Tubeless-renkaat maantiepyörään?

preview_player
Показать описание
Vertaillaan sisärenkaallista Continental Grand Prix 5000 maantierengasta (tuttavallisemmin GP 5000) ja sen tubeless-versiota Continental GP 5000S TR. Millainen prosessi on tubeless-renkaan asennus ja eroaako ajotuntuma maantiellä sisärenkaallisesta?

Video on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Continentalin kanssa:

Otsikkokuvan tausta: Markus Spiske / Pixabay

Tekemällä ostoksesi ao. affiliate-linkkien kautta tuet Velogin toimintaa - hinta on sinulle silti sama!

#OnneksiPyöräOnKeksitty #ContinentalTires
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Toi maksimipaine 5.0bar on hookless kiekoille. Jos on hooked kiekko niin saa laittaa enemmän, rippuu renkaan leveydestä (esim. 28mm - maks. 6, 5bar hooked).

andreasabacka
Автор

Täällähän on Kampiapinan timanttiset biisit kohottamassa tunnelmaa :D:D Aivan loistavaa, kun nappasit biisin videolle. SuomiTuben pyöräilygenre on kohta täysin riippumaton media 8)

mamAmojj
Автор

Kampiapinan tubeless-räppi kruunas tämän. Hyvänä kakkosena klassikko väärin päin vanteella -asennus. Sattuu sitä näköjään paremmissakin piireissä

pudemanni
Автор

Tubeless-jumppaa, amatööriräppiä ja tiedettä. Mitä sitä internet muuta kaipaakaan 😃

Kampiapina
Автор

Onneks se ei sullakaan ihan ekalla onnistunut :) Tulee meille tavallisille kuolevaisille parempi fiilis omasta säätämisestä.

cyclinghikinglife
Автор

Itsellä Bontragerin aeolus 3 vanteet, niissä nuo vannenauhat on järeämmät alkuperäiset, tosin painavammat mutta, kestävämmät kuin tuo vanneteippi. Continentalin 5000 tl ollut käytössä 5 baarin paineilla ja ajanut 2 kesää ja hyvin ilman ongelmia. Kokemukseni aikaisempaan sisuri versioon, en kyllä rullaavuuteen juurikaan eroa huomaa, tosin mukavammat ajossa. Kiitos videosta !

reimaraatikainen
Автор

Kiitos videosta. Asia joka saa tunteet nousemaan pintaan! Itse olen ajanut nyt varmaan 6-7 vuotta tubeless setupilla. Ajomukavuus oli asia josta heti alussa innostuin. Paino ja vauhti toissijaisia. Vanteelle nosto on välillä työlästä. Itse olen käyttänyt kompuraa. Pumpulla ei ole noussut. Joskus olen joutunut käyttämään sisuria apuna. Ensin sisuri sisään. Antanut renkaan venyä muutaman pvän ja sitten rengas on noussut. Mutta joo, välillä on aika tuskaa. Mutta omasta mielestä vaivan arvoista!

kariahola
Автор

Vaikka itse en ole vielä ainakaan tubeles-hommaan innostunut niin pakko sanoa että oli mielenkiintoinen video.. :)

Arska.A.Tiikko
Автор

OT. eli asia pielestä meuhkaan, mutta tässäkin laskettiin taas noita säästyneitä kymmeniä grammoja. En painonhallintaa moiti, huippusuoritusta tavoiteltaessa – jos ei väärässä paikassa säästetä - sillä on kiistatta merkitystäkin, mutta varsinkin vapaa-aikanaan kuntopyöräilijälle näen sen lähinnä pelkkänä hifistelynä.

Itse olen elämäni varrella hurahtanut useammankin kerran mainittuun joutoajan poljentaan. Kaikki pyöräni ovat olleet noita kolmevaihteisia vakiopyöriä. Olen pyöräillyt kuntoillakseni ja mieleni virkeydeksi, joskin myös aikoja on tullut summittaisesti seurattua. Laadukkaammalla ja kevyemmällä pyörällä olisin voinut saada parempia tuloksia, mutta mitä niillä olisin voittanut?

Yksi vapauttava tekijä on saattanut olla, että olen pyöräillyt yksin ja omaan tahtiini. Kimppapyöräilyssä tulospaineet olisivat saattaneet suistaa varustekilpaankin.

Mutta pääasia että liikutaan ja pyöräillään. Antoisaa kesää kaikille polkijoille. Vaikka huippukevyesti ja vaikka vielä sähköavusteisestikin. :)

Rumbaliero
Автор

Täällä Saksassa on paljon asfalttia, jopa peltoteillä, mutta pinta on aina vähän mitä on, niin kyllä tubeless maantiepyörässä on ihan luksus jo pelkästään mukavuuden takia. Bonuksena keväisin säästyy hermoja, kun ainakin täällä missä asun, tykätään jalkakäytävät hiekottaa pienellä terävällä sepelillä talvisin ihan vaan varmuuden vuoksi, jolloin keväisin rengasrikko on enemmän sääntö kuin poikkeus sisurilla ajettaessa.

