallarından birisin umarım hakettiğin değeri görürsün

han
Автор

Tek kelime ile mükemmel bir video olmuş, son soru gerçeklik gerçek mi sorusu bana şu sözü hatırlattı ' Düşünüyorum öyleyse varım '
- Descartes -

hamzapulgir
Автор

insanı düşündürmeye itmesi bakımından gerçekten çok yararlı bir video. günümüzde birçok insan bu sorulara kafa yormadan yaşıyor ama bazen oturup uzun uzun düşünmek lazım

ibrahimBulut
Автор

Konuyu ele alış biçiminiz ve tüm teorileri çıplaklığıyla algı yaratmadan özellikle bilimin doğruyu yanilmakla bulduğunu belirterek açıklamanız takdire şayan.

alievsen
Автор

hocam keşke yaşam nasıl başladı kısmında abiyogenezden de bahsetseydiniz sonuçta miller urey deneyleriyle kanıtlanmış bir teori

poyrazkahrman
Автор

Bu videonun milyon izlenmesi gerekiyor bence ağzına sağlık çok güzel 👍

oguzhantay
Автор

bilinç sorusu çok önemli. belki sadece canlılık olurdu ve bu maddenin evrimsel sürecinde bir anlık kıvılcım yada yansıma gibi maddenin karmaşık mekanik bir hali olarak kalırdı. bu hal zamanla kendi içinde evrimsel sürecle farklı yaşam türleşmesi yapıp ''biomekanik madde'' halinde ilerlerdi. peki ya bilinç neden olsun ki? yoksa biz kendimizi çok mu önemsiyoruz yada ciddiye alıyoruz. bilinç, evrenin canlıya verdiği en en en büyük Kazık. bir madde neden yok olma korkusu yaşasın ki? sonu kesin olan birşey iken. ozaman bilinç maddenin sonsuz olma hevesinde ki halidir desem saçmalamış mı olurum. belkide canlılık bir boyut (örn: 8. boyut) bilinçte ayrı bir boyut ileride belkide hangi boyutlar çıkacak bilemiyoruz. bence burada son olarak sorulması gereken soru canlı madde(organik vucudumuz) bütünlüğünü kaybettiğinde yok olmuyor yeni calıların oluşması için organik yapılara bölünüp yeni canlılar için yakıt oluyor aynı güneşin parçalanıp yeni güneş ve gezegenlerin oluşması gibi. bilinç'de aynı bu şekilde beynin bütünlüğünün yitirilmesinden sonra biçim değiştirip başka bir yapıda kendine yer buluyor mu? çok saçma gözüksede evrenin düzeninde yok olmak yoktur biçim değiştirmek vardır belkide bilinçte bu kanuna göre hareket ediyor. umarım :/ :)

ilkerxyz
Автор

Son kısmı yolda yürürken dinliyordum. Birden durdum ve etrafa baktım. "Gerçek mi lan bunlar" dedim içten içe. Kafayı yedim. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak :)

Vascodagama
Автор

çok güzel anlatım ve içerikti. teşkkürler.

emrekacmaz
Автор

Aynı malzemeden oluşan atomun (elektron, proton, nötron) sadece farklı elektron sayılarına sahip olunca farklı elementlere dönüşmesini nasıl açıklıyorsunuz? Yani un, süt, yumurtaya ne kadar un eklerseniz ekleyin bir arabaya dönüşmesi nasıl gerçekleşiyor ?

rdvan
Автор

Müthiş bir içerik olmuş, arkadaşın metin yazma becerisi de üst düzey, bundan sonra bütün içeriklerini takip edeceğim.

serdarbahadroglu