KOVANI BİTİRMEK ÜZERE OLAN VAROVA İLE MUCADELE VE ARILARI SIKIŞTIRMA UYGULAMALI ANLATIM.!!!!

preview_player
Показать описание

Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

Geçmiş olsun kardeş ben geçen sene o kazığı yedim 40 arıdan 30 kaptırdım bu sene tekrar 10 arıdan 30 a çıkardım 15 günde bir akşam üzeri formik ver şerit felan fayda vermez kardeş hayırlı günler

ariciamca
Автор

Öncelikli olarak videoyu yeni gördüm sonuna kadarda izledim, 1.açtığınız kovanda yaptığınız daraltmada o Ballı iki çerçeveyi yanlara, kapalı gözlü çıtayı tam ortaya gelecek şekilde üç çıtaya ve tam da kovan girişini ortalayarak yerleştirseydiniz, daha iyi olurdu.tabiki arıyı sarmakta önemlidir.Aeının bugünkü durumu nedir o konuda bilgi verirseniz de sevinirim. Kolay gelsin.

huseyinavniozcanariisletme
Автор

Üstat, varrao'nun şakası yok. Bir ay kadar önce benim de başıma geldi. 20 çıtalık kovanlarım 7-8 çıtaya kadar düştü. Sizinkine göre erken müdahale ettim ama, bu şekilde az hasarla atlatabildim. Her arı kovanının (arı cinsinin) varrao ya karşı direnci ve hijyen davranışları aynı olmuyor. Bazı arılarda daha az varrao bulunurken bazılarında her ilaçlama sonunda yüzlercesinin tepsiye düştüğünü görüyorum. Onun için varraoya dirençli ve hijyen davranışı yüksek arılar ile çalışmak daha uygun olur kanaatindeyim. Bana göre Varrao'nun bu yıl bu kadar yoğun olmasının sebeplerinden en önemlisi yetersiz ilkbahar yağışları ve nektar ve polen durumunun zayıf olması, hal böyle olunca varrao zararı çok fazla oluyor. Tekrar Geçmiş olsun der bereketli bir sezon dilerim.

serdarklnc
Автор

Keki alıp yemlik yerine aldığınız BALLI çerçevelerin arılı tarafa gelen tek yönlü sırını açıp sırayla temizletmenizi öneririm.şerbeti almıyorsa keki sarıcalar alır kek bitince arının kendisine musallat olur.Başarılar dilerim.

tuncayhadise
Автор

Benimde başıma gelmişti arılar ne öldü ne ondu bal da vermediler zalımlar saygılar

ahmetkaya