Sherlk
Автор

Maantiellä tubeless sen takia että voi laskea paineen juurikin tuohon suomitielle sopivaksi ilman että alkaa rullaavuus kärsii. Lisäksi kun paine 5 tai alle, niin pinchflat todennäköisyys sisurilla kasvaa (kelirikkoreiät). Ja ajan siis ilman sekkaria.

Tertiotus
Автор

Suosittelen ensin pumppaamaan renkaan ilman litkua siten, että nousee hyvin kiekolle. Jonka jälkeen ilmat pois, litkut sisään ja sitten taas ilmat takaisin renkaaseen. Mikäli rengas ei tahdo nousta kunnolla kiekolle tai joutuu asentelemaan uusiksi niin huomattavasti siistimpää hommaa.

stefansirkia
Автор

Maantielläkin oikeilla paineilla tubeless-rengas tasoittaa menoa tuntuvasti. Videolla asfaltti oli minusta melko hyväkuntoinen. Kun pinta on huonompi niin tubeless-rengas vaimentaa tärinää yms. mikä tekee ajamisesta vakaampaa ja kovempaa ajettaessa kohdistuu erityisesti jalkojen lihaksiin vähemmän tärinää, mikä helpottaa jaksamista/kykyä ylläpitää tehoja.

Mikkis
Автор

Vuoden päivät kesti teippi ja pinnan kautta ilmat pihalle.Tupla kerros teippiä kovemmille paineille yli 45psi.Oli jonku teippi valmistajan suositus.

tk
Автор

Väittäisin että parhaimmillaan ero normaalin avorenkaan ja tubelessin välillä on suurinpiirtein sama kun vaihtaisi renkaan yhtä kokoa leveämmäksi. Vaatii toki tietenkin sen että rengaspaineet on kummissakin ne suositellut eikä verrata kivirekeä kisarenkaaseen.

Tämä tuntuma tuli joskus ainakin vaihdoksesta gp4000II->mavicin ensiasennustubeless(kumpikin 25mm leveitä)

villetulkki
Автор

Yksissä pihatalkoissa eräs mua reilusti vanhempi patu mietiskeli, onko kottikärryissä tubeless. Tästä on jo viisi vuotta aikaa, silloinkin jo osattiin.

tapio-tvintagevelorandonneur
Автор

Itse asiassa tänään kuin Velogin sisuri-sähköpostia, tuil mieleen lopetetaanko sen kirjoittaminen kun Velogi siirtynyt tubelessiin?

Mersuharrastaja
Автор

Hyvä video ja mukava huomata että Velogillekkin sattuu ja tapahtuu. Onneksi ei posahtanut pous vanteelta tuolla 5, 5 bar rengas. PS: Jokainenhan laittaa sellaiset renkaat ja asennukset kuin itse haluaa. En ymmärrä miten se on joltakulta pois jos laitan tubeless maantie tai mihinkään muuhunkaan pyörään. Ihme kitisijöitä riittää, ajakaa, mulle ihan sama millä.

Mzkysti
Автор

asennuksessa opittua, sielu pois ventiilistä ja se pieni o rengas venttiilissä tulee vanteen ulkopuolelle, litkut sisään. kompuralla paineet sama kuin muissakin auton / prätkän renkaissa bang bang niin on rengas vanteella pudota paineita sielu sormentilalle paikalleen huom. kannattaa pitää ventiiliä maata kohti ja ne suojalasit silmillä ja jos töpeksii tässä kohtaa (ei saa sitä sielua paikalleen)🥴 meinaa se litku tulee paineella sumuna ulos sieltä renkaasta (sieluttomasta ventiilistä). Eli tätäkään hommaa ei kannata tehdä aamu yön tunteina väsyneenä 😳voi olla silmä tippojen kulutus olla huomattavaa, ps. suoja lasit olis hyvä olla umpinaiset

jaap
Автор

Netistä löytyi mielenkiintoista infoa viimeisestä Tour de Francesta. Tadej Pogacar voitti tourin 30mm renkailla ja minimileveys on muutenkin asettunut 28mm paikkeille ammattilaisilla. Avorenkailla voitettiin ainoastaa yksi aika-ajo etappi, tubeless renkailla kaikki muut. Tuollaisia leveitä päälirenkaita saattoi joskus nähdä ainoastaan jossain Paris-Roubaix kisassa mutta nyt näyttää tulleen jäädäkseen kisaan kuin kisaan. Ehkä pitäisi itsekin kokeilla, saattaa jopa ajomukavuuskin olla parempi, rullauksesta puhumattakaan. Nykyään ajellut 25mm renkailla.

lehtjug