KAR KIŞ DEMEDEN KOVANLARA STOK KONTROLÜ

preview_player
Показать описание
Arılarımıza on gündür ulaşamıyorduk, yoğun kar olmaması sebebiyle şöyle bir kaç arıda verdiğimiz besinleri tüketip tüketmediklerini üstten kontrol ettik.
Рекомендации по теме
Комментарии
Автор

bereketli olsun inşallah abi bı skıntı olmaz arılarda heryer de durum aynı galıba

serkanparmaksz
Автор

değerli kardeşim Bende yeni arıcıyım kimseden adan kişmsenin yanında kovana bakmadan direk kovan satın aldım beş yıllık araştırmalarım izlediğim videolar ile kafama göre arıların durumuna göre sizin gibi usta arıcıların uygulamalarına göre yapıyorum. ama sosyal medyada çok bilgi kirliliği var. seçici davranıp arılar için yapılması gerekenleri uyguluyorum.

Автор

Hüseyin abi, size özel olarak bir kaç sorum olacaktı, size nasıl ulaşabilirim

ferruhyavuzarciftligiferoa
Автор

Aleykümselam
Allah razı olsun bilgilerinden dolayı
Karaman dan (Kadir Kocaman)

kadirkocaman
Автор

Bereketli olsun hocam güzel bilgilerle dolu bir video teşekkürler.

harunnbirmac
Автор

Kolay gelsin kardeşim kış kar şartlar zor Allah kolaylık versin

Автор

slm Hüseyin abi nasilsiniz? abi ben formik asit uygulamasi yapmak istiyorum abi bu mevsimde 4.5 cita arilara yapsam olurmu yaparsam kacgun arayla kac sisi uygulamam gerek adanadan sevgilerle abi 🤗

mehmetgozukucuk
Автор

sürekli tedirgin olmaktansa güçlü arıları katlı, katta da ful ballı kışlatmayı düşünüyorum usta

Автор

Arıların üzeri poşetten gözükmüyor. Sizin arıcılık çok masraflı. Ben daha arıdan çerçeve çekmedim. Bir gram besleme yapmadım. Mart 21 de başlayacağım.

abbasturgu
Автор

Bu yıl çok zor şeker çuval 480 tl napacaz şaşırmışız

_vahap
Автор

Hocam aklımın almadığı durumlar mevcut. Güçlü arı (kışa girişte 6+çerçeve) daha az bal tüketir diye biliyorum. Bunu Halil Bilen-Ali Korkmaz hocalarımın videosundan hatırlıyorum. Bununla birlikte 3 sefer stok beslemesi yapılmış olmasına rağmen arıların kıştan çıkamıyor olması da ilginç geliyor. An itibariyle kar kış olması çok anormal bir durum değil. Sonuçta bazı bölgelerde (Kars, Erzurum, Ardahan vs.) aylarca kar altında kalıyor arı ki hala kar altında. Bu arılar kıştan bir şeklide çıkıyor ve çıkmalı da. Siz videoda yoğun kar ve yolların kapalı olması sebebiyle suruplama yapamadığınızdan bahsettiniz. Yapmamalısınız, yapmamalıyız gibi geliyor. Derseniz sen tedirgin değilmisin diye, ben de tedirgin oluyorum, beslemeye çalışıyorum ama ne bileyim hocam. Sakınan göze çöp batar muhabbeti gibi oluyor sanki. Sonbaharda arının kuluçkalık düzenine (kuluçka katına) hiç müdahale etmesek acaba bu durum aşılabilir mi? Yani mart ayında dahi kar yağsa da, tedirgin olmadan, karın kalkmasını müteakip gönül rahatlığıyla arılığa gidilebilir mi? Uzattım hocam kusura bakmayın...

beekeeper